Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu; Bandırma, Balıkesir, Çanakkale ve Biga’dan iş dünyası temsilcileri ile bölgemiz için büyük önem arz eden tarım sektörünün ekonomik sorunlardan nasıl etkilendiğini görüşmek üzere bir araya geldi.
Yapılan inceleme ve sektör temsilcilerinin konu ile ilgili açıklamalarından anlaşıldığı üzere özellikle tarımsal girdi fiyatlarındaki artış ve hayvancılıkta yerli üreticinin ithal rekabete dayalı kaybı, besicilerin girdi maliyetlerindeki fiyat artışları, un ve yem gibi tarıma dayalı sanayi ürünlerinin maliyetlerinin artması sektörü olumsuz etkilemiştir.
Tarım sektörü Güney Marmara ekonomisi için hayati öneme ve değere sahip olup aynı zamanda Türkiye gıda sektörü içinde önemli yer teşkil etmektedir ve pek çok özellikli ürüne ev sahipliği yapmaktadır dolayısıyla yaşanan sıkıntıların acilen çözüme kavuşturulması bölge tarımı için hayati önem taşımaktadır.
Büyük perakendelerin son dönemde artan maliyetlerini tarım ve hayvan üreticilerine yüklemeleri, üreticinin üretim gücüne zarar verdiği, bu nedenle üreticinin korunması için yeni düzenlemelere ihtiyaç olduğu tespit edilmiştir.
Başkan
Cengiz KÜÇÜKKÖSELECİ
Bir önceki yazımız olan İDO AVŞA SEFERLERİNE NE ZAMAN BAŞLIYOR? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.
Yorumlar kapalı.