GÖNEN TERMAL KAPLICALARI BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanlığı’nca Ruhsatlı Dünyaca Ünlü Gönen Kaplıcaları suyunun toplam mineral konsantrasyonu litrede 1796.9 mg dır ve Florlu Termo-mineral su niteliğindedir.

Bu termomineral suların Kas İskelet Sisteminin : Ortopedik (kırık sonrası sekeller, kontraktürleri, artroplasti,ameliyat sonrası sekeller vb) Nörolojik (spastisite, yüz felci, carpal tünel sendromu gibi sinir sıkışmaları, ilaç tedavisinden sonraki hemipileji sekelleri, miyopatiler vb) hastalıkların rehabilitasyonunda Romatolojik (ankilozan spondilit, romatoit artrit, monoartritler, poliartiritler, fibromiyalji, asteoartiritler,spondilozis, spondilostosis, spinal itenoz, mekanik bel ağrıları, bel-boyun fıtıkları, lumbo-syataljiler, her türlü artroz (kireçlenme), kronik tendon ve tendon kılıfı, eklem kapsülü gibi yumuşak doku romatizmaları, vb) hastalıkların rehabilitasyonu ve tedavisinde endike olduğu Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmıştır.

Gönen Kaplıcaları, Marmara Bölgesi’nde, kuzeyli rüzgarların hakim olduğu, bunaltıcı sıcağı olmayan iklimi ile yeraltı sıcak mineralli sularının şifa etkinliği yüksek, geleneksel uygulamalarıyla tanınmış bir KÜR MERKEZİ’dir.

Çağdaş tıpta, KAPLICA KÜR MERKEZİ (KURORT) , Kaplıca tedavisinin etkinliğini sağlayan doğal kaynaklar-yeraltı sıcak mineralli su ile kaynağın bulunduğu yöreye özgü iklimsel faktörler, bitki örtüsü, sosyal çevre olanakları ve tüm bu olanakların, “KAPLICA HEKİMİ” (Badearz) denetiminde, kişiye, hastalığına uygun tedavi programı çerçevesinde done edilerek uygulandığı yerdir.

Tropikal gün sayısı yok denecek kadar azdır, hava sıcaklığı Haziran-Eylül döneminde 25-30°C arasında değişir. Gönen’in termal koşulları dikkate alındığında, aşırı bunaltıcı sıcak koşullar bulunmadığı görülür. Hakim rüzgarların, kış aylarında güneybatı, yaz aylarında kuzeydoğudan esmesi, bulutlu günler sayısının 30-60 gün, olması iklimin kür ortamı için uygunluğunun ifadesidir.

Doğanın Kalbinde, Şehrin Merkezinde.

Doğa Sağlık Dinlenme ve Eğlence Dünyası.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

GÖNEN TERMAL KAPLICALARI BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x