CHP’Lİ AKIN’DAN VARLIK FONUYLA İLGİLİ BAŞBAKANA DİKKAT ÇEKEN SORULAR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın Türkiye Varlık Fonu Başkanı Mehmet Tosun’un görevinden alınmasını Başbakan Binali Yıldırım’a sordu. Akın’ın soruları şu şekilde;

6741 Sayılı Kanun ile kurulan ve ülkemizin dev kamu şirketlerinin devredildiği Türkiye Varlık Fonu, Sayıştay denetiminden uzak, geliri-gideri, harcamaları kamuoyuna yansıtılmayan adeta örtülü bir oluşumdur.  Şeffaf devlet anlayışına uymayan bu kurum tüm bu denetimsizliğe rağmen Cumhurbaşkanı tarafından “Varlık Fonu’nda hedeflenen, arzulanan bir süreç olmadı” şeklinde belirtilmiştir. Bu konuyla ilgili olarak;

  • Türkiye Varlık Fonu’nun Başkanı Mehmet Bostan’ın görevden alınma sebebi nedir?
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan Varlık Fonu’nun reorganize edileceğini açıklamıştır. Yeni yapılanma hangi gerekçe ile nasıl yapılacaktır?
  • Türkiye Varlık Fonu’nun kaynaklarının nereye nasıl harcandığı hala açıklanmamaktadır. Kuruluş amacında da ekonomik büyümeye katkı sağlayacağı hedeflenmiştir. 2018 Orta Vadeli Bütçe Tasarısı ve Üç Yıllık Orta Vadeli Programda Türkiye Varlık Fonu’nun ekonomik büyümeye %1.5 katkı yapacağı belirtilmektedir. Geliri-gideri sır gibi saklanan TVF’nun ekonomiye sağlayacağı büyüme oranı hangi rakamlara göre tespit edilmiştir? Bu veriler kamuoyundan neden saklanmaktadır?
  • TVF yasasının gerekçesine “Otoyollar, Kanal İstanbul, üçüncü köprü ve havalimanı, nükleer santral gibi büyük altyapı projelerine kamu kesimi borcu artırılmadan finansman sağlanması” belirtilmiştir. Bu konuyla ilgili olarak; Cengiz-Kolin-Kalyon’un 20 milyar dolarlık Akkuyu Nükleer Santralı’nın yüzde 49 ortaklığı TVF kaynaklarıyla mı yapılmıştır?

 

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Mavi Sertifikalı Ceviz Fidanı Talebine Yetişemiyorlar başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

CHP’Lİ AKIN’DAN VARLIK FONUYLA İLGİLİ BAŞBAKANA DİKKAT ÇEKEN SORULAR

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x