KAFAOĞLU: “ENERJİMİ MUHTARLARDAN ALIYORUM”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu merkez ve kırsal mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

 

Belediyenin yaptığı çalışmaları aktaran Kafaoğlu muhtarlarla fikir-alışverişinde bulundu. Belediye Başkan Yardımcıları Fikrettin Kocaman, Ahmet Özen, Zeki Çabuk, Osman Zeki Şahin, Belediye Meclis Üyeleri ve birim müdürlerinin de katıldığı toplantıda Başkan Kafaoğlu muhtarlara seslendi.

Konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimi ile birlikte belediyenin çalışmaları konusunda bilgi veren Başkan Kafaoğlu ülkemizin 15 Temmuz gecesinde çok önemli bir süreçten geçtiğini hatırlatarak,

Kurtuluş savaşından sonra ülkemiz adına büyük bir mücadelenin yaşandığını, bu mücadeleyi Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın işaretiyle milletin kazandığını söyledi.

“15 TEMMUZ’DA YÜREKLER TOPLU VURDU”

Milletin tanklara göğsünü siper ettiğini, muhtarların da demokrasi nöbetlerinde her akşam yer aldığını kaydeden Kafaoğlu şunları kaydetti: “Yürekler toplu vurdu ve sineleri sindiremediler. 15 Temmuz’u unutturmayacağız. Gelecek nesillere 15 Temmuz’u doğru aktaracağız. Bu yıl eğitim-öğretim de 15 Temmuz Demokrasi Günü olarak kutlandı. Belediye olarak biz de 2. Gündoğan Mahallesi’ndeki büyük parkın ismini 15 Temmuz Şehitler Parkı olarak değiştirdik. Ayrıca Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde 15 Temmuz Şehitleri ve Ömer Halisdemir Anıtı inşaatına başladık.  Anıtta büyük hilal ve yıldız, bunun arkasında 15 adet Türk bayrağı dalgalanacak. Darbenin ilk kurşununu atan Ömer Halisdemir’i de bu anıtla unutmayacağız. Anıtta Ömer Halis Demir’in resmi ve 241 şehidin isimleri olacak. Cenabı Allah bir daha ülkemizi bu tür olaylarla karşılaştırmasın. Cenabı Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın. Zaman zaman Çanakkale ruhu kayboldu mu diye konuşulurdu. Çanakkale’de bu millet 7 düvele karşı Çanakkale’yi geçilmez yapmıştı o ruhu 15 Temmuz’da yine dimdik ayakta gördük. Çanakkale deyince akla Havran’lı Seyit Onbaşı geliyor. Balıkesir kritik zamanlarda isminden söz ettirecek insanlar çıkarmış ve kritik toplantılar yapmış. Atatürk 19 Mayıs’ta Samsun’a çıkmadan önce Alaca Mecsit’te 41 bayrak adam silahlı mücadeleye 

karar vermiş. Balıkesir Kuva-yi Milliye şehri. Balıkesir birlik ve beraberlik içerisinde yoluna devam ediyor”.

“MUHTARLAR BİZİM OLMAZSA OLMAZIMIZDIR”

Belediyeciliği sadece hizmet belediyeciliği olarak görmediklerinin altını çizen Kafaoğlu “Katılımcı belediyeciliği önemsiyor ve katılımın her zaman sağlanmasını, vatandaşlarımızın fikir-proje ve beklentilerini alıyoruz. Muhtarlar bizim için olmazsa olmazımızdır. Siyasetçiler için muhtarlar velinimettir. Muhtarlar arkasında hiçbir siyasi parti olmadan kendi hür iradesiyle seçilmiş insanlar, mahallesini en iyi bilen kişilerdir. Muhtarlarımızın tecrübesinden ve birikiminden istifade etmemek yanlış olur. Muhtarlar vitamin hapı gibi. Muhtarlarda her türlü birikim ve bilgi var, muhtarlardan istifade eden şaşırmaz, gücüne güç katar ve hatta enerjisi artar. Bana da bu enerjiyi nereden buluyorsun diye soruyorlar, muhtarlarımdan aldığım enerjiyle diyorum. Sizlerle bir arada olmaktan ve çalışmaktan dolayı mutluyum” dedi.

    “GAZİ OSMAN PAŞA MAHALLESİ’NE ALTIEYLÜL SPOR KOMPLEKSİ YAPACAĞIZ”

1 yıl içerisinde 500 bin m2 kilitli parke taşı ihalesi yaptıklarını ve şu anda toplamda 728.556 m2 kilitli parke taşı döşeme işini gerçekleştirdiklerini ancak bunun daha yeterli olmadığını belirten Kafaoğlu “Bu işin her sene üzerine koyarak gidiyoruz. Önümüzdeki yıl yine ihale yapıp parke taşı döşeme işini sürdüreceğiz. Kırsal mahallelerdeki meydanlarda, ana cadde ve sokakların büyük kısmı tamamlandı. Alt yapı çalışmaları olduğu için bazı tamamlanamayan yerleri de en kısa sürede bitireceğiz. Kırsal mahallelerde 115 çocuk oyun grubunu kurduk. Spor Toto Teşkilatı ile işbirliği yaparak 3 kırsal mahallemizde halı saha faaliyetimiz devam ediyor, seneye de 3 halı saha daha yapacağız. Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde 18 dönümlük bir arazi içerisinde Altıeylül Spor Kompleksi inşa edeceğiz. Altıeylül Kültür Merkezi’nin bu yılsonunda temelini atmayı planlıyoruz. Kardeş belediyemiz Ümraniye Belediyesi anahtar teslim olarak inşaatı yapıp bize teslim edecek” diye konuştu.

Kaynak : ensonhaber

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Mavi Sertifikalı Ceviz Fidanı Talebine Yetişemiyorlar başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

KAFAOĞLU: “ENERJİMİ MUHTARLARDAN ALIYORUM”

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x