CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, partisinin Bandırma İlçe Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında 1 Kasım genel seçimlerini değerlendirdi.
7 Haziran seçimlerinde bir milli irade oluştuğunu dile getiren Tüm “Biz ona Cumhuriyet Halk Partisi olarak saygı gösterdik. O seçimlerde seçmenlerin yüzde 60’ı AK Parti’ye hayır demişti, bu tabloda bir hükümetin kurulması gerekiyordu. MHP’nin uzlaşmaz tavrını fırsat bilen AKP ülkeyi seçime götürdü ve 1 Kasım seçimlerinden tek başına iktidar olarak çıktı. MHP koalisyon hükümetinin kurulmasına destek vermeliydi” dedi.
Tüm “Cumhuriyet Halk Partisi olarak mücadelemize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Temennim AK Parti’nin bundan önce yaptığı yanlışları 1 Kasım seçimleri sonrasında yapmaz. Ülke iyi idare edilmiyor. AKP’nin oy çoğunluğunu alması ülkenin iyi yönetildiğini göstermez. Umarın yeni başbakanımız ülkede iç barış ve huzuru sağlar. Ülkede terör problemi var.7 Haziran’dan bu güne kadar 800 gencimiz ölmüş biran önce hükümet iç barışı sağlamalıdır. CHP olarak hükümetin bu konudaki tüm çalışmalarına destek veririz” ifadesini kullandı.
Bir önceki yazımız olan CEVİZ FİDANI SATICILARININ HEDEFLERİ BÜYÜK başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.