CHP İLÇE BAŞKANLIĞINA SÜRPRİZ ADAY

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bandırma CHP eski ilçe başkanı Ercan Akyazar’ın CHP ilçe başkanlığına aday olacağı ve partisi adına yaşanan eksiklik ve yanlışlıkları dile getireceği öğrenildi.

“Güç ve iktidar sahipleri ile uzlaşmak için değil paylaşmak için aday oldum.”

Bandırma eski CHP ilçe başkanı Ercan Akyazar, yeniden CHP ilçe başkanlığına aday olduğunu gazetemize yaptığı açıklamada doğrulayarak,” İlçe başkanlığına aday olmamın tek nedeni var. Eksikleri ve yanlışları, doğruları sergileyerek, açık bir şekilde dile getirmek. Yoksa, ne delege seçimleriyle doğrudan bir ilgim ve ilişkim ne de ilçe başkanlığı için dayandığım parti içerisinde bir grubum ya da bu konuda bir arayışım yok.

Kişinin önce partisine ve partilisine güvenmesi ve inanması gerekiyor. Ben, CHP üyeliğini kazanmış her bir partilimin delege seçimlerinde de kimin delege olacağı, kimi yazacağı konusunda özgürce karar vereceğine ve seçeceğine inanıyorum. Yani hiçbir partilimin şunu yaz ya da ben senin yerine yazarım denmesine ihtiyacı yok. İbretle izliyorum. Birileri uzlaşıdan söz ediyor. Ortada siyasi etik ve parti tüzüğü namına uzlaşı adı altında ne bir ilke ne de bir değer kaldı.

Ben, güç ve iktidar sahipleri ile uzlaşmak için değil paylaşmak için aday oldum. CHP’nin Bandırma’da buna ihtiyacı var. Başarı için katılımcılığı, şeffaflığı, paylaşımcılığı gözetmeliyiz. Biat kültürü CHP’ye ve sosyal demokratlara mahsus bir kültür değil. Ne için ve neden, hangi konularda uzlaşacağız? Birileri parti içinde ve bir yerlere gelebilmek amacıyla hemen her konuda uzlaşmayı, sessiz durmayı, biat etmeyi alışkanlık haline getirdi.

Ben, kişi olarak bunu kabul etmediğim gibi bunu CHP’lilere hakaret olarak kabul ediyorum. Partiye ve partilisine güvenmeyen ve inanmayanların partililerden kendilerine inanılmasını, güvenilmesini istemeleri bana komik geliyor. Kongre de ortaya cesaretle ve inançla çıkacağım ve gerçekler ne ise tem partililere sesleneceğim. Delegelerimiz de özgürce sandıkta kararlarını verecekler. Kazanan Bandırma ve CHP olacak. Benim için önemli olan da bu ”dedi.

 

Sonkurşun

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

CHP İLÇE BAŞKANLIĞINA SÜRPRİZ ADAY

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x