BÜYÜKŞEHİR’İN HAVRAN’A YATIRIMLARI 30 MİLYON LİRAYI GEÇTİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Havran Belediyesi yeni hizmet binası temel atma ve Havran Kent Müzesi’nin açılışına katıldı. Esnaf ziyaretlerinde bulunan Başkan Uğur daha sonra hizmet binası açılış törenine katıldı. Başkan Uğur, yeni binanının hayırlı olmasını diledi. Törende yeni hizmet binasıyla ilgili olarak Havran Belediyesi Fen İşleri Müdürü Ethem Köfüncü bilgiler verdi. Konuşmanın ardından, dualar okunarak kurban kesildi ve ilk beton atıldı.

Temel atma töreninin ardından, Başkan Uğur ve davetliler Havran Kent Müzesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Hocazade Abdurrahim Efendi tarafından 1912 yılında yaptırılan ve Kaymakamlık ile Belediye Başkanlığı tarafından restore edilen 3 katlı tarihi konak, yaklaşık 600 eserin sergilendiği Havran Kent Müzesi olarak hizmete açıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, protokol mensupları müzeyi gezdi. Yörenin tarih ve kültürünü yansıtan eserlerin yer aldığı konakta sergilenen bal mumundan yapılmış Çanakkale Kahramanı Havranlı Koca Seyit’in heykeli ile yöresel kıyafetli bir Havranlı yaşlı adam heykeli ilgi topladı.

BAŞKAN UĞUR: “ÖZAYDINLAR KONAĞI’NIN İHALESİNİ HAZIRLADIK”

Programın ardından, protokol mensupları tarafından müzenin yapımında emeği geçenlere plaket verildi. Törende konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, “Tarih Havran’da yaşanıyor. Ta mezarlığından başlayıp, Koca Seyit’iyle, konuklarıyla, evleriyle, kültürüyle, gelenekleriyle Havran önemli bir ilçemiz. Havran Belediye Başkanımız Emin Ersoy, Havran’ı turizmin merkezi yapmak, zenginliklerini, tarihini, kültürünü ortaya çıkartmak için elinden gelen gayreti gösteriyor. Bende kendisini tebrik ediyor, teşekkür ediyorum. Hocazade konağı 100 yıl önce yapılmış bir tarih. Bugün açılışını yaptık. Şimdi bizler de inşallah Özaydınlar Konağı’nın Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak ihalesini hazırladık. 1 milyon 500 bin lira bütçeyi de ayırdık. İhalesine de çıkıyoruz. İstiyoruz ki, sokak sağlıklaştırmalarını, eski konakları, evleri, Kültür Bakanlığımızın da büyük destekleriyle öyle bir yapalım ki, Havran örnek bir ilçemiz olsun. İnsanlar buraya geldiği zaman geçmişi, tarihi yaşasınlar. Hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu müzede büyük emekleri var. Bizler de büyükşehir olarak köprüsüyle, kanalizasyonuyla, suyuyla, yoluyla, Eybek Suyu’nun buraya getirilmesi vesaire ile büyük bütçeler ayırdık. Şu anda Havran’da kullanacağımız bütçe 30 milyon liranın üzerindedir. Altyapısı da dahil. Havranlılar tabi kanalizasyonla ilgili biraz tozun toprağın zahmetini çekiyorlar. Ama en kısa zamanda arıtma tesisi de çalışacak ve bütün bu yolların onarımını da, hepsini yapacağız. Hepinize çok teşekkür ediyor, hayırlı ve uğurlu olsun diyorum” dedi.

Temel atma ve açılış törenlerine Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un yanısıra; AK Parti Milletvekili Ali Aydınlıoğlu ve CHP Milletvekili Ahmet Akın, Kaymakam Ahmet Türköz, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan ve daire müdürleri katıldı.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan İDO AVŞA SEFERLERİNE NE ZAMAN BAŞLIYOR? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BÜYÜKŞEHİR’İN HAVRAN’A YATIRIMLARI 30 MİLYON LİRAYI GEÇTİ

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x