DURSUN MİRZA’NIN 4 EKİM HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ MESAJI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Göreve geldiğimiz 2014 yılından bu yana hem birlikte yaşamanın hem de 5199 sayılı yasanın gereği Bandırma Belediyesi olarak sokak hayvanları için imkanlarımız dahilinde en iyisini yapmaya çalıştık. Bu kapsamda bakımevimizdeki yapısal iyileştirmelerin yanında; personel, araç-gereç, beslenme, tedavi, bakım için gereken her türlü ihtiyacı sürekli geliştirerek karşıladık.

Amacımız sokaktaki dostlarımızın popülasyonunu dengede tutmak amacıyla onları kısırlaştırmanın yanında onların refahını ve sağlığını da korumaktır. Bu sebeple tüm bu iyileştirmelerin yanında sokak hayvanları için hizmet kalitemizi ve kapsamını da genişlettik. Bu amaçla Hayvansever vatandaşlarımız tarafından bağışlanan röntgen cihazı ve CR okuyucunun yanına, gerekli ekipmanları tamamlayıp kazalar veya başka sebeplerle meydana gelen kırıkların en iyi şekilde tedavisini sağlayacak imkanları oluşturduk. Bu çalışmaların yanında rutin olarak yıllık ortalama 50 ton mama, 10 ton et ve yemek artıkları ile hem bakımevimizde hem de şehrimizin muhtelif noktalarında rutin beslemeler yapmaktayız. Sahil bandındaki 2 adet mamamatik de belediyemiz tarafından sürekli doldurulmaktadır. Yazın aşırı sıcaklarda su takviyesi yapmakta ve kışın aşırı soğuklarda beslemelerimizi artırmaktayız.

Hayvanların tedavisi için gereken medikal malzemelerin ve ilaçların tedariki amacıyla ilaç temin iznimizi de bu süreç içerisinde aldık. Bu sayede 212 adet operasyon ve tedavi gerçekleştirdik. 2014 yılından bu yana 1568 Adet kısırlaştırma, 5434 Adet medikal tedavi, 1588 Adet kuduz aşılaması, 407 Adet sahiplendirme gerçekleştirdik.

Tüm bu hizmetleri hem şehir merkezindeki mahallelerimizde hem de kırsal mahallelerimizde yaz kış demeden aynı anda yerine getirmekteyiz.

Gözümüzün gördüğü hayvanları değil, yeryüzünde var olan tüm canlıların yaşam hakkına saygı göstermemiz ve onları korumamız dileğiyle…

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

DURSUN MİRZA’NIN 4 EKİM HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ MESAJI

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x