“GÖNEN ÇAYI’NI KİMYASAL ATIKLARDAN KURTARIN”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gönen Çayı’ndaki kirlenmeyi, TBMM gündemine taşıyan CHP Balıkesir Milletvekili ve PM Üyesi Mehmet Tüm, Hükümete çağrı yaparak, ağır metal ve diğer kimyasal atıkların yoğun olarak kirlettiği Gönen Çayı, Susurluk Çayı ve Havran Çayının bir an önce temizlenmesini istedi. Mehmet Tüm ’ün TBMM ‘de yaptığı açıklama şöyle ,

“ Balıkesir ilimizde son yıllarda çok ciddi bir çevre kirliliği yaşanmaktadır. Bunların başında Gönen Çayı, Susurluk Çayı ve Havran Çayı bulunmaktadır. Sayın Bakana soruyorum, tarımsal sulamada kullanılan Gönen Çayı’yla ilgili neden bir çalışma yapmıyorsunuz? Çayda tespit edilen ağır metal ve diğer kimyasal atıkların insan sağlığına ne gibi bir zararları vardır? Susurluk ve Havran çaylarında daha önce tespit edilen kirliliği neden gidermiyorsunuz? Başta pirinç ve domates olmak üzere tarımsal ürünlerde kimyasal atıklara bağlı ciddi problemlerin olduğunu biliyor musunuz? Marmara Denizi’ni de kirleten bu çevre felaketine karşı neden önlem almıyorsunuz? Hükûmet olarak halkın sağlığını ne zaman düşüneceksiniz? Balıkesir halkı acilen çözüm bekliyor, bu konuda bir projeniz var mıdır?”

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Balıkesir Yılda 500 Bin Adet Aşılı Ceviz Fidanı İhraç Ediyor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

“GÖNEN ÇAYI’NI KİMYASAL ATIKLARDAN KURTARIN”

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x