HAVUTÇA: ERDOĞAN’A BAŞKANLIK YETMEZ PADİŞAHLIKTA İSTER

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, başkanlık isteyen Cumhurbaşkanının bundan da memnun olmayacağını sonraki hedefinin padişahlık olduğunu söyledi.

“Yargıtaymış, Anayasa Mahkemesiymiş, Sayıştaymış, adli yargıymış, üniversitelermiş, medyaymış, STK’larmış, baroymuş, Merkez Bankasıymış, bürokrasiymiş, orduymuş, iş dünyasıymış, meclismiş, muhalefetmişbunlarınhiçbirisininkendisinin dışında hareket etmesine tahammüllü yok Sultan Erdoğan’ın. Cumhurbaşkanı kendisinden özerk ve bağımsız çalışan hiçbir şeyi istemiyor ” diyen CHP li Havutça, “Tayyip Erdoğan için sorun Kuvvetler Ayrılığı ilkesidir” dedi.

Açıklamalarına devam eden Havutça” Ülkeyi kanunla, hukukla, adaletle değil, KHK’larla yönetmeye çalışan bir padişah var artık. O denetlenmek, sorgulanmak istemiyor. O sadece aklına geleni yargı denetimi olmadan sınırsız, sorumsuz uygulamak istiyor. Yani bir çeşit padişahlık ve diktatörlük istiyor. O yüzden Türkiye çok ciddi bir şekilde ‘Nereye gidiyoruz’ diye düşünmek zorunda.

Ülkede her gün asker-polis şehit oluyor, gazeteciler haber yaptıkları için ceza evlerine atılıyor, bilim insanları düşüncelerini ifade ettiği için gözaltına alınıyor, ülkede canlı bombalar cirit atıyor buda yetmezmiş gibi bölgede her an savaşa girme ihtimalimiz varken, ülkemizde ekonomik sıkıntılarla birlikte işsizlik artmışken, her gün şirketler batıyorken, vatandaş yandaşlar tarafından soyuluyorken, bu kadar sorun ve sıkıntının için acaba bu ülkeyi idare edenlerin gündemi neden sadece başkanlık diye düşünmemek elde değil.

Bizler cumhuriyete, devrimlerine, demokrasiye, insan haklarına, hukuka, adalete sahip çıkmazsak elimizde yaşanabilir bir Türkiye adına hiçbir şey kalmaz.

Tayyip’in hayalindeki başkanlık sisteminin demokrasiyi nasıl rafa kaldırdığına gelince. Mevcut parlamenter demokrasi kuvvetler ayrılığı prensibine dayanmaktadır. Bu da herkesin bildiği şekilde yasama, yürütme ve yargı erklerinin birbirilerinden bağımsız bir biçimde sistemi denge altında tutmasıdır.

Oysa Tayyip’in hayalini kurduğu başkanlık sisteminde bu üç erk ortadan kaldırılacak ve bütün yetki tek elde, yani Sultan Tayyip’te toplanacak.

Başkanlık için FETÖ ile kol kola olan Erdoğan, amacına ulaşamayınca HDP ile kol kola girdi, oradan da istediğini alamayınca şimdide MHP ile başkanlığa gitmenin planlarını yapıyor.

Tabiki TayyipErdoğan’ın hedefi ve hırsı demokratik layık cumhuriyetin yerine şeri bir devlet kurmak. İstediği başkanlığı aldıktan sonra bu işi padişahlığa götüreceği kesin. Bundan sonrada Padişah 1. Recep Tayyip Erdoğan olarak anılmak istiyor.” ifadelerini kullandı.

Kaynak : ilkhabergazetesi

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Mavi Sertifikalı Ceviz Fidanı Talebine Yetişemiyorlar başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

HAVUTÇA: ERDOĞAN’A BAŞKANLIK YETMEZ PADİŞAHLIKTA İSTER

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x