Kırmızı Kaliforniya solucanı, halkalı solucan sınıfı içerisinde bulunan Lumbricidae ailesinin 8 türünden biridir. Latince de adı Eisenia Foetida olarak bilinmektedir.
Kırmızı Kaliforniya solucanı Lumbricidae ailesinin 8 türünden biridir. Halkalı solucan sınıfında yer almaktadır. Aynı zamanda Latince de adı Eisenia Foetida’dır. ABD ve Avrupa’nın çoğu yerinde özellikle göletlerde, bataklıklarda, sığ kıyılarda ve çamurlu alanlarda bulunmaktadır. Kaliforniya Endüstitü’ye alındıktan adı Eisenia Foetida değil de “Kırmızı Kaliforniya Solucanı” olarak adlandırılmaya başlandı. Bu tür solucanı farklı boyutlarda görmek mümkündür. Başın ön kısmı kalın, kaslı ve güçlü’dür. Arka kuyruk kısmı ince, zayıf ve rengi turuncuya benzemektedir. Uzunlukları 2.5 cm ve 10.5 cm arasında değişkenlik göstermektedir. Aynı zamanda kalınlığı 0.5 cm ile 0.75 cm arasında değişkenlik göstermektedir.
Kırmızı Kaliforniya Solucanı Solunumu Hakkında Bilgi
Solucanlar akciğere sahip olmadığı için derileri aracılığı ile solunum yapmaktadır. Oksijen elde etmek için kuyruktan sırt kısmına kadar olan yüzeyi kullanarak solunum yapmaktadır.
Kırmızı Kaliforniya Solucanı Sindirim Sistemi Nasıl Çalışır?
Tüm solucanların vücut yapısı birbirine geçmiş boruyu andırmaktadır. Solucanın dışı deri, içi ise sindirim sistemine ait bölümdür. Ağızdan geçen yiyecek ilk olarak gırtlakta birikir. Ardından parçalanarak yavaş yavaş mideye inmektedir. Sindirilen ve öğütülen yiyecek ince ve kalın bağırsaktan geçerek rektumdan çıkmaktadır. Aynı zamanda rektumdan çıkan granül koprolitler halindedir. Bu koprolitler toprağın yapısını düzenleme işlevi görmektedir. Aynı zamanda toprağın hava almasını ve su tutma özelliğine yarar. Toprağın yapısını düzenlediği için bitkilerin verimli bir şekilde yetişmesi sağlanır.
Sizde kırmızı kaliforniya solucanı üretimi yaparak günümüzün yeni iş modellerinden olan organik solucan gübresi üretip pazarlamak istiyorsanız bölgemizde faaliyet gösteren Ekobigsol® firması ile https://www.ekobigsol.com internet üzerinden iletişim kurabilirsiniz.
Bir önceki yazımız olan İDO AVŞA ADASI SEFERLERİNE BAŞLADI başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.
Yorumlar kapalı.