FRANSA’DAN SIĞINMACILARA ÜLKELERİNE DÖNÜŞ TEŞVİKİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransa Göçmen ve Uyum Ofisi (OFII),  Calais’de dağıtılan kampta yaşayan sığınmacıların, ülkelerine bu yıl sonuna kadar geri dönmeleri halinde bir kereye mahsus olmak üzere kişi başı 2 bin 500 avroya kadar prim ödeneceğini açıkladı.

7 BİN SIĞINMACIYI KAPSAYACAK

OFII Genel Direktörü Didier Lesci, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Sadece vizeye tabi olan ülkelerden gelen ve gönüllü olarak dönüş yapmak isteyenler bu primden faydalanacak ve bu uygulama Calais’de dağıtılan kampta yaşayan 7 bin sığınmacıyı kapsayacak.”dedi.

EN FAZLA AFGANLAR İLGİ GÖSTERİYOR

Uygulamaya en fazla Afgan sığınmacıların ilgi gösterdiğini belirten Lesci, yıl sonuna kadar yaklaşık 4 bin sığınmacıyı ülkelerine geri göndermeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

GERİ DÖNÜŞ PRİMİ ARTIRILDI

İçişleri Bakanlığı daha önce 650 avro olarak açıkladığı geriye dönüş primini ekim ayında önce 350 daha sonra ise bin avro artırma kararı almıştı. Son uygulama ile geri dönüş için verilen prim, son iki ay içinde 4 misli artırılmış oldu.

Fransız yetkililer, Calais kentinde Jungle olarak bilinen, yaklaşık 7 bin sığınmacının derme çatma baraka ve çadırlarda yaşadığı yasa dışı kampı geçen ay dağıtmış ve burada yaşayanların önemli bir kısmını ülkenin farklı bölgelerindeki göçmen ağırlama merkezlerine göndermişti.

Kaynak : ensonhaber

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Mavi Sertifikalı Ceviz Fidanı Talebine Yetişemiyorlar başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

FRANSA’DAN SIĞINMACILARA ÜLKELERİNE DÖNÜŞ TEŞVİKİ

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x