GEL MESLEK LİSESİNE, DEĞER KATALIM ÜLKENİN DEĞERİNE

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün organize ettiği 2023 eğitim vizyonu kapsamında Balıkesir’deki Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin öncülüğünde gerçekleştirilen Mesleki Eğitim Fuarı Esas 10 Burda AVM’de açıldı. 17-20 Nisan tarihleri arasında açık kalacak olan fuarda meslek liseleri kendi branşlarında ürettiği eserleri sergileyecek.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan program protokol konuşmaları ile devam etti. Fuarın açılışına Vali Ersin Yazıcı,  Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, Vali Yardımcısı Mustafa Çek, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Hasan Ali Eğinlioğlu, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula’nın yanı sıra protokol üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

BALIKESİR’İN KALKINMASI MESLEK LİSELERİMİZİN ATACAĞI ADIMLARLA OLACAK
Açılış programında bir konuşma yapan Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir’in kalkınmasının meslek liselerinin atacağı adımlarla olacağını belirtirken şehrin önde gelen kurumlarının öğrencilerinin yanında olduğunu ifade etti.

Mesleki eğitimin önemine vurgu yapan Vali Ersin Yazıcı, “Büyüyen bir Türkiye. İhracatını arttıracak olan bir Türkiye. Üreten bir Türkiye ve bunların hepsini yapabilmek için nitelikli insan gücüne sahip bir Türkiye. Nerde bu insan gücü: Meslek liselerimizde. Türkiye ihracatını büyütecek olan daha fazla ve daha kaliteli üretecek dünyada söz sahibi olacak olan  gençlerin geleceği burada. Meslek liselerimizin öğretmenleri ve öğrencileri bizim en kıymetlilerimiz. Toplumda saygın olabilmek için öncelikle adam gibi adam olmak ardından da işini düzgün yapan insan olmak gerekir. Bizim gençlerimiz meslek liselerinde çok güzel işlere imza atıyor. Ben bu ilin valisi olarak meslek liselerinin % 80-90’ını bizzat ziyaret etmiş öğretmenleri ve öğrencileri ile buluşmuş birisi olarak söylüyorum. Ben sizlere güveniyorum. Bu şehrin geleceği için öncelikle meslek liselerinin doğru hazırlanması gerektiği kanaatindeyim. Bu şehrin sanayisi 5-10 yıl içinde bugünün en az 2-3 katına çıkacak. Buradaki insan gücünü burada stantları olan ya da olmayan meslek liselerimizin öğrencileri dolduracak. Bu şehrin kalkınması tamamen meslek liselerimizin atacağı adımlarla olacak. Şehrin önde gelen tüm kurum ve kuruluşları olarak arkanızdayız sizi seviyoruz siz bizim kıymetlimizsiniz. Fuarda emeği geçen herkesi kutlarım.”şeklinde konuştu.

FUAR 20 NİSAN TARİHİNE KADAR AÇIK
Konuşmaların ardından Vali Ersin Yazıcı ve protokol üyeleri stantları tek tek gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Öte yandan Mesleki Eğitim Fuarı 20 Nisan Cumartesi gününe kadar ziyaretçilere açık olacak.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

GEL MESLEK LİSESİNE, DEĞER KATALIM ÜLKENİN DEĞERİNE

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x