BU KARIŞIMI ŞİMDİDEN HAZIRLAYIN..!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlaç tüketmekten bunalan ve kışın sıkça rastlanan soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonların önüne geçmek için, bu doğal karışımı şimdiden hazırlamak gerekiyor.

Edremit ilçe merkezinde uzun zamandırDoğal Ürünler Merkezi işletmeciliği yapan Aromatik ve Tıbbi Bitkiler Uzmanı Mehmet Özyürek, kapıda bekleyen kış aylarında sıkça rastlanan soğuk algınlığı ile gribal enfeksiyonları önleyici ve tedavi edici, tamamen doğal, herkesin evinde kolayca yapabileceği şifa şurubunun yapılışını anlattı.

Özyürek, TV100 haber izleyicileri için kolları sıvadı ve insanları hastanelere taşıyan kış hastalıklarının şifa formülünü verdi. Kavanoz içerisinde 1 ay kadar bekletilmesi gereken karışımın şimdiden evlerde yapılarak bekletilmesi gerektiğini vurgulayan Özyürek, “Kış günlerinin yaklaşmasıyla, gribal ve soğuk algınlığı enfeksiyonları görülmeye başladı. Sizlere, bunlara karşı koruyucu ve tedavi edici bir kür önereceğiz. Yapımı çok kolay ve tadı da lezzetli. 1 yaşının üzerindeki her yaş gurubuna hitap edebiliyor. Her evde bulunması gereken bir şurup olacak.

Gerekli malzemelerimiz: 2 yumurta büyüklüğünde taze zencefil, 1 tane limon ve saf bal ve boş bir kavanoz. Hazırlanışı: Zencefilin kabuklarını soyuyoruz. Ardından, zencefil ve limonu küçük küçük küp şeklinde doğruyoruz. Limonu kabuklarıyla doğruyoruz ve kavanoza koyuyoruz. Daha sonra, üzerine doğal balı ilave ediyoruz. Balı, bekleyerek ve hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayarak koyuyoruz. Balı tamamen dolduruyoruz. Kavanozun kapağını kapatıp, buz dolabında 1 ay kadar bekletiyoruz. 1 ay sonra, kapağı açıp içindeki bitkileri çıkartıyoruz ve şurup kıvamında bir karışımımız oluyor. Zencefilin etken maddesi, limonun C vitamini ile aroması bala geçiyor. Tadı güzel oluyor. Soğuk algınlığımız, bademcik iltihabımız var yada öksürüğümüz var ise, aciliyet durumunda ikinci günden itibaren de 1 tatlı kaşığı bal ve birer tane de zencefil ve limondan tüketebilirsiniz. Bu karışımı, suyla kaynatarak çay olarak da tüketebiliriz. Zencefil, antioksidan değeri yüksek bir bitkidir. Mide bulantısı, bademcik iltihabı, faranjite, öksürüğe, boğaz ağrılarına iyi gelir. Ateş düşürücüdür. Bu karışım, hem önleyici, hem de tedavi edici bir kür olacaktır” dedi.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Mavi Sertifikalı Ceviz Fidanı Talebine Yetişemiyorlar başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BU KARIŞIMI ŞİMDİDEN HAZIRLAYIN..!

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x