ERCAN AKYAZAR ADAYLIĞINI AÇIKLADI!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ercan Akyazar Partisinin Bandırma İlçe Örgütünde düzenlediği basın toplantısında ilçe başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Akyazar “Sadece ilkeleri ve bildiğim doğruları savunmak üzere başkan adayı oldum. Doğru bildiğimi yapacağım, tek başıma olsam da adayım. Kimseye özgür irade ve demokrasiden başka bir şey vaat etmiyorum. Ben sessiz çoğunluğun sesini duyurmak için aday oldum. Ne delege seçimleri ne 40 imzayı toplamak umurumda değil. Ben Mustafa Kemal Atatürk’ün partisine oy verenlere, oy vermeyi düşünenlere, kadınlara ve gençlere; bu partide doğruyu söylemekten korkmayanlar ve onları destekleyenler var, bu partide hala umut var dedirtebilmek için aday oldum. Siz beni ve destekleyen arkadaşları gömmeye uğraşıyorsunuz toprağa. Ama bilmiyorsunuz ki biz tohumuz. Her gömdüğünüzde yeniden açacağız. Bir Ercan gider başka Ercan gelir” dedi.

-Mirza ve Tüm’ü eleştirdi
Milletvekilleri ve belediye başkanının seçimlere müdahil olmasını eleştiren Akyazar “Güç, iktidar ve mevki sahibi olanlar, bu durumlarını, bugüne kadar demokratik bir şekilde daha güçlü bir CHP Bandırma yaratmak yerine kendilerine biat eden, sözden çıkmayan, sorun yaratmayan yönetimler yaratmak için kullandılar. Başkanları, yönetim kurulu üyelerini, delegeleri kendileri yazdılar, çıkanları desteklemediler, kendileri seçtiler. Gelecekte mevcut koltuklarını koruyabilmek için bunu yaptılar. Bu süreçte parti kan kaybetti, güçsüzleşti. Bunu önemsemediler. Göreve getirdikleri arasında bunu onlara söyleyecek cesarette kimse yoktu. Dışarıdan bunu söyleyenleri de düşman ilan ettiler” şeklinde konuştu.

-Genelgeleri dikkate almıyorlar
Genel merkezin belediye başkanları ve milletvekillerine kongrelere müdahil olmamaları yönünde talimatının bulunduğunu anımsatan Akyazar, ancak mevki sahiplerinin bunun aksi yönünde davranarak taraf olduklarını öne sürdü. Akyazar “Taraf olmak iyidir. Doğrudan, iyiden yana taraf olduğunuz sürece tabi. Ancak taraf olmak başka bir şeydir, istediği kişileri çıkartıp sonra onların “tarafı” olmak farklı şeylerdir. Bunların istedikleri dikensiz gül bahçesi. Kimse onları ve yaptıklarını sorgulamasın istiyorlar. Her şeyin doğrusunu onlar biliyorlar. Ancak demokrasilerde dikensiz gül bahçesi yoktur. Dikensiz gül bahçesi olan partilerde de demokrasi yoktur. Bu şartlar altında, artık yeter dediğim için, sadece ilkeleri ve bildiğim doğruları savunmak üzere başkan adayı oldum” dedi.

-Babadan oğula geçer
İlçe başkanlarının en önemli görevinin seçilmiş belediye başkanı ve belediyenin siyasi denetimini yapmak olduğunu anımsatan Akyazar “İlçe başkanları belediyenin siyasi sonuçları olan/olacak tüm eylemlerinde olmak zorundadır. Bu nedenle her meclis toplantısı öncesi bir grup toplantısı yapılır. Bunun amaçlarından birisi budur. Eğer bu kontrol mekanizmasını kuramazsanız hele bir de milletvekiliniz varsa yandı gülüm keten helva. Partiden önce kişisel ihtiraslar öne çıkabilir. Parti zayıflar. Kan kaybeder. Başkanlığım döneminde belediyeye tam destek verirken siyasi sonucu olan her eylemlerde söz sahibi olacağız. Bu olmazsa müteahhit partisi olursunuz. Müteahhitler iş adamları en üst kademelere gelir ve kalıcı olurlar. Onlarda olacaklar ama dengeli. Oysa tüm kurullarda dengeler olmalıdır. Herkes temsil edilebilmelidir. Bu yapılmazsa görevler babadan oğula geçmeye başlar. Adını hiç bilmediğiniz parti çalışmalarında hiç görmediğiniz bir oğul birden büyük şehir belediye meclis üyesi oluverir” dedi.

-Genel merkezin değişimi il ve ilçe kongrelerinden geçer
Kongre sürecinde hedeflerinden birinin genel merkezin değişimine katkı sağlamak olduğunu dile getiren Akyazar şunları söyledi “İl delegeliği çok önemlidir. Bandırma 600 üyelik il kongresinin 100 üyesini götürecek. Bu üyelere hakim olanlar, kurultaya gidecek 18 delegenin seçiminde söz sahibi olacaktır. Ben partimin geleceğini de düşündüğüm için bu delegelerinde kontrolsüz özgür iradeli delegeler olmasını istiyorum. Seçilmişlerin baskısına gücüne boyun eğersek genel merkezin bu hatalarını daha çok söyleriz. Belediye başkanları ve milletvekillerini merkez belirleyecek. Eğer güçlü bir ilçe olabilirsek buna müdahale edebiliriz. CHP’deki yanlışları düzeltmek için il delegeleri ilçe kongresi çok önemlidir”

-Her hangi bir listem yok
Önümüzdeki günlerde yapılacak delege seçimlerinde herhangi bir listesinin bulunmadığını açıklayan Akyazar “Bu delege seçimlerinde benim listem yok, kırmızı kalemim var. Bu listelerde hak etmeyen olduğunu düşünen üye o ismi siler. İsterse yerine birini yazar istemezse yazmaz. Oylar buna göre hesaplanır. Artık delegeye baskının sonu gelmiştir. Artık kimseye sadakatini ispatlamak için karşı tarafın listesini getir diyemeyeceksiniz, maalesef. Bu arada delege listem olmadığı için baskı yapabileceğiniz ve devşirebileceğiniz delege de yok, en azından benim yok. Ama sizin listeleriniz var, ben rahatım, siz delegelerinize sahip çıkın, doğrunun yanında yer almak isteyecekler. Ben Başkan adaylarının yapacaklarını delegelere anlattığı ve ileride bunların hesabını vereceği seçimler istiyorum. Şu anda bu yok, bir cep telefonu trafiği ile aday seçiyoruz. Kimdir, nedir, ne yapmayı vaat ediyor? Bilmiyoruz. Böyle demokrasi olmaz. Delege kimi neden seçtiğini bilmek zorundadır” dedi.

-Atakay’a meydan okudu
Mevcut ilçe başkanı Atilla Atakay’ı delegelerin katıldığı bir ortamda projelerini anlatmaya davet eden Akyazar “Buradan Atilla Atakay’a hodri meydan diyorum. Belediyemize yakınsınız. İsteyin Barış Manço’yu, 400 delegemiz ve isteyen üyelerimiz karşısında anlatalım kendimizi ve birbirimize de soralım. Delege de kendi karar versin kimi seçeceğine, var mısınız? Göreceksiniz Bandırma, bir değişim başlatabilir, renkli delege listesi garipliğinden kurtulabiliriz ve delegeye seçim yapması ve düşünmesi için uygun imkân yaratabilirsiniz. Bunu engelleyecek hiçbir yasak da yok. Başkan adayları, partililerle ve delegelerle görüşebiliyorlar. Tekrar ediyorum, çıkalım partilinin karşısına, ben varım. Siz buna cesaret edebiliyor musunuz?” şeklinde konuştu.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

ERCAN AKYAZAR ADAYLIĞINI AÇIKLADI!

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x