Maden Suyu İle Cilt Bakımı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sadece maden suyu içmenin bile cildinize faydası vardır. Cildinize bakım yaparken kullandığınız ürünler arasına da eklemenizle beraber faydasını daha fazla görebilirsiniz.

Maden suyunu sağlık açısından faydalı kılan en önemli özelliği magnezyum, sodyum, potasyum gibi mineraller açısından zengin olmasıdır. Maden suyunun tüketimi hazmı kolaylaştırır. Bunun dışında cilde de birçok faydası vardır.

Maden suyunun cilde faydaları

– Ciltte bir ferahlama ve rahatlama sağlar.

– Cildin pürüzsüzlük kazandırır.

– Ciltte olan yağ, toz ve kirden arınmasını sağlar.

– Cildi güçlendirir ve gözenekleri sıkılaştırır.

– Yüzde oluşan çizgilere uygulandığında çizgileri azaltır.

– Cildi derinlemesine temizler.

– Kırışık oluşumunu yavaşlatır.

– Ciltteki nem dengesini düzenler.

Maden suyu ile yapabiliceğiniz cilt bakımları

Maden suyu cilt sağlığına faydalı olan silis parçacıkları da içermektedir. Silika cilde doğal bir parlaklık ve güzellik katar. Aynı zamanda ciltte meydana gelebilecek kararma, koyuluk, akne ve bu gibi benzer sorunları giderebilir. Bunun yanında cildin esnekliğini korur, nemlendirir.

Nemlendirme: Cildinizi temizleme ürününüzle yıkadıktan sonra pamuğa bir miktar maden suyu sürüp cildinizi bu pamukla silin ve ardından nemlendiricinizi uygulayın. Ayrıca cildinize uyguladığınız özel bir maske sonrası kullanacağınız maden suyu ile maskenin cildinize olacak faydalarını da arttırabilirsiniz.

Makyaj temizleme: Makyaj temizleme malzemeleri kullanmak yerine maden suyu ile makyajınızı temizleyebilirsiniz. Pamuğa bir miktar maden suyu döküp yüzünüzü silebilirsiniz. Bu sayede hem makyajınız temizlenecek hem de maden suyunun içerisindeki besleyici mineraller cildinizi canlandıracaktır.

Sivilceler için: Cildinizde sivilceler oluşuyorsa, 1 çay bardağı maden suyu ile 3-4 damla limon suyunu karıştırıp sivilcelerin üzerine sürebilirsiniz.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Ucuz Bilet Bulmanın 8 Yolu başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Maden Suyu İle Cilt Bakımı

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x