ERDEK AKSA DOĞALGAZA KAVUŞTU

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erdek’te, Erdek Belediyesi’nin ardından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi de doğalgazın gelmesi nedeniyle tören düzenledi.

Bandırma Aksa doğalgaz müdürü ve personeli Erdek’teki törenlerde hazır bulundu.

Piri Reis Camii’nin yanındaki alanda gerçekleşen törende ilk konuşmayı Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık yaptı. Çalık, Erdek’e doğal gazın gelmesindeki talimatı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

KAFAOĞLU KONUŞUYOR

Ardından kürsüye davet edilen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, “Erdek bizim gözbebeğimiz” değerlendirmesinin ardından şunları söyledi:

“Doğalgazın gelmesi konusunda yüklenici firma AKSA’nın önünü açıyoruz. Erdek´i, yoğun trafik yükünden kurtarmak için çalışmalarımız da sürüyor. Edincik altında yapacağımız yeni liman konusunda önemli yol aldık. Bu limanı özel sektörle işbirliği içinde yapacağız. Limanın temelini 2019 yılında atacağız. Liman tamamlandığında Erdek iskelesine gelen Ro-Ro´lar, kamyonlar, ağır tonajlı araçlar, bu limana gelecek. Böylece Erdek´teki caddelerin ve iskelenin yükü de hafifleyecek. Bu limanın hizmete girmesinden sonra Erdek iskelesini, turistik bir ilçeye yakışır gibi yat limanına dönüştüreceğiz.”

Kafaoğlu, Erdek´in su sorununu da çözmek için de çaba harcadıklarını vurgulayan Kafaoğlu, “Yukarı Yapıcı Göleti´nden Erdek´e su getirmek için arıtma tesisi dahil 2,5 milyon liralık yatırım yaptık” dedi.

YAVUZ SUBAŞI KÜRSÜDE

Töreni izleyen AKP Balıkesir milletvekilleri adına kürsüye davet edilen Yavuz Subaşı ise Erdek´in geleceğini aydınlatacağına inandığı doğalgazın ilk ateşini yakmaktan mutluluk duyduklarını belirterek şöyle konuştu:

“Önce siyasiler ve yöneticiler olarak bir özeleştiri yaparak konuşmama başlamak istiyorum. Eğer Erdek, son yıllarda turizmde geriye düşmüşse başta biz siyasiler ve yöneticiler olmak üzere hepimiz sorumluyuz. Ancak Erdek´in bu sıkıntılarını gidermek ve bu ilçeyi yeniden parlak günlerine kavuşturmak için çalışıyoruz. Öncelikle Erdek´e doğalgazı getiren Aksa firmasını kutluyorum. Erdek´e toplam 150 kilometrelik dağıtım hattı döşenecek. Bu hattın şu anda 20 kilometresi tamamlandı. Bu yıl sonuna kadar 26 kilometre hat döşenecek. Doğalgaz için 23 kilometrelik çelik ana hattı döşendi. Erdek´te yaşayan herkesi doğalgaz abonesi olmaya çağırıyorum.”

Erdek´teki doğalgaz hattı döşemelerinin sit alanları nedeniyle sıkıntılar yaşadığına değinen Subaşı, şunları söyledi:

“Erdek´in 3 bin yıllık bir geçmişi var. ´Falanca kişi şuradan geçti, filanca kişi buraya oturdu´ denilerek her yer sit aalanı ilan edilmez. Tek partili dönemde karşımıza çıkmayan engeller yalnız Erdek´te değil, yatırım yapmak istediğimiz her yerde şimdi bizim önümüze çıkarılıyor.”

ÇEVRE YOLU YAPILACAK

Erdek´e yapacakları çevre yolunun mastır plânlarının tamamladığını da açıklayan Subaşı, “Bu yol tamamlandığında Ro-Ro´lar, kamyonlar ve ağır tonajlı araçlar, Erdek´in içine girmeyecek” diye konuştu.

Ardından Balıkesir milletvekilleri ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, doğalgaz ateşini birlikte yaktılar.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

ERDEK AKSA DOĞALGAZA KAVUŞTU

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x