“GEREKİRSE SİNCAR’A GİDECEĞİZ, GEREĞİNİ YAPACAĞIZ”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti’nin Zonguldak mitinginde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Afrin’den sonra diğer terör bataklıklarını da kurutmak için gereken adımları atmaya başladık. 34 yıldır bu milletin evlatlarını katletmenin bedelini, elebaşları başta olmak üzere, tüm teröristlere ödeteceğiz. Şehitlerimizin, gazilerimizin kanları yerde kalmayacak” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Zonguldak mitingine katıldı. Madenci Anıtı Meydanında düzenlenen mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı.

“ŞEHİTLERİMİZE VE YAKINLARINA MAHCUP OLACAK HİÇBİR GİRİŞİME FIRSAT VERMEYECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında maden kazalarında vefat madencilere rahmet, geride bıraktıklarına da sabır temennisinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zonguldaklı Mehmetçiklerin Türkiye sınırları içinde ve dışında eli kanlı canilere göz açtırmadıklarını söyleyerek Fırat Kalkanı Harekâtı ve Zeytin Dalı Operasyonu başta olmak üzere Türkiye’nin bekası için şehit düşen Mehmetçiklere de Allah’tan rahmet diledi. “Biz asla şehitlerimize mahcup olacak bir şey yapmadık” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Şehitlerimizin emanetlerine gözümüz gibi bakarak her türlü ihtiyaçlarını görmenin, gidermenin gayreti içinde olduk. İnşallah bundan sonra da onların ruhunu muazzep edecek, şehitlerimize ve yakınlarına mahcup olacak hiçbir girişime fırsat vermeyeceğiz. Şehitlerimizin canlarını seve seve verdikleri vatanımızın güvenliği, esenliği ve bekası için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. Bölücü terör örgütüne ne ülkemiz içinde ne de hudutlarımız dışında asla nefes aldırmayacağız” şeklinde konuştu.

“ARTIK TERÖRÜN KAPIMIZA DAYANMASINI BEKLEMİYORUZ”

Ülke sınırları içinde ve dışında yüzlerce teröristi millet için tehdit olmaktan çıkarttıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörü Türkiye’nin gündeminden tamamen kaldırmakta kararlı olduklarını ifade etti. “Bir zamanlar olduğu gibi, artık terörün kapımıza dayanmasını beklemiyoruz, terör bize gelmeden biz onun kaynağına gidiyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu anda, Suriye’de, Afrin’de, Cerablus’ta, şimdi de Kuzey Irak’ta, gerekirse Sincar’a gideceğiz, Sincar’a da gereğini yapacağız. 34 yıldır milletimize musallat edilen bu yılanın kafasını adım adım kopartıyoruz. Kendilerini güvende hissettikleri ne kadar dağ, taş, tepe, şehir, kamp varsa, hepsini de onların başına geçireceğiz. Afrin’den sonra diğer terör bataklıklarını da kurutmak için gereken adımları atmaya başladık. 34 yıldır bu milletin evlatlarını katletmenin bedelini elebaşları olmak üzere tüm teröristlere ödeteceğiz, tamam. Şehitlerimizin, gazilerimizin kanları yerde kalmayacak.”

Konuşmasında, “Bizim terörle mücadele konusunda kararlığımız nasıl Kandil’deki, Pensilvanya’daki alçakların uykusunu kaçırıyorsa, emin olun burada da birilerinin uykusunu kaçırıyor” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin terörü ininde vurmasından içeride bazılarının en az teröristler kadar rahatsız olduğuna işaret etti. Devletin yurt içinde ve yurt dışında FETÖ’ye göz açtırmamasından en az FETÖ’cüler kadar onların siyasetteki piyonlarının şikâyet ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim FETÖ’cüleri paketleyip yargıya teslim etmemizden en az o alçaklar kadar buradaki uzantılarının da ödü kopuyor. Kimi zaman bu hazımsızlıklarını alenen ifşa ediyorlar, kimi zaman da FETÖ ve PKK ile ön safta mücadele eden isimlere saldırarak örtülü bir operasyon sürdürüyorlar. Muhalefetin adayının yaptıkları işte bunun en açık örneğidir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ’nün rahatsız olduğu kurumlardan rahatsız olan, bölücü örgütün hedef aldığı komutanları hedef alan, yerli ve millî kim varsa tasfiye etmeye niyetlenen bir siyasetçinin Türkiye düşmanları dışında kimseye faydası olamayacağını söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Gözü Pensilvanya’da, kulağı Amerika’da, gönlü Kandil’de olanların bu ülkeye hiçbir faydası olmaz. Bunlara kalsa Afrin’de bayrağımız yerine hâlâ bölücü örgütün paçavraları dalgalanıyordu. Hepsini söktük, hepsini indirdik. Yerine şanlı bayrağımızı diktik, ay-yıldızlı bayrağımızı diktik. Bunlara kalsa DEAŞ’lı caniler sınırımızın öte tarafında cirit adıyordu. Bunlara kalsa FETÖ hâlen milletimizin iliğini sömürüyordu. Bunlara kalsa ülkemizin dört bir yanında halen bombalar patlıyordu.”

“BUGÜNE KADAR OLMADIK ENGELLERLE KARŞILAŞTIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm başarılı terör operasyonlarını ana muhalefete rağmen yaptıklarını belirterek, “İnandık, azmettik, dedik ki, ‘Biz bunlara kulak asamayız.’ Afrin’i ana muhalefete rağmen aldık. FETÖ’yü devletimizden ana muhalefete rağmen temizledik, hâlâ temizliyoruz. Bazıları ‘çok fazla’ diyor. Yok; daha çok temizlenmesi gereken var. Cerablus’u, El Bab’ı ana muhalefete rağmen DEAŞ’tan kurtardık. Diğer terör örgütlerine vurduğumuz darbeleri yine bunlara rağmen indirdik. İstanbul başta olmak üzere, şehirlerimize dadanan mezhep kışkırtıcısı terör örgütlerinin başını ana muhalefete rağmen temizledik. Avrupa’da üs kurup ülkemize kin ve nefret saçan örgütlerle mücadelemizi de yine ana muhalefete rağmen sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin kısırlığına rağmen ülkeyi mamur etmenin mücadelesini verdiklerini söyleyerek, “Milletimize hizmet için çıktığımız bu yolda hamdolsun 16 yıldır tereddüt etmeden, şaşmadan, yalpalamadan yürüdük, yürüyoruz. Bugüne kadar olmadık engellerle karşılaştık, hiçbir zaman milletimize şikâyetlerle gitmedik. Biz vatandaşlarımızın karşısına kurusıkı vaatlerle, içi boş laflarla çıkmadık. Önce milletimizin önüne karnemizi koyduk, ardından bunların üzerine yapacaklarımızı sıraladık. Evvela bugüne kadar yaptıklarımızın hesabını verdik, daha sonra projelerimizden, hedeflerimizden bahsettik. Bugün de aynısını yapıyoruz” dedi.

ZONGULDAK’A YAPILAN YATIRIMLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında Zonguldak’a yapılan yatırımlara değinerek şunları kaydetti: “Eğitimde bin 652 adet yeni derslik inşa ederek 50-60 kişilik sınıflara son verdik. Yükseköğrenimde 6 bin 650 kişi kapasiteli yurtları üniversite gençliğimizin hizmetine sunduk. Sağlık alanında çok büyük bir devrim gerçekleştirdik. Zonguldak’a dukuzu hastaneden oluşan toplam 17 sağlık tesisi yaptık. 400 yataklı Ereğli Devlet Hastanesi, Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ve 100 yataklı Devrek Devlet Hastanesi bunlardan sadece bazıları. 400 yataklı Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesiyle birlikte 4 sağlık tesisimizin inşası sürüyor.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında TOKİ aracılığıyla Zonguldak’ta 4 bin 715 konut projesini hayat geçirildiğini, 22 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 186 kilometreye çıkarıldığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Filyos Limanı alt yapı inşaatında yarıya geldik. Türkiye’nin üçüncü büyük limanı olacak Filyos Limanı projesiyle Batı Karadeniz’de kuzey-güney aksında kombine taşımacılık hizmeti verilecek bir tesise kavuşuyoruz. Zonguldak şehir merkezinin içme suyu ihtiyacını karşılamak için, Zonguldak içme suyu tüneli ve kanalını inşa ederek şehir merkezine içme suyu temin ettik. Zonguldaklı çiftçilerimize toplamda 400 trilyon tutarında tarımsal destek verdik. Son 16 yılda İŞKUR kanalıyla 35 bin Zonguldaklı kardeşimiz işe yerleştirildi. Zonguldak’a verdiğimiz 660 trilyon lira tutarındaki teşviklerden toplam 219 bin işverenimiz ve sigortalımız yararlandı.”

“MİLLETİYLE AYNI HEDEFE YÜRÜYEN BİR SİYASETÇİYİ HİÇBİR ENGEL YOLUNDAN SAPTIRAMAZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda bugüne kadar hep millet için, ülkenin geleceği için çalıştıklarını, hayalleri gerçeğe, hedefleri hizmete dönüştürdüklerini vurguladı. Karşılaşılan tüm badireleri de yine milletin desteğiyle aştıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Kurulan tuzakları yine sizlerin hayır duasıyla bozduk. Verdiğiniz emanete ihanet etmedik, üç-beş günlük menfaat için birilerine peşkeş çekmedik. Kalbi milletiyle bir çarpan, milletiyle aynı hedefe yürüyen bir siyasetçiyi hiçbir engel, hiçbir darbe yolundan saptıramaz” diye konuştu.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Mavi Sertifikalı Ceviz Fidanı Talebine Yetişemiyorlar başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

“GEREKİRSE SİNCAR’A GİDECEĞİZ, GEREĞİNİ YAPACAĞIZ”

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x