DEĞERLER EĞİTİMİ İLE DEĞERLERİMİZİ GÜÇLENDİRMELİYİZ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Balıkesir Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 28 Şubat-1-2 Mart tarihleri arasında yapılacak ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı Hazırlık Çalıştayı’ başladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı” kapsamında 2018 – 2021 yıllarını kapsayacak 3. dönem çalışmalarla ilgili 28 Şubat ve 1-2 Mart tarihleri arasında ilimizdeki tüm paydaş kurumların katılımıyla çalıştay düzenleniyor.

Çalıştaya, Vali Ersin Yazıcı, Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Baro Başkanı Av. Erol Kayabay, Karesi Kaymakamı Abdülkadir Demir, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Kınay, Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Necatibey Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Baştürk, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, İl Müftü V. Ramazan Topcan, Çalışma ve İş-Kur Müdürü Nazım Balcı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür V. Ahmet Çakar, Sivil Toplum Kuruluşları ile kurum temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan açılış programında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Kadına şiddet insanlığa ihanet’ konulu video gösterildi.
Programda ilk olarak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Sosyal Hizmet Uzmanı Güzin Akbaba, Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele İl Eylem Plânı hakkında bir sunum yaptı.

İŞBİRLİĞİ ALANLARINI BELİRLEYEN YOL HARİTASI
Çalıştayda, kadına yönelik şiddetle mücadelenin, toplumsal cinsiyete dayalı eşitsizlikleri ortadan kaldırma stratejisinin bir parçası olduğu kaydedilerek “eylem planları ise bu stratejinin hayata geçmesi için temel karar alanlarını, yapılması gerekenleri, kurumsal sorumlulukları ve işbirliği alanlarını belirleyen yol haritalarıdır.” denildi.
Çalıştayda belirlenen önerilerin öncelikli olarak bakanlığa iletileceği, bundan sonraki adımlarda taslak plan valilik aracılığıyla kurumlara yollanarak görüşleri alınacak.

DEĞERLER EĞİTİMİ VE İLETİŞİM YARAR GETİRECEKTİR
Etkinlikte bir konuşma yapan Vali Ersin Yazıcı ise,  kadına yönelik şiddet ile mücadelede değerler eğitimi ve iletişimin önemli yararlar getireceğini söyledi.

DEĞERLER EĞİTİMİ ŞİDDETİ ÖNLEMEDE BÜYÜK ETKEN
“Okullarda öğrencilere bizi biz yapan insanlığa özgü değerlerle ilgili eğitim verilmesi şiddeti önlemede büyük etken” ifadelerini kullanan Vali Yazıcı, böylece çocukların gelecekte daha olumlu daha düzgün davranış kalıplarını kazanmasının sağlanacağını dile getirdi.

AİLE DUYGUSUNU GÜÇLENDİRMELİYİZ
Kadına şiddetle mücadelenin önce ailede başladığına işaret eden Vali Yazıcı, “Kadına yönelik şiddetle mücadele çok yönlü bütüncül bir yaklaşımı gerektirmektedir. Toplumun tüm kesimlerinin ortak ve kararlı bir mücadele içerisinde olması gerekmektedir. Aile bağlarının güçlenmesi şiddeti önleyecek en büyük etken. Değerler eğitimi ile değerlerimizi güçlendirmeliyiz. Şiddete çare aileyi, değerlerimizi ve adalet duygusunu güçlendirmekten geçiyor.”şeklinde ifade etti.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

DEĞERLER EĞİTİMİ İLE DEĞERLERİMİZİ GÜÇLENDİRMELİYİZ

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x