DARÜŞŞAFAKA SINAVI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Darüşşafaka Eğitim Kurumları 2017 Sınavı 28 Mayıs Pazar günü yapılacak.

Şimdi Darüşşafakalı olma zamanı

154 yıldır eğitimde fırsat eşitliği sunan Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın 2017 yılı sınavı, 28 Mayıs Pazar günü saat 10.00’da Türkiye’nin 21 ilinde düzenlenecek.

Babası veya annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, başarılı çocuklara parasız ve yatılı eğitim fırsatı tanıyan Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın 2017 yılı sınavı, 28 Mayıs Pazar günü saat 10.00’da Türkiye’nin 21 ilinde düzenlenecek.

Darüşşafaka Eğitim Kurumları, Türkiye genelinde 11.000’i aşkın babası veya annesi hayatta olmayan ve 4. sınıfta okuyan öğrenciyi sınavından haberdar etmek için yoğun bir çalışma yürütüyor. Koşullarına uyan öğrencilerin hayatları boyunca sadece bir kez yakalayabileceği bu fırsatı kaçırmamaları için çalışan Darüşşafaka, Afyonkarahisar, Balıkesir, Tekirdağ, Van, Manisa (Soma), Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da sınav tanıtım toplantıları düzenleyerek Türkiye’nin dört bir yanında velileri, öğretmenleri ve aday öğrencileri bilgilendirdi.

Bu yıl ülkemizde ilkokul 4. sınıfta okuyan, annesi ve/veya babası hayatta olmayan yaklaşık 11.000 öğrenci bulunuyor. Tüm potansiyel öğrencilerin, yaşamlarını değiştirecek bu büyük fırsattan yararlanabilmesi için, tanıtım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Sınav bu yıl 28 Mayıs 2017 Pazar günü saat 10.00’da Adana, Ağrı, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon ve Van’da gerçekleştirilecek. Sınava katılmak isteyen adayların başvuru evraklarının Darüşşafaka’ya 22 Mayıs 2017 Pazartesi gününe kadar elden veya postayla ulaştırılması gerekiyor. Bu yıl ilk defa https://basvuru.darussafaka.org/ sitesi üzerinden online başvuru da yapılabiliyor.

Bugün Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda Türkiye’nin 70 ilinden sınavla seçilmiş babası veya annesi hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz, yetenekli 953 öğrenci eğitim görüyor. Yaklaşık 100 yıl boyunca sadece erkek çocuklarını kabul eden, kapılarını ilk kez 1971’de kız öğrencilere de açan Darüşşafaka’da bugün kız-erkek öğrenci sayıları birbirine çok yakın. Öğrencilerin yüzde 58’i İstanbul dışından, yüzde 42’si ise İstanbul’dan geliyor. Sınava girecek olan öğrencilerde aranan koşullar ise şöyle;

Babasının ve/veya annesinin hayatta olmaması
Ailesinin maddi durumunun iyi bir eğitim için yeterli olmaması
2006 ya da sonraki yıllarda doğmuş olması (yaş düzeltmesi geçersizdir)
2016 – 2017 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda ilkokul dördüncü sınıf öğrencisi olması
Sağlık ve diğer yönlerden yatılı okula kabulünde sakınca bulunmaması
T.C. vatandaşı olması
Kaliteli ve eşit eğitim misyonu ile her çocuğun iyi bir eğitimi hak ettiğine inanan Darüşşafaka Eğitim Kurumları 1863 yılından bu yana bağışçılarıyla birlikte, hayatlarında önemli bir kayıp yaşayan başarılı öğrencileri hayallerine kavuşturuyor. Sınav merkezleri ve başvuruyla ilgili detaylı bilgi için darussafaka.org’u ziyaret edebilir veya 0212 276 55 33’ü arayabilirsiniz.

Sınav bilgileri

Sınav Yeri: Sınav yerleriyle ilgili www.darussafaka.org’u ziyaret edebilirsiniz.

Kayıt Bitiş Tarihi: 22 Mayıs 2017, Pazartesi
Sınav Günü: 28 Mayıs 2017, Pazar
Sınav Saati: 10.00
(Adayların saat 09.00’da sınav yerinde hazır bulunmaları gerekmektedir.)

Sınav kaydı için gereken belgeler

Darüşşafaka Giriş Sınavı Başvuru Formu
Adayın okumakta olduğu ilkokul müdürlüğünden alınacak, “ilkokul 4. sınıf öğrencisi olduğunu gösterir imzalı ve mühürlü belge” (okul karnesi kabul edilmez.)
Nüfus cüzdanı fotokopisi
Vukuatlı aile nüfus kaydı örneği (suret, fotokopi, muhtar belgesi, ölüm tutanağı kabul edilmez.)
2 adet yeni çekimli vesikalık fotoğraf
Darüşşafaka Giriş Sınavı aday kaydı

Adayların sınava katılabilmeleri için,

Sınava başvuruda istenen belgeleri eksiksiz olarak Darüşşafaka Ortaokulu’na ulaştırmaları gerekmektedir.

Darüşşafaka Ortaokulu’na kesin kayıt

Sınavda başarılı olan adayların, kendilerine bildirilen tarihlerde Sağlık Kurulu’na girmek üzere Darüşşafaka Ortaokulu’na gelmeleri gerekmektedir.
Aday kaydının kesinleşmesi, Sağlık Kurulu’nun, öğrencinin yatılı okula kabulüne bir engel olmadığına ilişkin “Rapor” vermesine ve
Darüşşafaka Ortaokulu tarafından belirlenen tarihlerde yapılacak olan mali durum araştırmasına bağlıdır.
Darüşşafaka Ortaokulu’na kaydın geçersiz olacağı durumlar

Darüşşafaka Ortaokulu tarafından kendilerine bildirilen tarihlerde “Sağlık Kurulu” davetine uymayan
Darüşşafaka Ortaokulu tarafından belirlenen tarihlerde yapılan “mali durum araştırması” sürecine katılmayan adaylar
Darüşşafaka Giriş Sınavı’nda başarılı olmuş olsalar da “Kesin Kayıt Hakkı” kazanamazlar.

Darüşşafaka hakkında:

Türkiye’nin eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşu olan Darüşşafaka Cemiyeti, annesi veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz ve yetenekli öğrencilere kaliteli eğitim olanağı tanıyarak yaşamlarını değiştiriyor. “Eğitimde fırsat eşitliği” misyonuyla 1863 yılından bu yana varlığını bağışlarla sürdüren Cemiyet, bugüne kadar binlerce çocuğun Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda çağdaş koşullarda okumasını ve yükseköğrenimleri esnasında burs almasını sağladı. Tarihi boyunca ülkenin gelişiminin bireylerin gelişmesine paralel olacağı ilkesiyle hareket eden ve “eğitimle değişen yaşamlar” misyonunu benimseyen Cemiyet, 10 yaşında ailelerinden emanet aldığı çocukların; Atatürk ilkelerine bağlı, yaşam boyu öğrenen, araştıran, sorgulayan, çağdaş, özgüvenli ve topluma karşı sorumlu bireyler olarak yetişmesini sağlıyor. Bugün Türkiye’nin dört bir yanından sınavla seçilen bine yakın öğrenci, İstanbul Maslak’taki Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda 8 yıl boyunca tam burslu ve yatılı okuyor. Yabancı dil ağırlıklı, kaliteli bir eğitim sürecinden geçen öğrenciler, sosyal ve kültürel anlamda da tam donanımlı bireyler olarak yetişiyor.

2015 yılında Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) tarafından Özel Danışmanlık Statüsü’ne layık görülen Darüşşafaka Cemiyeti, yine Birleşmiş Milletler’in en büyük sosyal sorumluluk projelerinden biri olan UN Global Compact’in de üyesidir. Cemiyet, ilk kez 2013’te bağımsız kurumsal yönetim derecelendirme çalışması yaptırarak yönetiminin şeffaflığını, hesap verebilirliğini ve sürdürülebilirliğini belgeleyen ilk sivil toplum kuruluşu olmuş, dört yıl önce 10 üzerinden 8,4 olan notunu 2017 yılında 9,43’a yükseltmiştir.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Bursa Temizlik Şirketleri başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

DARÜŞŞAFAKA SINAVI

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x