“NE YAPTIYSAK SAMİMİYETLE YAPTIK, DAHA İYİYE ULAŞMAK İÇİN YAPTIK”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde gerçekleşen Sultangazi Toplu Açılış Töreni’ne katılarak bir konuşma yaptı.

 

SULTANGAZİ’DE GERÇEKLEŞTİRİLEN YATIRIMLAR

Bugün toplam yatırım tutarı 1 milyar 188 milyon lirayı bulan 24 kalem eser ve hizmetin açılışının gerçekleştirileceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı yapılan hizmetlerden birinin de 501 milyon lira yatırım bedeli olan Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi olduğunu,  600 klinik yatağı, 120 yoğun bakım yatağı, 67 acil servis yatağı, acil servisleri, ameliyathaneleri ve diğer birimleriyle açılışı yapılan hastanenin hayırlı olmasını diledi.

Sultangazi’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm konutları, kapalı yüzme havuzu ve spor tesisleri, öğrenci yurdu, mahalle hizmet tesisleri, Millet Bahçesi, Metris Köprülü Kavşağı ve yan yolu, Habibler İtfaiye Binası gibi yatırım ve hizmetlerin gerçekleştirildiğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca Sultangazi Belediyesi’nin tamamladığı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ile hanımlar merkezinin, bakanlıklar tarafından yapılan gençlik merkezi, gençlik ve sanat merkezi, polis merkezi ile dokuz ayrı okulun da resmen açıldığını bildirdi.

“MERHUM MURSİ’NİN DARBEYLE İNDİRİLMESİNİ VE NİHAYET HAYATINI KAYBETMESİNİ İZLEYEN TÜM İNSANLIĞI ESEFLE KINIYORUM”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yargılandığı mahkeme salonunda hayatını kaybeden, 2013 Temmuz’unda kanlı bir darbeyle devrilerek cuntacılar tarafından hapse atılan eski Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye bir kez daha Allah’tan rahmet dileyerek, “Demokratik seçimle işbaşına gelen merhum Mursi’nin darbeyle indirilmesini, hapiste tek oda, hücrede eziyet çektirilmesini ve nihayet hayatını kaybetmesini izleyen Batı dünyasını ve tüm insanlığı esefle kınıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Darbeyle devrildiğinde bize Mursi’nin sonunu hatırlatanların bugün aynı çirkinliği sergiliyor olmaları önümüzdeki kirli zihniyetin hâlâ varlığını sürdürdüğüne işaret ediyor. Bize Mursi’yi hatırlatanlarla biz şu anda yarışıyoruz. Pazar günü yapılacak seçimde bir tarafta bize Mursi’yi bize hatırlatanlar var, diğer tarafta adaletle bu yolda yürüyecek olanlar var” değerlendirmesinde bulundu. “Zalimler için yaşasın cehennem” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhum Mursi için bugün Fatih Camii’nde ikindi namazının ardından kılınacak gıyabi cenaze namazına katılacağını bildirdi.

Merhum Mursi’nin cenazesinin defin işleminin sabah saat 05.00’da iki oğlunun katılımıyla gerçekleştirildiğini, darbecilerin Mursi’nin cenazesinden bile korktuğunu sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Niye korkuyorsunuz? İşte siz bu tür şehitlerin evet kendisinden korkarsınız, korkaklar için de yaşasın cehennem. Bunu başaramayacaklar. Ülkemiz için de bunu başaramayacaklar. Nasıl 15 Temmuz’da başaramadılarsa bundan sonra da başaramayacaklar” diye konuştu.

“BUGÜNE KADAR MİLLETİMİZİN İRADESİNİN SANDIKTA EN SAĞLIKLI ŞEKİLDE TEZAHÜR ETMESİ İÇİN MÜCADELE ETTİK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart seçimlerinin Türkiye’deki ve İstanbul’daki galibinin hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde Cumhur İttifakı ve AK Parti olduğuna vurgu yaparak, “Milletimiz bu seçimlerde Türkiye genelinde İl Genel Meclisi’nde yaklaşık yüzde 60’lık, büyükşehir belediye başkanlıklarında yüzde 52’lik, il belediye başkanlıklarında yüzde 55’lik bir oranla yanımızda yer almıştır. İstanbul’un 39 ilçesinin 25’i, 312 belediye meclis üyesinin de 180’i Cumhur İttifakı tarafından kazanılmıştır” açıklamasında bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesi ve Yüksek Seçim Kurulu’nun karar verme sürecini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AK Parti, gücünü millî iradeden alan bir partidir. Bugüne kadar hep milletimizin iradesinin sandıkta en sağlıklı şekilde tezahür etmesi için mücadele ettik. 31 Mart’ta büyükşehir seçimlerinde tespit ettiğimiz hırsızlıkların ve hukuksuzlukların hesabını sormak, bizim boynumuzun borcudur. Seçimlerin yenilenmesi kararı, siyasi değil hukuki bir sürecin ürünüdür” sözlerine yer verdi.

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayının Ordu Valisi ve emniyet güçlerine yönelik hakaretlerini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçimden sonra da bunun hesabını vereceksin bitmedi iş. Bunların hesabını vereceksin, herkes yerini de bilecek haddini de” dedi.

“NE YAPTIYSAK SAMİMİYETLE YAPTIK, DAHA İYİYE ULAŞMAK İÇİN YAPTIK”

İstanbullulardan Pazar günü yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yenileme seçiminde AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın adayı Binali Yıldırım’a çok güçlü bir destek beklediğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’u 1994’ten beri ekibiyle tanıdıklarını, İstanbul’daki Marmaray, Avrasya tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve İstanbul Havalimanı gibi eserleri AK Parti iktidarının şehre kazandırdığını anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’a 1994’ten bu yana yaptıkları yatırım, hizmet ve eserlerden örnekler vererek, “Biz her ne yaptıysak samimiyetle yaptık, hüsnü niyetle yaptık, daha iyiye ulaşmak için yaptık. Millete başka söyleyen, milletin karşısında başka davranan, arkamızı döndüğümüzde ise başka şekilde hareket edenlerden kesinlikle olmadık. Sevgimizi de hoşnutsuzluğumuzu da açıkça ifade ettik, gösterdik. Siyasetlerini çift dillilik, riyakârlık, rol yapma üzerine kuranları hiçbir zaman tasvip etmedik” diye konuştu.

“MİLLETİMİZ BİZE İTİMAT ETTİĞİ İÇİN KENDİMİZDE YEDİ DÜVELE MEYDAN OKUYACAK GÜCÜ BULDUK”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde üniversite öğrencilerine verdiği bursların CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne başvurusu üzerine durdurulduğunu, AK Parti iktidara geldikten sonra da gençlere bursun Kredi ve Yurtlar Kurumu vasıtasıyla verilmeye başlandığını sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Bunca badireye rağmen, milletimizle hasbilik temelinde kurduğumuz güçlü gönül bağı sayesinde atlatmayı başardık. Milletimiz bize güvendiği için vesayetle mücadelemize destek verdi. Milletimiz bize inandığı için darbecilerin karşısında kanıyla ve canıyla yanımızda yer aldı. Milletimiz bize itimat ettiği için kendimizde yedi düvele meydan okuyacak gücü bulduk.  Milletimizin desteği sayesinde Suriye’de ve Irak’ta terör örgütlerinin inlerini başlarına yıktık. Bugün de milletimizden aldığımız cesaretle yaptırım tehditlerine, ekonomik tuzaklara, askerî güç gösterilerine eyvallah etmeden, dimdik yolumuza devam ediyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriyeli mültecilere maaş bağlandığı şeklindeki yalanın CHP’liler tarafından dillendirildiğine dikkati çekerek, “Suriyelilere parasal maaş bağlama  diye bir şey asla yok. Biz kamplardaki Suriyelilere sağlık desteği veriyoruz, konteyner kentlerde yiyecek giyecek desteği veriyoruz ama asla onlara maaş bağlama diye bir şey yok, bu bir koskoca yalandır” ifadesini kullandı.

“TÜRKİYE HEDEFLERİNE YÜRÜYOR”

Dünyanın ticaret savaşları ve diplomatik ayak oyunlarıyla karanlık bir meçhule doğru sürüklendiği bir dönemde, Türkiye’nin hâlâ kendi hedeflerine doğru yürüdüğüne vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin istikrarlı gidişinden ve güçlü duruşundan rahatsız olanların, her fırsatı krize dönüştürmenin peşinde olduğunu ama Türkiye’ye diz çöktüremeyeceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Türk milletinin ellerine ve ayaklarına pranga vuramayacaksınız. Bu ülkeyi yıkımın, gözyaşının, acının, sefaletin, esaretin kol gezdiği bir yer hâline getiremeyeceksiniz. Halkımızı birbirine düşüremeyeceksiniz. Siyasi, askerî ve ekonomik kazanımlarımızı elimizden alamayacaksınız. Üretimimizi, istihdamımızı, ihracatımızı çökertemeyecek, refahımızı geriye götüremeyeceksiniz. Bir asır önce sinsice yıktığınız koskoca cihan devletinin külleri üzerinde doğan Türkiye Cumhuriyeti’ne aynı oyunları oynayamayacaksınız. Çünkü bu defa karşınızda; ‘bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız’ diyen bir millet var. Çünkü bu defa karşınızda, bu milletin her seçimde geçmişte eşi benzeri görülmemiş destekle güç verdiği bir yönetim var, bir Cumhurbaşkanı var.”

Bugüne kadar bulunduğu tüm görevlerde mesaisinin yarısının hep İstanbul olduğunun altını çizerek, “İstanbul’a proje adamı yakışır dedik ve Büyükşehir Belediye Başkanı adayımız olarak Binali Yıldırım’la karşınıza çıktık” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı ve hükûmet olarak tüm bakanlıklar ve kurumlarla Binali Yıldırım’ın İstanbul’a yapacağı hizmetlerin yanında yer alacaklarını söyledi. Yaşadığı şehrin geleceğini düşünen, sorunlarının, sıkıntılarının çözümünü arzu eden, bu şehrin terör örgütlerinden mafyatik yapılara kadar çapulcuların elinde örselenmesine gönlü razı olmayan herkesi 23 Haziran’da sandık başına davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm vatandaşlardan Binali Yıldırım’a destek vermelerini istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından beraberindekilerle Sultangazi’de yapımı tamamlanan hizmet, eser ve yatırımların toplu açılışını gerçekleştirdi.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

“NE YAPTIYSAK SAMİMİYETLE YAPTIK, DAHA İYİYE ULAŞMAK İÇİN YAPTIK”

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x