DEVLETİMİZDEN GENÇ ÇİFTÇİLERE BÜYÜK HİBE DESTEĞİ!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Genç Çiftçi 2017 Yılı Hibe Başvuruları 05 NİSAN 2017 Cuma Günü başlıyor. Köye kesin dönüş yapıp, tarım ve hayvancılık ile uğraşacak çiftçilerimiz bu hibe ile kendi işlerinin sahibi olabilecekler.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2016 yılında başlattığı projesini 2017 yılında da, devam ettirdi ve köye dönüş yapan, tarım ve hayvancılık ile uğraşmak isteyen 18-41 yaş aralığında ki, herhangi bir iş ile uğraşmayan gençlerimize 30 bin liraya kadar Kırsal Kalkınma Hibe desteği sağlıyor. Gençlerimiz 30 bin lira hibe şartlarını yerine getirdiği taktirde, tarımsal faaliyetlerinde başlangıç sermayesi olarak 30 bin lira hibeyi kullanabiliyor. 2016 yılında verilen desteğe nazaran bu yıl ufak tefek değişiklikler var. Genel anlamda yatırım konuları aynı iken, çiftçilerimizin eşlerinin çalışmıyor olması ve 15 büyükbaş, 50 küçükbaş hayvanı olanlara hibe verilmesi kararı alınmıştır.

GENÇ ÇİFTÇİ 2017 HİBE BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvuru ve hibe teslim işlemleri 4 aşamadan oluşuyor. Bunlar;

Genc.ciftci.tarim.gov.tr adresinden yapılacak olan ön başvuru işlemi,

Gerekli evraklarla birlikte İl İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüklerine kesin başvuru,

Bakanlık ve Müdüriyetlerin başvuru işlemleri kontrolü, eksiklerin tamamlanması, Sözleşme ve taahhütname imzalama, denetleme işlemleri,

30 bin lira hibe paranın veya Tarım İşletmeleri tarafından Hibe verilecek hayvanların teslimi.

HANGİ SEKTÖRLERE HİBE VERİLİYOR? BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Hayvancılık sektörü (Örnek: 7 baş erkek sığır, 4 baş dişi damızlık düve, 40 baş hayvan, 40 arılı kovan, 500 tavuk ile salma tavukçuluk, 400 kaz veya ördek, 80 metre kare ipekböceği projesi)

Bitkisel Üretim, (4,5 ve 10 dönümlük kapama meyve bahçesi, bodur, yarı bodur veya bodur olmayan sertifikalı fidan projesi, 1000 m² lik seralar, 100 m²’lik mantar üretim tesisi)

Yöresel Ürünler, (Örnek: 10 dönüm arazide aromatik bitki, basınçlı sulama sistemi kurulumu vb.)

Genç Çiftçi 2017 Hibe Başvuruları Gencciftci.Tarim.Gov.tr’den Yapılacak!

Yukarıda kırmızı renkle belirtilen projeler 2016 yılının Genç Çiftçi 30 Bin Lira Hibe Projesinin örnekleri olup, 2017 yılında da, aynı veya benzer projeler ile başvuran gençlerimize hibe desteği sağlanacaktır.

GENÇ ÇİFTÇİNİN EŞİNİN ÇALIŞMIYOR OLMASI ŞARTI GETİRİLDİ.

2016yılında genç çiftçilerimiz, SGK’dan kendilerinin sigortalı olarak çalışmadıklarına ilişkin evraklar almaları talep edilmişti. 2017 yılı Genç Çiftçi 30 Bin Lira Hibe Kırsal Kalkınma projesinde ise, artık çiftçilerimizin eşlerinin de çalışmıyor olması gerekiyor. Bakanlığın bu uygulaması, gerçekten tarım ve hayvancılıktan para kazanmak isteyen, başka bir geliri olmayan ailelerin desteklenmesi amacıyla uygulandığı değerlendirilmektedir.

50 KÜÇÜKBAŞ 15 BÜYÜKBAŞ HAYVANI OLANA HİBE VERİLMEYECEK!

Bir diğer önemli husus, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık ile uğraşanlar için getirildi. En az 40 baş hayvan kapasiteli koyun, keçi yetiştiriciliği ile 7 baş erkek sığır için hibe verilirken, 15 büyükbaş hayvanı, 50 küçükbaş hayvanı olan genç çiftçiler projenin dışında bırakıldı. Bu durumun yine hiç hayvanı olmayan, Devlet hibesi ile kendi işini kurma gayreti içerisinde olan kişilerin tespiti ile desteklenmesi olduğu söylenmektedir.

BAŞVURU TARİHLERİ NETLEŞTİ

Başvurular 07 NİSAN 2017 Cuma günü gencciftci.tarim.gov.tr internet sitesi üzerinden yapılacak ve bu başvuruyu tamamlayanlar İl ve İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine kesin başvuru yapacaklar. Konu hakkında daha detaylı Resmi bilgi talep ederseniz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı Türkiye’de ki tüm İl/ilçe Müdürlüklerinden bilgi alabilirsiniz.

Bakanlık Halkla İlişkiler ve Bilgi Edinme Merkezi İletişim Bilgileri

Adres: Halkla İlişkiler ve Bilgi Edinme Merkezi   Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eskişehir Yolu 9.km Yeni Bina 1.kat Telefon Numarası: 0312 2873360

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Mavi Sertifikalı Ceviz Fidanı Talebine Yetişemiyorlar başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

DEVLETİMİZDEN GENÇ ÇİFTÇİLERE BÜYÜK HİBE DESTEĞİ!

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x