MARMARABİRLİK FİYATLARI AÇIKLADI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yıl zeytinin erken olgunlaşması nedeniyle ürün alımlarına 26 Ekim´de başlayan Marmarabirlik, 2015-2016 ürün alım fiyatlarını açıkladı. Alım kampanyasında tavan fiyat 180 dane için 7.90 TL olarak belirlenirken, taban fiyat ise 410 dane için 3.25 TL olarak karara bağlandı. Taban fiyattaki artış oranı, bir önceki yıla göre % 75´e ulaşmış oldu. Yağlık zeytin fiyatı ise 2.70 TL olarak belirlendi.
Asa, zeytinin erken olgunlaşması nedeniyle ürün alımlarına erken başladıklarını belirterek, kampanya kapsamın da beyan edilen ürün miktarının 50 bin ton olduğunu söyledi.
Alım fiyatlarının üreticinin elindeki ürüne göre belirlendiğini ifade eden Asa, “Türkiye´de yaşanan istikrar Marmarabirlik´e de yansıdı. Geçtiğimiz yılın fiyatlarına göre bu yıl orta danede % 45, ince danede ise % 75´e varan rekor bir artış yapıldı.” diye konuştu.
Bu yıl 180 dane zeytine tavan fiyat verildiğini ifade eden Asa, alım fiyatlarını şöyle açıkladı: “Fiyatlar tavan fiyatta 180 dane için 7.90 TL, tabanda 410 dane için 3.25 TL, yağlıkta ise 2.70 TL olarak belirlendi. Marmarabirlik olarak 2015-2016 yılında toplam 45 bin ton sofralık zeytin alımı için 192 milyon TL´lik bir bütçeyle yola çıktık. Alınan ürünün durumu ve tutarı değerlendirildikten sonra, ürün alım bedellerinin yüzde 60´ı peşin ödenecek, kalan kısmı da kampanya bittikten sonra değerlendirilecektir. Marmarabirlik´in ürün ödemeleriyle ilgili herhangi bir sıkıntısı olmayacaktır. Yağlık zeytin fiyatları ise daha önce de söylediğimiz gibi günün piyasa koşullarına göre revize edilebilecektir. Aynı zamanda yağlık zeytin bedelleri, her hafta cuma günü ödenecektir. Ortaklarımız 2015-2016 ürün alım fiyatlarını değerlendirdiğinde, Marmarabirlik Yönetim Kurulu´nun, üreticinin alın teri ve emeğinin karşılığını tam anlamıyla verdiğini göreceklerdir.”
Başkan Asa, 2015-2016 ürün alım döneminde kota sorununun ortadan kalktığını vurgulayarak, “Marmarabirlik olarak yaklaşık 5 yıldır ortaklarımızın gerçekçi beyan vermeleri konusunda birçok kez çağrıda bulunmuştuk. Gelinen tabloya baktığımızda demek ki kota kalkabiliyormuş. Gerçekçi ürün beyanı ile ortaklarımız kotayı kendileri kaldırmıştır. Bundan sonraki süreçte de alım ve satış planlarımızı sağlıklı bir şekilde hayata geçirebilmemiz için, ortaklarımızın beyan ettikleri ürünü kooperatiflerine düzenli bir şekilde teslim etmelerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Asa, ayrıca rekolte beyanı vermeyen ortaklardan ana sözleşme gereği ürün alımı yapılmayacağına da dikkat çekerek, rekolte beyan etmeyip ürün teslimatı yapamayacak olan ortakların, ilgili kurumlardan rapor alarak, kooperatiflerine teslim etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Haber Merkezi/YENİERDEKGAZETESİ

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan CEVİZ FİDANI SATICILARININ HEDEFLERİ BÜYÜK başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

MARMARABİRLİK FİYATLARI AÇIKLADI

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x