Büyükşehir Belediyesi Altyapı Yatırımı Yapacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürlüğü’nce Edremit ilçesinde Altınoluk ve Narlı mahallelerinde yapılacak olan yaklaşık 30 milyon lira tutarındaki Altınoluk ve Narlı Atıksu Arıtma Tesisleri’nin temelleri atıldı. Temel atma töreninde konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Edremit körfezi bölgesine yapılacak olan içmesuyu ve atıksu tesisleri için 200 milyon liralık yatırım yapılacağını söyledi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürlüğü’nce Edremit ilçesinde Altınoluk ve Narlı mahallelerinde yapılacak olan atıksu arıtma tesislerinin temelleri atıldı. 8.3 milyon liraya mal olacak olan Altınoluk ve 19 milyon TL’ye mal olacak olan Narlı Atıksu Arıtma Tesislerinin temel atma törenlerine Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Genel Sekreter Osman Yenidoğan, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar, Gömeç Belediye Başkanı Kazım Arslan, BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, daire müdürleri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ARITMA TESİSİSLERİ ALTYAPISI 650 BİN KİŞİYE ÇIKARILACAK

Altınoluk Atık Su Arıtma temel atma töreninin açılışında konuşan BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram, temel atma töreninin Altınoluk için güzel bir başlangıç olduğunu söyledi. BASKİ’nin kurulduğu günden itibaren temel ihtiyaçları hızla tespit ettiklerini belirten Bayram “Bu tür yatırımların imalata dönüşmesi zaman alıyor. Proje, yer sorunu ve ihale safhası derken uzun sürmesine rağmen kısa sürede iki ilçenin atık su arıtma tesislerini tamamladık. Altınoluk ve Narlı ile birlikte kalan 9 ilçemizin de temel atma törenlerini bu yıl içinde bitirmeyi düşünüyoruz” dedi.

Arıtma tesislerinin tamamlanması ile birlikte 430 bin kişilik ilave arıtma ile tesislerin altyapının 650 bin kişiye çıkartılacağını ifade eden Bayram, Edremit körfezi bölgesinin altyapı sorunlarını çözeceklerini kaydetti.

Törende bir konuşma da Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka yaptı. Konuşmasında Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’a yapılan yatırım ve çalışmalardan ötürü teşekkür eden Saka “Altınoluk’ta en önemli sorunumuz arıtma tesisimizin yeterli miktarda çalışmamasından kaynaklanan koku idi. Bu konuda yapılan çalışmalar ile tesisin finansal sorunu çözüldü. Biz de belediyemize ait 4 dönümlük araziyi Büyükşehir Belediyemize tesis ettik. Bu konuda bizlere destek olan Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

EDREMİT’E ARITMA İÇİN 200 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPILACAK

İlk olarak Altınoluk Atıksu Arıtma Tesisi temel atma töreni gerçekleştirilirken burada düzenlenen törende konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Edremit körfezi bölgesine içmesuyu ve atıksu tesisleri için 200 milyon liralık yatırım yapılacağını söyledi. 10 gün içinde 3. kez Edremit’e geldiklerini söyleyen Uğur “İlk geldiğimizde haşereler ile ilgili mücadeleyi başlattık. Hafta sonu ise Sağlıklı Kentler Birliği belediyeler toplantısındaydık. 60’a yakın belediye temsilcisi katıldı. Biz belediyeler olarak insanlarımızın sağlığı ile çok yakından ilgiliyiz. İnsanımızın yediği etten, aldığı sebzeden – meyveden, soluduğu havadan, kullandığı suya kadar. Yürüyüş yollarına, bisiklet yollarına kadar aklınıza ne geliyorsa hepsi belediye ile ilgili. Bugün BASKİ, Edremit Altınoluk’umuzdayız. Edremit ve Altınoluk’un çevresi, denizi temiz olsun. Atık sular mutlaka arıtılarak denizlere deşarj edilsin. Dolayısı ile çevremiz temiz olsun. Bugün mevcut olan 80 bin kişilik arıtma tesisine 40 binlik ilave yapıyoruz 120 bine çıkıyor. Narlı’da yine Edremit Belediyemizin BASKİ’ye devrettiği yerde 40 bin kişilik atık su arıtma tesisinin temelini atmış olacağız. Tabi bunlar çevremiz ve sağlığımız için önemli” dedi.

Altınoluk, Zeytinli, Akçay Güre’den Burhaniye’ye kadar olan bölgede atık su arıtma tesisi kapasitesini 650 bin kişiye çıkartacaklarını ifade eden Uğur “Denizlerimiz ve çevre temiz olsun. Bunların maliyeti 200 milyonun üzerinde kaynak gerektiriyor. Bununla ilgili bir taraftan proje çalışmaları tamamlanıyor ve finansı ile ilgili de görüşmelerimiz devam ediyor. Burada yaptığımız tesisin maliyeti 8.3 milyon lira. Narlı’da yapacağımız tesis maliyeti de 19 milyon lira. Bu tesisler ucuza olan işler değil. Mıhlı Çayı’ndan Akçay Çayı’na kadar olan alanda kanalizasyon şebekesi de olacak. Bunlar tamamlanınca çevremizde temiz kalacak” şeklinde konuştu.

BAŞKANDAN 10 İLÇEYE MEZBAHA MÜJDESİ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın çalışmaları hakkında da bilgiler veren Uğur şöyle konuştu: “Kırsal Hizmetler Dairemizin yapmış olduğu çalışmalar var. İlimize 10 yeni mezbaha kazandırıyoruz. Ayvalık, Gömeç, Edremit, Güre, İvrindi, Balya, Sındırgı, Dursunbey, Marmara Adası’na mezbaha yapıyoruz. İstiyoruz ki kesilen hayvanlar da veteriner kontrolünden geçsin. Meyve halleri, bütün gıdalar oradan geçiyor. İnşallah Büyükşehir bu mezbaha işini de Haziran sonuna kadar da bu bölgede çözüyoruz. Fen İşlerimiz Narlı’da Doyuran’da sati kaplama işlerini yapıyor. Büyükşehir ile birlikte iyi kadrolar ile finansını sağlama ve bunları hayata geçirme imkanı oldu. BASKİ gece gündüz çalışıyor. Önümüzdeki hafta sonu gideceğiz Ayvalık’ta 10 bin tonluk su deposu temeli atmıştık, açılışını yapacağız. Altınova, Ayvalık arasındaki ishale hattını tamamlamıştık, orası su veriyor. Bu yaz Ayvalık’ta su kesilmeyecek. Cunda Adası’nda köprü ve kanal ihale edildi. Cumartesi günü onun da temelini atacağız. O da bu yıl içinde bitecek. İnşaat projesinin hazırlanması, ihalesi yapılması hızlı bir şekilde Balıkesir’de yürüyor.

Konuşmaların arından Başkan Uğur, BASKİ Genel Müdürü Bayram ile birlikte yüklenici firma yetkilisi ile pazarlık yaptı. Pazarlık sonrası tesis yapım işini bir ay önceye çeken Uğur, daha sonra protokol üyeleri kurban kesimi ve duaların ardından temel atma törenini gerçekleştirdi. Tören ardından Narlı Atık Su Arıtma Tesisi temel atma törenine katılan Uğur ve beraberindekiler burada da dualar eşliğinde kurban kesimi ardından temel atma törenini gerçekleştirdiler. Başkan Uğur burada da yüklenici firma ile yaptığı pazarlık sonrası yapım işini bir ay önceye çekerken, her iki tesisin de 2016 yılı içinde tamamlanarak hizmete gireceğini açıkladı.

Başkan Uğur törenlerden sonra mahalle sakinleri ile bir araya gelerek sohbet etti.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan İDO AVŞA SEFERLERİNE NE ZAMAN BAŞLIYOR? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Büyükşehir Belediyesi Altyapı Yatırımı Yapacak

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x