ORIONID METEOR YAĞMURU NE ZAMAN GÖRÜLECEK ?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Orionid meteor yağmuru gerçekleşmesine az bir zaman kala, bu görsel şöleni kaçırmamak isteyenler hazırlıklara devam ediyor. Orionid meteor yağmuru ne zaman, saat kaçta başlayacak ve görmek için nereye bakmak gerekiyor araştırılıyor. Orionid meteor yağmuru izlemek, kaçırmamak istiyorsanız, nasıl izlenir, ne zaman, saat kaçta görülecek detayları ile haberimizden okuyabilirsiniz. İşte Orionid meteor yağmuru zamanı, konumu…

ORİONİD METEOR YAĞMURU 2017 NE ZAMAN GÖRÜLECEK?

Orionid meteor yağmuru görmek için sabırsızlananlar nasıl görebiliriz diye de merak ediyorlar. Orionid meteor yağmurunu görebilmek için şu yolu izlemek gerekiyor; 21 – 22 Ekim tarihlerinde saat 23.00’den sonra doğu yönünde gökyüzünde birbirlerine yakın, belirgin bir şekilde üst üste dizilmiş üç yıldız bulunur. Bu yıldızları bulduktan sonra onların batı yönüne doğru baktığınızda onlardan daha kuvvetli bir şekilde parıldayan kızıl bir yıldız görürsünüz. Bu yıldız Avcı Takımyıldızı’nın en parlağı olan Betelgeuse yıldızıdır. Orionidler’in dağıldığı nokta yaklaşık olarak Betelgeuse yıldızının bulunduğu bölgedir.

 ORİONİD METEOR YAĞMURU NEDİR?

Her yıl Ekim ayında yaşadığımız Orionid yağmurları, Halley kuyruklu yıldızının enkaz bulutu tarafından üretilen iki meteor yağmurundan biri. İsmini Orion (Avcı) takımyıldızından geliyorlarmış gibi görünmelerinden alıyor. Gece 01.00 ile 04.00 saatleri arasında net bir şekilde görülebiliyor. Gökyüzünde kayan yıldız görmek isteyenlerin şansının en yüksek olacağı tarihler 20 ve 22 Ekim tarihleri.

Diğeri olan Eta Akuarid yağmuru (Kova takımyıldızından geliyor gibi görünürler) ise Mayıs’ta oluyor. En son 1986’da gördüğümüz Halley, Güneş etrafındaki bir turunu 76 yılda tamamlıyor. Dünya’dan görülebileceği en yakın tarih ise 2061 yılı olacak.

12 AĞUSTOS’TA YAŞANAN PERSEİD GÖKTAŞI YAĞMURU
Halk arasında ‘yıldız kayması’ olarak bilinen meteor yağmurlarından Perseid göktaşı yağmurunu izlemek isteyen vatandaşlar 2 bin 400 rakımlı Saklıkent’e akın etti. Gökbilimcilerin yılın en önemli gök olayları arasında gösterdiği Perseid (Perse) göktaşı yağmuru Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Antalya’da da gök olaylarına meraklı vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Her yıl 11-14 Ağustos tarihleri arasında meydana gelen ve dün gece doruk noktasına ulaşan gökyüzü olayında saatte 200 göktaşı dünya atmosferine girdi. Işık kirliliğinin az olduğu bölgelerde daha rahat gözlemlenebilen gökyüzü şenliği için tur firmaları tarafından çeşitli organizasyonlar yapılırken, Antalya’da en fazla tercih edilen noktaların başında Saklıkent ve Olimpos geldi.

BU YIL BAŞKA METEOR YAĞMURU VAR MI?

TUG uzmanları yine 20-21 Ekim tarihlerinde Orionid (Avcı) göktaşı yağmuru yaşanacağını, saatte 20 civarında, 17-18 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek Leonid (Aslan) göktaşı yağmurunda ise saatte 15 civarında göktaşı izlenebileceğini kaydetti. Uzmanlar, 2017’nin en son gök olayının 13-14 Aralık tarihlerinde Geminid (İkizler) göktaşı yağmuru olacağını, saatte 120 kadar meteor görülebileceğini aktardı.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Mavi Sertifikalı Ceviz Fidanı Talebine Yetişemiyorlar başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

ORIONID METEOR YAĞMURU NE ZAMAN GÖRÜLECEK ?

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x