1. Haberler
  2. Güncel
  3. Çömez: Süt Üreticileri Zor Günler Geçiriyor, Çözüm Arayışında!

Çömez: Süt Üreticileri Zor Günler Geçiriyor, Çözüm Arayışında!

Ulusal Süt Konseyi'nin çiğ süt fiyatı 22,22 TL, ancak üreticiler zarar ediyor. Süt fiyatları hakkında daha fazla bilgi edinmek için hemen tıklayın!

featured
Google'da Abone Ol
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İyi Parti’den Süt Üreticilerine Destek Çağrısı

İyi Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, son günlerde süt üreticilerinin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek amacıyla önemli açıklamalarda bulundu. Çömez, Ulusal Süt Konseyi tarafından belirlenen çiğ süt fiyatının 22,22 TL olduğunu ifade etti. Ancak, bu fiyatın 1 litre sütün maliyetinin altında kaldığını ve bu durumun üreticileri büyük bir zarara uğrattığını vurguladı.

Üreticilerin Hayati Sorunları

Çömez, üreticilerle yaptığı görüşmelerde onların çağrısını aktardı: “Eğer çiğ süt fiyatına zam yapılmazsa, birçok süt üreticisi hayvanlarını kesmek zorunda kalacak.” Bu durumun, sadece süt üretimini etkilemekle kalmayıp, aynı zamanda beş yavrunun doğmasını engelleyeceğini de belirtti. Dolayısıyla, bu kesimlerin et ve süt üretiminde ciddi bir azalmaya yol açacağına dikkat çekti.

İktidara Açık Çağrı

Çömez, sorunların çözümü için hükümete seslenerek, “Üretici birliklerinin dertlerini dinleyin ve taleplerine kulak verin.” dedi. Bu bağlamda, çiğ süt fiyatlarının üç aylık periyotlarla belirlenmesini önerdi. Ayrıca, iç piyasaya süt tozu verilmemesinin önemine vurgu yaptı ve tercihin yerli üretimden yana olması gerektiğini savundu.

“Tereyağı ithal etmekten vazgeçin ve üreticilere düşük faizli krediler verin.”

Üreticilere Yapılması Gereken Destekler

Milletvekili Çömez, Ziraat Bankası’nın yüksek faizli kredilerinin üreticileri zor durumda bıraktığını belirtti. Kredilerin daha esnek şartlarla verilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, veteriner hizmetleri, mazot, yem ve enerji maliyetleri için de üreticilere destek sağlanması gerektiğini vurguladı. Bunun yanı sıra, meraların ıslah edilmesi ve şap hastalığı ile etkin bir mücadele yürütülmesi gerektiğini de ekledi.

Sonuç olarak, Türkiye’nin süt ve et üretiminde sürdürülebilirliğin sağlanabilmesi için, hükümetin üretici odaklı politikalar geliştirmesi ve bu alanda atılacak adımları hızlandırması büyük önem taşımaktadır.

BANDIRMA WEB TASARIM

Çömez: Süt Üreticileri Zor Günler Geçiriyor, Çözüm Arayışında!

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma