ORGAN BAĞIŞI HAFTASINA HAZIRLANIYORLAR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir Devlet Hastanesi Organ Doku Nakil Koordinatörlüğü 3-9 Kasım tarihleri arasında Organ Bağış Haftasını düzenleyecekleri çeşitli etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor.

Balıkesir Devlet Hastanesi Organ Doku Nakil Koordinatörlüğü 3-9 Kasım tarihleri arasında Organ Bağış Haftasını düzenleyecekleri çeşitli etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor.
Türkiye’de 3-9 Kasım tarihleri arasından gerçekleştirilecek olan Organ Bağış Haftası Balıkesir Devlet Hastanesi Organ Doku Nakil Koordinatörlüğü tarafından düzenlenecek çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Balıkesir Devlet Hastanesi Başhekim yardımcısı ve Organ Doku Nakil Koordinatörü Dr. Mehmet Suluoğlu kutlanacak haftayla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Biz Balıkesir Organ Doku Nakil Koordinatörlüğü olarak organ nakli konusunda farkındalık yapmak için bu hafta içinde çeşitli etkinlikler gerçekleştireceğiz. Bu haftada yoğun olarak bilgilendirmeler yapılarak, bu organizasyon içinde daha önceden organ bağışına onay veren ailelerle bir araya gelme fırsatı buluyoruz. Toplumsal olarak bilinci arttırmak için bir takım sosyal aktivitelerde bulunuyoruz ve bunu yıl boyuna yaymaya gayret ediyoruz. Bu haftaya yönelik hemşire Emine Dursun Ekinci ile planladığımız bir kaç projemiz var onları olgunlaştırmaya gayret ediyoruz. Halk eğitimlerimiz var oldukça yoğun, 4 tane halk eğitimimiz var. 4 Kasım’da Karesi AVM’de halkımız ve ilimiz protokolü ile birlikte bir organizasyon planlıyoruz. Bunun dışında İl Sağlık Müdürlüğü ve sekreterliğimizin organizasyonları olacak. Organ bağışını kabul edip donör yakınlarına nakil olmuş hastalarımızla bir araya geleceğiz. İl Sağlık Müdürlüğümüzün bir lokma hayrı olacak. Bunun dışında farkındalık haftasının devamında oldukça yoğun halk eğitimimiz var. 16 Kasım’da açık cezaevinde ve bize organ nakli ve bağış konusunda desteğini esirgemeyen müftülüğümüzde bir eğitimimiz var. 17 Kasım da yine Altıeylül Müftülüğümüzde ve askeriyede bir eğitim düzenlenecek. Bu eğitimler sadece dışarıya yönelik değil hastanemiz bünyesinde de personelimizi eğitmeye gayret gösteriyoruz. Diğer kurum ve kuruluşlarla da irtibata geçerek halk eğitimlerini sürdüreceğiz ve teker teker her yere yetişmeye gayret gösteriyoruz” dedi.

Türkkök dünyaya sunacağımız yüz akı proje
Karesi Belediyesinin organ bağışı konusuna çok önem verdiğinin altını çizen Dr. Suluoğlu ” Bu konuya en az bizler kadar önem veriyor, bizler kadar bu taşın altına elini koyuyor. Karesi Belediyesinin kullanımında olan billboardlar ve reklam panolarında organ bağışı hakkında bilinçlendirmeye yönelik ilanlarla spot mesajlarla yer alamaya çalışacağız. Türkiye’nin dünyaya sunacağı yüz akı projesi var, 1 senede oldukça yol kat eden Türk kök projemiz var. 4 Kasım’da kök hücre bağışı alacağız Karesi Avm’de Güney Marmara bölgeden Kök Hücre Bağışçısı Kazanım Uzmanı Ramazan Çiçek gelerek bir sunum yapacak. Son Konya’da ki kongrede kök hücre ile ilgili açıklanan rakamlar yüz güldürücü. Bu sadece kök hücre bağışı olarak değil tüm Türkiye’de organ naklinde farkında lığı arttırıp yükselen bir trend olmasında katkısı olduğu gözüküyor. Avrupa kök hücre bankasını kullandığımız da 5 binde bir iken eşleşme uyum şuan da 500’de 1 hatta daha düştü bu aralar. Çok yüksek eşleşme oranı var kendi ülkemiz içerisinde. Bizde ilk günden beri Türk kökün yanındayız” şeklinde konuştu.

Kaynak : politikam

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan İDO AVŞA SEFERLERİNE NE ZAMAN BAŞLIYOR? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

ORGAN BAĞIŞI HAFTASINA HAZIRLANIYORLAR

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x