Özdemir “Belediye halkın ibadet ihtiyaçları yok sayamaz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Av. Yılmaz Özdemir, Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından ibadet alanı olarak ayrılan İhsaniye Mahallesindeki bölge için çocuk oyun alanı ve kafeterya yapılması konusunda Bandırma Belediye Meclis toplantısında getirilen teklife itiraz etti.

Özdemir meclis toplantısında yaptığı konuşmada  bu alanda cami yapılmasının bir ihtiyaç olduğunu,  bu ihtiyacını dile getiren mahalle sakinlerinin  ibadethane alanı olarak ayrılması için Büyükşehir Belediyesine başvurduğunu belirtti.  Yılmaz Özdemir konuşmasını şöyle sürdürdü.  “Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi kendi yetki alanında olan 1/5000’lik planlarda değişlik  yaparak ilgili alanı ibadethane alanına çevirdi,  CHP’li meclis üyelerinin karşı çıkmasına  rağmen bu hususu Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisinde onaylandı,  Bandırma  Belediyesine gelen tahsis talebi buraya cami yapımını engellemek için Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi kararını ve kanunu  dolanmak amacıyla yapılmıştır”

Çocukların kalkan olarak kullanıldığını düşünüyorum

Konuşmasını  “Cami yapılması planlanan bölgeye, çocuk oyun alanı yapma planları, çocukları cami yapımını engellemek için  kalkan olarak kullanmaya çalışmaktır.” diye sürdüren Özdemir teklifin geri çekilmesini istedi.  CHP’li imar komisyonu üyelerinin karşı çıkmasına rağmen öneri Belediye Başkanınca geri çekildi.

Yerel yöneticiler halkın ibadet ihtiyaçları görmezden gelmemeli

Daha önce ibadethane yapımı için ayrılmış bölgeye cami yapılmasını önlemek  amacıyla böyle bir yola başvurulduğunu düşündüğünü belirten Özdemir “böylece halkın inançlarına yönelik ihtiyacının görmezden gelinmiştir, biz cami projelerini ücretsiz çiziyoruz noktasındaki beyanların popülizm ve bazı gerçekleri gizleme amaçlı olduğunu düşünüyorum,  halkın dini ihtiyaçlarının görmezden gelinmemesi, dini taleplere duyarsız kalınmaması gerekmektedir” dedi.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan TARİHİ CAMİ İLGİ BEKLİYOR başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Özdemir “Belediye halkın ibadet ihtiyaçları yok sayamaz”

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x