KIYISINDAN GEÇİLEN DEĞİL, YAŞANACAK ŞEHİR BİGA

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Biga ile ilgili geçmiş yıllarda ‘kıyısında geçilen şehir’ eleştirileri yapılıyordu. Son yıllarda kültür sanat etkinlikleri, alışveriş günleri gibi etkinliklerin yanı sıra ulusal televizyon kanallarının ilgisi ve yapılan düzenlemelerle Biga dikkat çeken bir konuma ulaştı. Kocabaş Çayı köprü üstü kaplaması, katlı otopark, kapalı pazaryeri ve Kocabaş Çayı çevresi düzenleme çalışmaları tamamlandığında ise Biga’nın çehresinin tamamen değişmesi hedefleniyor.

Biga Belediyesi’nin tanıtım çalışmaları kapsamında 11 adet tabela Çanakkale-Biga ve Bandırma-Biga istikametinde hareket eden sürücülerin dikkatini çekecek şekilde yerleştirildi. Bu tanıtım tabelalarında Biga Ulu Camii, Halimbey Konağı Kent Müzesi, Nilüfer Gölü, Biga eti, Biga lokumu, Biga köftesi, Biga Şehitliği, Bahçelili Mehmet Çavuş Anıtı ve Savaş Galerisi, Tarihi Namazgah ve nohut kahvesi yer alıyor ve yol boyunca hareket halindekiler Biga’ya davet ediliyor.

Çanakkale Şehitliği’ni ziyaret etmeye giden yurt içi turistlerin Biga’ya da uğramalarını sağlamak için ise çalışmalar planlanıyor.

Biga Belediyesi’nden yapılan çalışma ile ilgili kısa bir açıklama yayınlanarak; “Biga’mızın ‘kıyısından geçilen’ değil, ‘yaşanacak bir şehir’ olması için çalışıyoruz. Çanakkale-Biga ve Bandırma-Biga istikametini kullananların ilçemize dikkatini çekmek, yerel ekonomimizi canlandırmak hedeflerimiz doğrultusunda tanıtım tabelalarımızı yerleştirdik” ifadelerine yer verildi.

12072017154430_Y60JIY8XN2J

12072017154616_2IU33VV8Z14

12072017154533_6WDU3RL6DUV

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Balıkesir Yılda 500 Bin Adet Aşılı Ceviz Fidanı İhraç Ediyor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

KIYISINDAN GEÇİLEN DEĞİL, YAŞANACAK ŞEHİR BİGA

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x