KARACABEY TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Türkiye’de ‘Arabuluculuk Yasası’nı ilk uygulayan kurum olarak “Hukuki Uyuşmazlıkların Çözümünde Ara Buluculuk Sempozyumuna” konuşmacı olarak katıldı.

BTSO konferans salonunda BTSO, TOSYÖV ve BTSO Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi tarafından verilen sempozyuma, Adalet Bakanlığı tarafından tüm resmi kurumlara örnek olarak gösterilen Karacabey Belediyesi adına Başkan Ali Özkan ve Karacabey Belediyesi Hukuk Müşaviri Burcu Elçin katıldı.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan,2014 yılında göreve gelir gelmez Belediye’de Hukuk Müdürlüğü’nü kurduklarını söyledi. Özkan, “Geçtiğimiz yıllarda, ilçe merkezindeki çöplerin toplanması sırasına geçirdiği elim bir kaza sonucu hayatını kaybeden işçi kardeşin, yakınlarının acısını bir an önce hafifletmek ve maddi sorunlarına da katkı bulmak amacı ile harekete geçtik. Böyle bir duruma kayıtsız kalmadık. Bu dosya ile karşılıklı anlaşma yaparak ‘Arabuluculuk Yasası’nı Türkiye’de ilk kez uygulayan Belediye olduk. Karacabey Belediyesi olarak Türkiye’ye örnek olduk. Geçmiş adalet, adalet değildir. Adalet tez elden dağıtılmalıdır. Bu konuyu sonuca bağladık. İki tarafında haklarını koruyarak, tarafsız bir çözüm yolu bulduk. Ben diğer kurumlarımıza da bu çözüm yolunu tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

KARACABEY TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x