HOŞ GELDİN TATİL… MERHABA YAZ…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Vali Ersin Yazıcı, 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılının sona ermesi nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Yaz tatili nedeniyle öğrenci, öğretmen ve velilere ayrı ayrı mesajlar veren Vali Ersin Yazıcı; okul ve karnenin önemli bir gösterge olduğunu ancak sadece bu göstergeler üzerinden hareket ederek yavrularımızı değerlendirmemizin yanlış olacağını vurguladı.

Vali Yazıcı mesajında, öğrencilerin ülkenin geleceği olduğunu vurgulayarak, “Çocuklarımız bizim için çok önemli, çok değerli. Çocuklarımızı ne kadar iyi yetiştirirsek, geleceğe o kadar iyi hazırlarız.” dedi.
Öğrencilerin bol bol kitap okumasını isteyen Vali Yazıcı, “Kitap okumanın yeri ve zamanı yoktur. Çünkü ne kadar fazla kitap okursak o kadar fazla bilgi sahibi oluruz.“dedi.
İl genelinde eğitim gören 184 bin öğrenciye iyi tatil dileklerinde bulunan Vali Yazıcı; Balıkesir halkı olmak üzere ve öğrenciler adına, emeği geçen tüm öğretmenlere teşekkür etti.
Vali Ersin Yazıcı, yayımladığı yaz tatili mesajında şu ifadelere yer verdi:

Değerli Balıkesirli Hemşehrilerim,
“Her yıl bir önceki yıla göre daha iyi bir konuma gelebilmek için bütün kurum ve kuruluşlarımız ile büyük bir gayret içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Eğitimin kalitesini daha üst noktalara taşıyabilmek için Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme Projesi’ni (BENGİ) uygulamaya başladık. İlçelerimizde ve okullarımızda bununla ilgili çalışmaları ayrıntıları ile sürdürmeye devam ediyoruz. Temel hedefimiz, Balıkesir’deki eğitimin daha üst noktalara taşınması ve başarının artarak devam etmesini sağlamaktır.
Sevgili Çocuklar,
Ailelerinizin ve bizlerin en değerli varlıklarısınız. Atalarımızın bizlere bıraktığı eşsiz ülkemizi daha da yükseltmek hepimizin görevidir.
Sizlere bol kitap okumanızı öneriyorum, okuma sevgisini kazandıktan sonra okumayı alışkanlık haline getirdiğinizde, çalışma konusunda bütün engelleri aşarsınız. Sonuçta hedefinize ulaşırsınız.
Notlarınız ne olursa olsun umudunuzu, cesaretinizi, inancınızı ve kendinize olan güveninizi diri tutarak iyi bir tatil geçirin. Bu tatili iyi değerlendirin. Sizlerin iyi yetişmesi için gereken her türlü çabayı harcıyoruz.
Bu tatil döneminde öncelikle dinlenmenizi ve bunun yanında kitap okuma, çeşitli sportif, kültürel ve sosyal faaliyetlerde bulunma gibi etkinliklerle kendinizi geliştirecek aktivitelerde bulunmanızı ve böylelikle bir sonraki eğitim-öğretim yılına enerji ve umut dolu bir başlangıç yapmanızı ümit ediyorum.
Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘Tek bir şeye ihtiyacımız vardır; o da çalışkan olmak.’ Daha mutlu ve güzel bir gelecek için her zaman sizin yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim.
Değerli Velilerimiz,
Çocuklarımız karnelerini alacaklar. Onların karnelerinde arzu ettiğiniz notlar olmayabilir. Bunları çocuklarınıza yansıtmadan nedenleri üzerinde kendimizi sorgulayarak, okul müdürümüz ve öğretmenleri ile istişare edip başarıyı daha üst noktalara taşıma amacını hedefleyen faaliyetler içerisinde yer almalıyız.
Yaz tatili uzun bir süre. Bunu yavrularımızın iyi bir şekilde değerlendirmesi gerekiyor. Bizler çocuklarımızı iyi yönlendirmeliyiz. Elbette dinlenecekler ve spor yapacaklar. Ama en önemlisi kitap okumalarıdır.

Kıymetli Öğretmenler,
Sizler, bir toplumu bilgi ve deneyimle bir sanatkâr ustalığıyla işleyen, ona değer katan, onun kültür, eğitim seviyesinin gelişmesinde belirlenmesinde etkin rol oynayan münevver kişilersiniz.
Türkiye’nin geleceğini emanet edeceğimiz çocuklarımız sizlerin eseri olacaktır. Öğrencilerinize tatili dinlenerek, kitap okuyarak, ailesi ile birlikte sosyal ve kültürel etkinliklere katılarak zaman geçirmelerini tavsiye edin.
Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi gayretlerinden ve fedakârlıklarından dolayı bir kez daha kutluyor, huzur dolu bir yaz tatili geçirmelerini temenni ediyorum.”

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

HOŞ GELDİN TATİL… MERHABA YAZ…

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x