Dursun Mirza’nın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Mesajı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

8 Mart 1957 yılında daha iyi çalışma koşulları isteyen ve greve giden dokuma işçilerine polisin saldırması işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda 120 kadın işçi can verdi.

159 yıl önce hiçbir kural olmadan gerçekleştirilen sömürünün bugün değişik şekil ve yöntemlerle sürdürüldüğünü görüyoruz. Soma’da yüzlerce işçi kötü şartlar altında çalıştıkları için ölüyorlar. Yurtlarda küçük bedenler yanarak ölüyor. Çocuklara tecavüz ediliyor. Kadınlar tacize uğruyor, şiddete maruz kalıyor. Özgecan’larımız öldürülüyor.

Her geçen gün şiddetin azalması gerekirken, maalesef ülkemizde terör olaylarıyla birlikte çocuklara ve kadınlara şiddet hızla artmaktadır. Din, dil, ırk, mezhep ve cinsiyet ayrımları keskinleştirilerek kutuplaşma yaratılmamalıdır. Çünkü bu tür kutuplaşma ve ayrımcılık yanında şiddeti getirmektedir. Ayrıştırmanın, şiddetin arttığı bir toplumda en çok acıyı fiziksel olarak güçsüz olan kadınlar ve çocuklar acı çekmektedir. ‘Cennet annelerin ayaklarının altındadır’ Hadisini hepimizin daha iyi idrak etmesi gerekmektedir.

Kadınlarımıza yönelik artan şiddete farkındalık oluşturmak için geçen yıl olduğu gibi bu sene de yoğun bir program hazırladık.

Ülkemizde de eğitimin yükselmesi ve kadınlarımızın sosyal hayata girmelerine olanak sağlanmasıyla birçok alanda başarının yükseldiği bir gerçektir. Atatürk ‘Şuna kani olmak lazımdır ki, dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir’ demiştir. Kadının ihmal edildiği bir toplumun varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürmesi mümkün değildir. Kadınlarımızın toplumdaki yeri ve görevleri konusunda bir birey olarak kişiliğini kazanması ve toplum içinde hak ettiği yeri alması gerekmektedir. Yüklendiği sorumluluklar açısından baktığımızda kadınların ev ve iş yükünün yanı sıra annelik gibi ulvi bir sorumluluğunun da bulunduğu göz ardı edilmemelidir. Hayatın ağır şartları altında, anne, eş ve iş kadını olarak ayakta kalabilen kadınlar; hayatın mimarları olarak en büyük saygıyı ve övgüyü hak etmektedirler. Kadınların huzurla sosyal yaşama daha fazla katıldığı bir Türkiye dileğiyle, tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Balıkesir Yılda 500 Bin Adet Aşılı Ceviz Fidanı İhraç Ediyor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Dursun Mirza’nın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Mesajı

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x