DELEGE BİLE OLAMIYORLAR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir’de geçtiğimiz dönemin Valisi Mustafa Yaman zamanında Fetullahçı Terör Örgütünden (FETÖ) dolayı kapatılan, sivil güçler, Hukukçular, Yeşilay ve Kimse yok mu derneklerine üye olanlar artık AK Parti’de delege, ilçe Başkanı ve İl Başkanı olamayacaklar. Ayrıca genel kurulda oy bile kullanamayacaklar.
AK Parti Genel Merkezinin tespit ettiği Türkiye genelinde 120.000 kişi delege olmaları halinde listelerden çıkartılacak. Genel Merkezin tespitlerinde yer alan bu isimler İlçe yönetimlerinde dahi olamayacakken, İlçe Başkanları ve İl Başkanları da yapılmayacak. Balıkesir ak parti 50 kişilik il yönetiminde bulunan 35 kişide kapatılan derneklerde üye Yapılacak Genel Kuruldan sonra tespit edilen bu Fetö’cular partiden hemen ihraç edilecek.
DERNEKLER’DEKİ FETÖ’CULAR ARAŞTIRILMALI
Kapatılan bu derneklere üye olup ta Balıkesir’de Belediye Meclis üyeleri içinde bulunan 12 kişiden sadece Av. Mustafa Kalınoğlu istifa etti. 11 kişi ise istifa etmemek için direniyor ve Genel Merkeze göre artık siyaset yapmaları çok zor. Milletvekili adayı olan Sigortacı Hilal Demirözer önceki Vali Mustafa Yaman’ın evini sigorta etmesi sürecinde Edip Ağa’ya yakın gazetelerin, bu işi kaşıması Devletin Valisiyle, Balıkesir’in Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur’un karşı karşıya gelmesine sebep oldu. Devleti temsil eden bir Vali’ye ağır ithamlarda bulunan Başkan Uğur’un, kamuoyunda kendine yakın gazetelerin de yazması ile ortam iyice kızışmıştı. Bilinen bir şey vardı o da Başkan Uğur’a yakın ekibin de bu derneklerde çoğunun üye olmasıydı. Geçtiğimiz dönemin Balıkesir Valisi Mustafa Yaman’da düğmeye bastı, bu dernekler FETÖ’cu diyerek kapatılmasına etken oldu. Bu gün ise bu kapatılan derneklerde üye olanlar adalete hesap vermeli ve FETÖ’cu olmayanlar ise ayıklanmalı.
VALİ YAZICI’YA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR
Bu yaşanılan süreçte haksız yere zan altında kalanlardan dolayı AK Parti zarar görür, acilen bu dernekler ele alınıp FETÖ’culuktan kapatıldıysa, kimler FETÖ’cu isimleri açıklanmalıdır. Ayrıca perde arkasında kapatılmasına sebep olan FETÖ’cular varsa onlarda kesin olarak araştırılmalı. Başbakan yardımcısı Nurettin Canikli’nin, Balıkesir’deki derneklerde FETÖ’cuların ayıklanması için ön plana almasında fayda var. Sepete konan çürük elmalar ile sağlam elmaların ayrılmasında ve bu derneklerdeki FETÖ’cuların ortaya çıkarılması için, FETÖ’cu olmayanların da ayıklanması adına Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı’ya büyük görev düşüyor.

Kaynak : egegundem

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan İDO AVŞA SEFERLERİNE NE ZAMAN BAŞLIYOR? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

DELEGE BİLE OLAMIYORLAR

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x