Elbette, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin muhtarlarla düzenlediği toplantı hakkındaki içeriği, belirtilen tüm kurallara uygun şekilde, doğal ve özgün bir dille yeniden yazıyorum:
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı, “Büyükşehir Muhtarlarla El Ele” başlığı altında düzenlediği önemli bir buluşmayı Balkonuk Center’da yoğun bir katılımla gerçekleştirdi. Bu etkinlik, yerel yönetimle mahalle temsilcileri arasındaki işbirliğini pekiştirmeyi amaçlıyordu.
Toplantıya Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden Genel Sekreter Yardımcısı Aytekin Durmaz ve Güney Marmara Bölge Koordinatörü Murat Karakoyun başta olmak üzere, çeşitli daire başkanları, BASKİ ve AFAD’dan yetkililer ile il genelindeki muhtarlar katıldı. Katılımcıların geniş yelpazesi, konunun önemini ve kapsayıcılığını gözler önüne serdi.
Program boyunca, Büyükşehir Belediyesi’nin dijital yönetim platformu Bridge 360, Yakın Çözüm Çağrı Merkezi’nin 444 40 10 numaralı hattı, BASKİ’nin yürüttüğü altyapı projeleri ve AFAD’ın düzenlediği Afet Farkındalık Eğitimi gibi kritik konularda detaylı teknik sunumlar yapıldı. Bu sunumlar, muhtarları güncel gelişmeler ve kullanabilecekleri araçlar hakkında bilgilendirmeyi hedefledi.
VATANDAŞ TALEPLERİNE DAHA HIZLI YANIT
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın vizyonu doğrultusunda, muhtarlarla kurulan güçlü ve sürekli iletişim ağı sayesinde, mahallelerden gelen ihtiyaç ve taleplerin çok daha hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulması amaçlanıyor. Bu yaklaşım, vatandaş odaklı hizmet anlayışının bir yansıması olarak öne çıkıyor.
Toplantıda, muhtarların talep dilekçelerini işleme koyma süreçlerinden, altyapı çalışmalarının takibine, çağrı merkeziyle etkin koordinasyondan dijital hizmetlerin verimli kullanımına kadar pek çok konuda kapsamlı bilgilendirmeler yapıldı. Bu sayede, muhtarların görevlerini daha etkin yerine getirmeleri için gerekli tüm donanım ve bilgiye sahip olmaları sağlandı.
Muhtarların idari süreçlerdeki iş yükünü hafifletmek, mahallelerden gelen talepleri ilgili belediye birimlerine en kısa sürede ulaştırmak ve nihayetinde vatandaşlara daha kaliteli ve hızlı hizmet sunmak amacıyla izlenecek yeni yöntemler ve stratejiler detaylı bir şekilde anlatıldı. Bu adımlar, yerel yönetimde verimliliği artırmayı hedefliyor.
AFET ÖNCESİ, SIRASI VE SONRASI İÇİN BİLGİLENDİRME
Deprem kuşağında yer alan Balıkesir için hayati önem taşıyan afetlere hazırlık çalışmaları, toplantının özel ve ayrıntılı bir bölümünü oluşturdu. Bu kısım, kentin doğal risklerini göz önünde bulundurarak planlandı.
AFAD ekipleri tarafından verilen eğitimde, bir afet yaşanmadan önce alınması gereken kritik önlemler ile afet anında ve sonrasında yapılması gereken doğru müdahaleler muhtarlarla kapsamlı bir şekilde paylaşıldı. Bu eğitimin temel amacı, mahallelerde afet farkındalığını artırmak ve olası bir afet durumunda muhtarların üstleneceği koordinasyon rolünü güçlendirmekti. Böylece, muhtarların afet yönetiminde aktif birer paydaş olmaları hedeflendi.
“MUHTARLARIMIZ BİZİM EN ÖNEMLİ ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZDIR”
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aytekin Durmaz, muhtarların yerel yönetimler ile vatandaşlar arasında kurulan en değerli köprü olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“Mahallelerimizin sesi, vatandaşlarımızın en yakın temsilcileri olan kıymetli muhtarlarımızla bir araya gelmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bizim gözümüzde muhtarlarımız, sadece talepleri bize ileten kişiler değil; aynı zamanda hizmetlerin planlanmasında, sahada uygulanmasında ve vatandaşlarımıza en doğru şekilde ulaştırılmasında en kritik çözüm ortaklarımızdır. Onların desteği ve işbirliği olmadan, hedeflerimize ulaşmamız çok daha zor olurdu.”
“MUHTARLARIMIZLA SÜREKLİ EL ELE, OMUZ OMUZAYIZ”
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Erkan Uzun ise, kentin 20 farklı ilçesindeki muhtarlarla daha hızlı, sağlıklı ve koordineli bir iletişim kurabilmek amacıyla bu tür bilgilendirme toplantılarını düzenlediklerini dile getirdi.
Uzun, sözlerine şöyle devam etti: “Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Akın’ın talimatları doğrultusunda, 20 ilçemizdeki değerli muhtarlarımızla daha hızlı, daha verimli ve koordineli bir etkileşim sağlamak için bu toplantıları düzenliyoruz. Temel hedefimiz, belediye hizmetlerine erişimi hızlandırmak ve ilimizin kaçınılmaz gerçeği olan deprem başta olmak üzere diğer afetler konusunda muhtarlarımızın farkındalığını artırmaktır. Bu sayede, olası risklere karşı daha hazırlıklı bir Balıkesir oluşturmayı amaçlıyoruz.”
Mahallelerin ihtiyaçlarını zaman kaybetmeden karşılamak adına tüm belediye birimleriyle birlikte hareket ettiklerini belirten Uzun, “Muhtarlarımızla her zaman el ele, her daim yan yanayız. Onların önerileri ve işbirliği, bizler için yol gösterici niteliktedir.” şeklinde konuştu.







Yorumlar kapalı.