GENÇLER BİGA’DA ZİRVEDE BULUŞTU

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Biga Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde Gençlik Zirvesi düzenlendi.

Zirveye konuşmacı olarak Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Avukat Yazar Feyza Altun, Biga Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclis Başkan Yardımcısı Jale Kırbaş, Biga TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sedat Çakır katıldılar. Gençlik Zirvesi’ne ilgi ise yoğundu. Gençlik Zirvesi’nin sonunda ismini yazdıran 700 gence katılım belgesi verilecek.

Gençlerin sorularını cevaplandıran Moderatör Gazeteci ve Yazar Enver Aysever, Türkiye´nin bir tek sorunu olduğunu onun da emekçinin ve işçinin değersiz sayıldığını söyledi.

Gençlik Zirvesi’nin moderatörlüğünü yapan Aysever; “Emekçi, işçi memleketinde gezmeyi çocukları ile vakit geçirmeyi istemez mi ya da günde 8-10 saat çalışmak yerine 3-5 saat çalıştıktan sonra gezmek, şarkı söylemek istemez mi. Sorun insanların yaşlanması ya da o koltuğu işgal etmesi değil, sorun kapitalizmin işçinin sonuna kadar kanını emmesi, sömürmesi, üstünde tepinmesidir. Genç işsizliği yaratarak onu da tehdit olarak göstererek ucuz iş gücü sağlama sorunudur. 40 yaşındaki adamı tehdit ediyorsun üç bin lira alıyorsun seni göndersem, bin liraya üniversite mezunu gelir diyorsun. Bu da kapitalizmin alçakça bir yalanıdır. Esas olan mesele şudur. Eşit yurttaşlık üzerindeki anayasaya sahip olmak yetmez aynı zamanda alın terinin değerli olduğu insanın insanca yaşayabileceği ve metanın insandan daha önemli olmadığı alın terinin esas olduğu bir dünya hayal etmektir” diye konuştu.

Gençlik Zirvesi’nde genç erkek ve kadınların yerel yönetimlere katılımı, iş dünyasında cesaretlendirilmeleri hedeflendi.

Biga Belediye Başkanı İsmail Işık da Gençlik Zirvesi’nin amacıyla ilgili; “Gençlerimizin daha fazla sivil toplumun içinde yer almalarını ve daha fazla yerel yönetim unsurlarına dokunabilmelerinin önemli olduğunu düşünüyorum. Örneğin hayatının en önemli 4 yılını yaşayan gençler, yerel yöneticilerin seçimine müdahil olmayı kendilerine hak olarak görmüyorlar. Oysa hayatının en önemli 4 yılını yaşıyorsun. Belki yerleşeceksin, daha uzun süre yaşayacaksın. Neden kent yönetiminde söz sahibi olmayasın. Biz gençlerimizin isteklerinin büyük çoğunluğunu gerçekleştiriyoruz. Ancak gençlerin istekleri otobüs istemek, afiş bastırmakla sınırlı olmamalı. Gençlerimizin bilinçlenmesi gerekiyor. Geçmiş dönemlere göre imkan açısından çok daha iyi bir kent haline geldik. Daha fazla olanaklar var. Biz gençlerimizi önemsiyoruz. Daha çok sormalarını, sorgulamalarını istiyoruz. Gençlerden korkmadan, gençlerin fikirlerine saygı duyarak geleceğe daha emin adımlarla yürüyebiliriz. Gençlerimizin de bu kentin okumuş çocukları olarak kentimize daha çok katkı sağlayabileceklerine ben ve bu kentin yönetiminde görev sahibi arkadaşlarım hepiniz inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Zirve sonunda Biga Kent Konseyi Başkanı Sedat Şahin katılımcılara çiçek takdiminde bulundu.

 

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

GENÇLER BİGA’DA ZİRVEDE BULUŞTU

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x