DEVLET ÇİFTÇİYİ Mİ DESTEKLİYOR ZİRAAT BANKASINI MI?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet AKIN Ziraat Bankası’nın tarım desteklemeleri sırasında kestiği komisyonlar hakkında Başbakan Sayın Binali Yıldırım tarafından cevaplandırılmak üzere soru önergesi verdi. Akın’ın önergesi şu şekilde;

Anayasa’nın 45. Maddesinde “Devlet, tarım arazileri ile çayır ve meraların amaç dışı kullanılmasını ve tahribini önlemek, tarımsal üretim planlaması ilkelerine uygun olarak bitkisel ve hayvansal üretimi artırmak maksadıyla, tarım ve hayvancılıkla uğraşanların işletme araç ve gereçlerinin ve diğer girdilerinin sağlanmasını kolaylaştırır. Devlet, bitkisel ve hayvansal ürünlerin değerlendirilmesi ve gerçek değerlerinin üreticinin eline geçmesi için gereken tedbirleri alır” hükmü yer almaktadır ve bu kapsamda da çiftçilerimize çeşitli adlarda (gübre-mazot desteği, ürün destekleri, hayvancılık destekleri vs.) desteklemeler yapılmaktadır. Bu bilgiler doğrultusunda;

  • Çiftçilere yapılan destekler, ödeme esnasında Ziraat Bankası tarafından yüklü miktarlarda komisyonlar kesildiği doğru mudur?
  • Verilen destekler yetersiz olduğu gibi kesilen komisyonlar çiftçimizi daha da mağdur etmektedir. Devlet çiftçimizi mi yoksa Ziraat Bankası’nı mı desteklemektedir?
  • Ziraat Bankası tarafından çiftçilerden kesilen toplam komisyon parası ne kadardır?
  • Ziraat bankası kesilen paraları ne yapmaktadır? Nerelerde kullanmaktadır?
  • Hazine tarafından destek paraları Ziraat Bankası hesaplarına tek seferde geçtiği halde banka tarafından ödemeler bir aya yayılarak ödenmektedir. Çiftçilerimiz paralarını bir ay geç almaktadır. Banka tarafından bir ay boyunca işletilen paradan elde edilen gelir ne kadardır?

 

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

DEVLET ÇİFTÇİYİ Mİ DESTEKLİYOR ZİRAAT BANKASINI MI?

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x