Marmara Adaları’nda Kültür ve Sanat Hareketi
Marmara Adalar Belediyesi, Galimi Çınarlı Derneği ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle yürütülen Marmara Aks Projesi tamamlandı. Projenin kapanış toplantısı, Marmara Adalar Belediye Başkanı Aydın Dinçer’in katılımıyla gerçekleştirildi.
Kültür ve Sanat Temel Bir Hak Olarak Görülüyor
Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Aydın Dinçer, kültür ve sanat hizmetlerini adalarda yaşayanlar için temel bir insan hakkı olarak gördüklerini vurguladı. Başkan Dinçer, “Tüm yerleşimlere eşit ve kaliteli hizmet sunmayı hedefliyoruz. Belediye ve sivil toplum iş birliğiyle adalarımızı kültür sanat alanında öne çıkarmak için çalışmalarımız sürecek” ifadelerini kullandı.
Vizyon Belgesi Mecliste Kabul Edildi
Proje Koordinatörü Adil Çamur, bir yıl süren çalışmaları özetledi ve bugün belediye meclisinde kabul edilen Marmara Adalar Belediyesi Kültür Politikası Vizyon Belgesi‘ni katılımcılarla paylaştı. Bu belge, adaların kültürel geleceği için önemli bir yol haritası niteliği taşıyor.
Proje Kapsamında Gerçekleştirilen Etkinlikler
Marmara Aks Projesi kapsamında bir dizi kültür sanat faaliyeti hayata geçirildi. Bu etkinliklerden bazıları şunlardır:
- Asmalı’da çocukların yaptığı resimlerden oluşan bir sergi düzenlendi.
- Sergiye katılan çocuklar duygularını ifade etme fırsatı buldu.
- Resim etkinliği katılımcılarından Yağız Hamza’nın doğum günü kutlandı.
- Avni Jale Özken Marmara Adalar Müzesi’nde 12. müze etkinliği düzenlendi.
Ortaklaşa: Kültür, Diyalog ve Destek Programı
Proje, İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) Avrupa Birliği desteğiyle hayata geçirdiği Ortaklaşa: Kültür, Diyalog ve Destek Programı kapsamında desteklendi. Projenin başarıyla tamamlanması, Marmara Adaları’ndaki kültür sanat hayatına önemli bir katkı sağladı. Marmara Adalar Belediyesi, kültür ve sanatla daha güçlü bir ada yaşamı için çalışmalarını sürdüreceğini açıkladı.
Bir önceki yazımız olan Balıkesir'de Uluslararası Sigortacılık, Bankacılık ve Finans Sempozyumu Başladı başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.
Yorumlar kapalı.