KARESİ’DE FİYAT DENETİMİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fiyat artışları ile ilgili açıklaması ardından Karesi Belediyesi Zabıta Ekipleri, market ve pazar yerlerinde yaptıkları rutin denetimleri arttırarak, fiyat dalgalanmalarını yakın takibe aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Marketlerde şurada burada sizler işi en yakından teftiş eden insanlarsınız. Gerçekten alışılmadık görülmedik şekilde ürünlerde fiyat farkı varsa bunu zabıtaya bildirin” açıklaması üzerine Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da Zabıta Müdürlüğü personeli ile toplantı yapıp, son günlerde pazarlarda ve marketlerde meydana gelen dalgalanmalara yönelik hızlıca harekete geçti. Rutin denetimlerini sıklaştıran ekipler, günlük ve anlık denetimler yaparak halkın daha rahat alışveriş yapması için çalışıyor. Ekipler; market ve pazarlarda, meyve sebzelerin tazeliğini ve esnafın ruhsatlarını inceliyor. Ayrıca ekipler marketlerdeki ürün etiketlerini denetliyor.

TEK TEK RAFLAR İNCELENİYOR
Karesi Belediyesi Zabıta Ekipleri ilçe genelinde marketlerde etiket denetimleri yapıyor. Pazar yerlerinde yapılan denetimlerde satılan ürünlerin sağlık acısından uygunluğunu kontrol ediyor. Marketlerde yapılan denetimlerde, ürünlerin reyon etiket fiyatlarıyla kasadaki fiyatları karşılaştırılıyor. Reyonlarda satılan ürünlerin günlük reyon fiyatı ile 3 ay önceki reyon fiyatları karşılaştırılıp usulsüz ve fahiş fiyat artışı olup olmadığı tespit ediliyor. Fiyatlarda dalgalanma çıkan pazar tezgahları ve marketler Tüketici Kanunu gereği, tespit tutanağı tutularak cezai işlem yapılması amacıyla Kaymakamlığa gönderiliyor.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

KARESİ’DE FİYAT DENETİMİ

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x