CHP’Lİ AHMET AKIN: BORÇ SİLEN İKTİDARIN ELİ ÇİFTÇİYE DE DOKUNSUN

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, çiftçilerin Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatiflerine (TKK) olan kredi borçlarının faizlerinin silinmesi ve anapara ödemelerinin de ertelenmesini istedi. Ahmet Akın, “Çiftçi doğal afetlerin yanı sıra ekonomik krizle de boğuşuyor. Üreticilerimiz, borçlarını ödeme konusunda zorlanıyor, borç ve hatta icra kıskacında yaşam savaşı veriyorlar” dedi.

CHP’li Ahmet Akın, Balıkesir’de çiftçinin maddi imkânsızlıklar nedeniyle bitme noktasına geldiğine dikkat çekti. Yaşanan kuraklık ve sonrası gelen aşırı yağışların yol açtığı zararlar nedeniyle çiftçinin üretim yapamadığını vurgulayan Akın, “Balıkesir’de çiftçimiz bu sene anormal iklim şartlarından etkilendi. Üretimde istenilen verim alınamadı. Özellikle hububat üretiminde hiç ürün alamadıklarını biliyoruz. Hatta üretiminin bir kısmını yeşil olarak hasat ettiler. Çiftçimiz mazot, gübre, ilaç, tohum gibi üretim girdilerinin ödemelerini yapamaz halde. Bu yüzden de Ziraat Bankası ile TKK’ne olan kredi borçlarını ödeyemez durumda” diye konuştu.

Çiftçinin borç kıskacında yaşam mücadelesi verdiğini belirten Ahmet Akın, “enerji şirketlerinin batık kredi borçlarını silmek için canla başla çalışan iktidarın” çiftçinin Ziraat Bankası ve TTK borç faizlerini silmesini, anapara borçlarını da yapılandırması için bir an önce harekete geçmesi gerektiğini söyledi. Ahmet Akın şunları ifade etti:
“Başta tarımın başkenti Balıkesir’de olmak üzere yurdun dört bir yanında yaşanan doğal afetler çiftçilerin belini büküyor. Ürünleri heba olan çiftçiler, zararlarının karşılamasını beklerken, borçlarını nasıl ödeyecekleri konusunda da yardım eli uzatılması talep ediyorlar. Çiftçilerimiz doğal afetlerin yanı sıra ekonomik krizden de olumsuz etkileniyor. Çiftçilerimizin rahat bir nefes almaları için banka ve TKK’dan kullandıkları kredi borcu faizlerinin silinmesi ve borcun faizsiz olarak en az 2 yıl süreyle ertelenmesi gerekiyor. Bunun için verdiğim kanun teklifi de ilgili komisyonda bekliyor. İktidar, enerji şirketlerini kurtarmak için gösterdiği üstün gayreti çiftçimiz için de göstermeli. Borç silen İktidarın eli çiftçiye de dokunmalı.”

 

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

CHP’Lİ AHMET AKIN: BORÇ SİLEN İKTİDARIN ELİ ÇİFTÇİYE DE DOKUNSUN

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x