ONLAR ARTIK MECLİS’TE

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karesi Kent Konseyi çatısı altında Çocuk Meclisi kuruldu, Yürütme Kurulu için seçimler yapıldı. Karesili çocuklar hayallerini anlatarak arkadaşlarından oy istedi.

Karesili çocukların, hakları konusunda bilinçlendirilmesi, sosyal hayata katılımlarının desteklenmesi ve kent yönetiminde karar süreçlerine dahil edilmesi ve demokrasi anlayışlarının geliştirilmesi amacıyla Karesi Kent Konseyi çatısı altında Çocuk Meclisi kuruldu. Karesi AVM’de yapılan 500’ün üzerinde çocuğun katıldığı etkinlikte çocuklar, Çocuk Meclisi Yürütme Kurulu’na aday oldu, seçimleri yapıldı.

HAYALLERİNİ ANLATTILAR, OY İSTEDİLER
Kente dair hayallerini anlatarak arkadaşlarından oy isteyen çocukları Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da yalnız bırakmadı. İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başlayan ardından da halk oyunları gösterisi ile devam eden seçimlerin öncesinde salonda bulunan tüm çocuklar müzik eşliğinde dans etti.

CUMHURİYET ÇOCUKLARINA EN GÜZEL ARMAĞAN
Cumhuriyetin kuruluşunun 94’üncü yıldönümünde Çocuk Meclisi’ni kurarak çocuklara en güzel hediyeyi verdiklerini söyleyen Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “2023 derken, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı derken, 2053, 2071 derken biz aslında sizler için düşünüyoruz” dedi.

‘ÖNCE ÇOCUKLARA GÜVENECEĞİZ’
Hedeflerinin hayali olan gençler yetiştirmek olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, “Evrensel olmadan milli olamayız. Önce demokratik olacağız, katılımcılığa inanacağız ve çocuklarımıza güveneceğiz. Siz isteyin biz yapmaya çalışalım. Sizin hayalleriniz bizim hedeflerimiz olsun. Bu mecliste alınan güzel bizler yerine getirmek için çok uğraşacağız” dedi.

‘SİZLERİ ÇOK SEVİYORUZ’
Salondaki çocuklara “Sizler bu ülkenin geleceğisiniz” diye seslenen Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir ise “Sizleri çok seviyoruz. Burada ülkemizi idare edecek olan ilim adamları, bilim adamları, doktorlar, kaymakamlar, valiler ve her şeyin en iyisini yapacak çocuklar var. Burada geleceğimiz var. Unutmayın ki dünyayı şekillendiren insandır” açıklamasında bulundu.

‘YÖNETİMDE SÖZ HAKKINIZ VAR’
Çocuk Meclisi’ni kurarak çocukların söz hakkına sahip çıkan Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve ekibine teşekkür eden Kaymakam Demir, “Herkesin yaşam hakkı var, bu yaşam hakkı ile dolayısıyla kendisini ifade etme hakkı var. Dolayısıyla yönetimde hakkınız olması lazım. Kent konseyi çerçevesinde çocuk meclisinin kuruluşu da buna vesile olacak” dedi.

PROJE ÜRETİP GELİŞTİRECEKLER
Oluşturulan Çocuk Meclisi’nde çocuklar fikir beyan ederek, birey olma bilincine varacak, proje üretme ve geliştirme konusunda aktif şekilde çalışmalar yapacak. Kurdukları Meclis ile kent yönetiminde etkin bir şekilde yer alacak olan çocuklar, ilerleyen süreçte üye oldukları gruplar ve Çocuk Meclisi’nde yer alan diğer gruplar ile sürekli olarak bilgi paylaşımı yapacak.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

ONLAR ARTIK MECLİS’TE

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x