“KADINA DEĞİL ŞİDDETE EL KALDIR” SEMİNERİNE YOĞUN İLGİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bandırma Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu organizasyonu ile 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Ulusal Mücadele Günü etkinliği kapsamında Bandırma Ticaret Odası Konferans Salonunda “Kadına Değil Şiddete El Kaldır” konulu seminer düzenlendi.

Seminere konuşmacı olarak, Avukat Asuman Korzay ve Bandırma Psikiyatri ve Psikoterapi Merkezinden Psikiyatrist Uzman Dr. Deniz Yıldız ve Psikolog Melda Dönmez katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Avukat Asuman Korzay, Şiddetin en çok kadınlara, çocuklara, yaşlılara, engellilere, göçmenlere, evsizlere, eşcinsellere ve mültecilere yöneltildiğini belirtti. Dünyada en az her 3 kadından 1’inin fiziksel veya cinsel şiddete maruz kaldığını ifade eden Korzay, 2014 yılında yapılan, “Türkiye Kadına Yönelik Aile İçi Şiddet Araştırması” sonuçlarına göre de, Türkiye’de yaklaşık her on kadından 3’ü fiziksel şiddet gördüğünü ve dünyada her yıl 1.4 milyon insanın şiddet nedeniyle hayatını kaybettiğinin altını çizdi.

Daha sonra konuşmasına 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Ulusal Mücadele Günü’nün hikayesini paylaşan Psikolog Melda Dönmez; “25 Kasım 1960’ta Dominik Cumhuriyeti’nde diktatörlüğe karşı mücadele eden üç kız kardeş Patria, Minerva, Maria Mirabel’in cesetleri bir uçurumun dibinde bulundu. Mirabel kardeşlerin, tecavüz edilerek vahşice öldürüldüğü ortaya çıktı ve onlar diktatörlüğe karşı mücadelenin sembolü oldu. Bütün dünyada yankı bulan bu gelişmeler karşısında Birleşmiş Milletler 17 Aralık 1999’da, 25 Kasım’ın “Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü” olarak benimsenmesine karar verildi.” dedi.

Seminerin kapanış konuşmasını yapan Psikiyatrist Uzman Dr. Deniz Yıldız, toplumun aile içi fiziksel veya psikolojik şiddete karşı bilinçlendirilmesi için çalışmalar yürütüldüğünü ifade ederek, aile içi ve kadına yönelik şiddetin, kadın-erkek fırsat eşitsizliğinin hem nedeni, hem de önemli bir sonucu olarak karşımıza çıktığını söyledi. İstatistiklerin, eğitim, sağlık, istihdam, siyaset ve pek çok alanda, kadınlarla erkekler arasında ciddi uçurumlar olduğunu gösterdiğini kaydeden Yıldız, kadınları dezavantajlı durumda bırakan uygulamaların temelinde, kadın ve erkeğe yüklenen farklı kalıp roller ve toplumsal sorumlulukların yattığını vurguladı.

Katılımcıların soruları ve görüşleri üzerine devam eden sunum sonunda, Bandırma Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Funda Dedeoğlu ve Bandırma Belediye Başkan Vekili Merve Polat tarafından konuşmacılara teşekkür plaketi sunumu ve çiçek takdimi yapıldı. Program sonunda, tüm katılımcılar tarafından şiddete el kaldır panosuna günün anısına el izi bırakıldı.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

“KADINA DEĞİL ŞİDDETE EL KALDIR” SEMİNERİNE YOĞUN İLGİ

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x