“ÇEVRE DOSTU BALKART PROJESİ’NE” DESTEK VEREN VATANDAŞLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından atık pillerin doğaya kontrolsüz bir şekilde bırakılmasını engellemek amacıyla oluşturulan “Çevre Dostu Balkart Projesi” sayesinde 1 milyon 600 bin metreküp toprağın kirlenmesinin önüne geçildi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, projeye en çok destek veren vatandaşları ödüllendirdi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Atık Yönetim Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Çevre Dostu Balkart Projesi” ile atık pillerin doğaya kontrolsüz bir şekilde atılmasının önüne geçiliyor. Başkan Yücel Yılmaz, projeye destek veren vatandaşları makamında misafir ederek ödüllendirdi. Dünya Çevre Günü etkinlikleri çerçevesinde, Toplu Taşıma Merkezi’nde vatandaşlara; çevre hakkında bilgilendirici dokümanlar, çevre dostu bez torbası, fidan dağıtımı yapıldı.

1 MİLYON 600 BİN TOPRAĞIN KİRLENMESİNİN ÖNÜNE GEÇİLDİ

1 adet pilin 4 metreküp toprağı verimsiz ve kullanılamaz hale getirdiği biliniyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bu proje sayesinde 400 bin adet atık pili değerlendirerek, 1 milyon 600 bin metreküp toprağın kirlenmesinin önüne geçti. Projeye teşvik amacıyla destek veren vatandaşlardan her bir atık pili 10 puan karşılığında teslim alan belediye, biriken puanlar karşılığında; Balkart yüklemesi, Çocuk Köyü bileti ve laptopla doğaseverleri ödüllendiriyor. Proje kapsamında; 3 bin 850 kişi Balkart yüklemesi, 287 kişi Çocuk Köyü bileti ve 8 kişi laptop ile ödüllendirildi.

KAMPANYA BU YIL DA DEVAM EDECEK

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, kampanyaya en çok destek veren çevre dostu vatandaşları makamında ağırladı. Projeyle ilgili görüşlerini belirten Başkan Yılmaz “Karesi ve Altıeylül ilçelerinde Çevre Koruma Daire Başkanlığımızın yapmış olduğu kampanya neticesinde bir yıllık kampanyaya iştirak eden en başarılı çevreye duyarlı atık pil toplayan vatandaşlarımız sembolik de olsa ödüllendiriliyorlar. Kampanyamız bu yıl da ilan edilecek. Bu kampanyaya duyarlılık gösterip emek veren ve burada ödüle layık olan ama bir şekilde kampanyaya katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Şehrimizin daha temiz daha güvenli ülkemizin ve dünyanın geleceğe miras olarak daha sağlıklı bırakılması için kullandığımız bu tür atıkları uzman yerlerde doğaya karışmadan tekrar kullanılabilir hallerde geri dönüşlerine ve bertaraf edilme işlemlerine vatandaşlarımızın yardımcı olmasını talep ediyorum.” dedi.

MİNİK RECEP’TEN TEMİZ GELECEK ÇAĞRISI

Kampanyaya geçtiğimiz yıllarda da destek vererek kazandığı laptopları ihtiyaç sahibi öğrencilere gönderen minik Recep Tayyip Erdoğan babasının da desteğiyle bu yıl 6 bin 240 atık pil topladı. Minik Recep  “Atık pil çöp değildir. Çevreyi temiz tutalım; temiz çevre, temiz gelecek.” diyerek kendisi gibi herkesin bu kampanyaya destek olması çağrısında bulundu. Daha sonra vatandaşlara ödüllerini takdim eden Başkan Yılmaz “Güzel bir Balıkesir için herkesin el birliğiyle çalışması gerekiyor. Öncü olan arkadaşlara teşekkür ederim.” dedi.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

“ÇEVRE DOSTU BALKART PROJESİ’NE” DESTEK VEREN VATANDAŞLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x