BÖLGEDE 3 BÜYÜK PROJESİ DEVAM EDEN TEK BELEDİYE

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çanakkale bölgesinde 3 büyük projesi devam eden tek belediye olduklarını ifade eden Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, yerel basın temsilcileriyle Katlı Otopark, Kapalı Pazaryeri ve Hal Binası inşaatlarını gezdi.

22 milyon liralık bu üç yatırımla ilgili gazetecileri bilgilendiren Başkan Işık’a Fen İşleri Müdürü Sebahattin Karagöz, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ayhan Bağcı, Fen İşleri Şantiye Şefi Üzeyir Kotan, İnşaat Mühendisi Seyfi Sağlık, Mimar İbrahim Onur Kök ve Basın Danışmanı Ahmet Tunç eşlik ettiler. Ziyaretler sırasında güvenlik gerekçesiyle baret ve yelekler giyildi.

Üç büyük proje ile ilgili bilgiler veren Biga Belediye Başkanı İsmail Işık özetle; “Çevre belediyeler içinde bizim gibi 3 tane büyük projesi devam eden bir başka belediye yok. Kapalı pazaryeri, hal binası ve katlı otopark projelerimiz devam ediyor. Bu üç projenin maliyeti toplam 22 milyon lira. Çanakkale bölgesinde katlı otopark yok. Özellikler ve kullanım alanı olarak değerlendirdiğimizde Kapalı Pazaryerimiz de eşsiz bir proje olarak dikkat çekiyor” ifadelerini kullandı.

Başkan Işık özetle şunları söyledi:

“EKSİKLERİ TESPİT ETTİK”
“Kapalı Pazaryerinin üzeri son teknoloji ile kapatılacak. Tamamlandığında ilçemize eskisinden daha ferah, eskisinden daha yüksek, aydınlatması ile daha modern bir tesis kazandırmış olacağız. İç donatıları da diğerinden farklı olacak. Örneğin bir öncekinde yangın söndürme sistemi yoktu. Yeni kapalı pazaryerimizde hem hortumlarla yangına müdahale noktasında hem de kameralarla güvenliği sağlama noktasına hiçbir kör nokta kalmayacak. Eskisinde yaşadığımız sorunları ve kapalı pazaryerindeki eksikleri tespit ettik. Aynı sorunları yaşamak istemiyoruz.”

“ESKİSİ YANLIŞ YERLEŞTİRİLMİŞ”
“Eski kapalı pazaryeri yanlış yerleştirilmiş. Yola yapılmış. Biz olması gerektiği gibi yerleştiriyoruz. Yolu da düzenliyoruz. Belediye yanlış yaparsa, vatandaş ne yapsın. Yerlerin değişip değişmeyeceği soruluyor, balıkçıların yerleri değişecek diye dedikodu ortaya atılıyor. Balıkçıların reyonu aynı yerde olacak. Çünkü burada artık yerleşik bir yapı olmuş durumda. 10 yıldır kullanılan bir alan olduğu için her peronda ayrı bir değer oluşmuş durumda. Pazarcıların büyük çoğunluğu aynı yerinde kalacak. Yüzde 1-2 gibi küçük değişiklikler olabilir. Üretici pazarları kenarlarda olacak. Kahvehane vardı belediye tarafında. Kahve oradaki arkadaşın pazaryeri peronu. Onunla ilgili düşüneceğiz bir şeyler. Daha net bir şey yok.”

“DIŞARIDA TEZGAH AÇILMAYACAK”
“Hal binası tamamlanmak üzere. Büyük işi bitti. Hal Binası tamamlanır tamamlanmaz halci arkadaşlarımızı oraya geçireceğiz ve eski Hal Binasını da yıkıp Kapalı Pazaryeri’ni genişleteceğiz. Burada aslında biz pazarcılara çok da büyük bir hizmet vermiş olacağız. Dışarıya açan esnafları o büyüyen yere alacağız. Bundan sonra yeni pazaryeri açıldıktan sonra dışarıda kağıt üzerinde bile satışa izin vermeyeceğiz. Kesinlikle dışarıya tezgah açılmasına izin vermeyeceğiz. Dışarıya açanları içeriye açacağız. Dışarıda kimse kalmayacak. Pazar daha derli toplu olacak. Kahve, mescid, idari bina, hepsi birarada olacak. Şuan yapımı devam eden belediye tarafındaki bölümde olacak bunlar. Müstahsil dediğimiz köylü pazarını düzenleyeceğiz. Kapalı pazaryeri Salı öğleden sonra ve Çarşamba günü hariç otopark olarak kullanılacak. Eskiden pazaryerinde dolaplar vesaire kalıyordu. En arka tarafta depo alanları yapacağız ve bütün pazarcılara ait malzemeler oralarda olacak. Çatının sağlam olması konusunu çok önemsiyoruz ve uzun süreli kullanılabilecek dayanıklı bir pazaryeri inşa etme konusunda çok kararlıyız. Kapalı pazaryerinde 144 tane direk var. Direkler 6 metre, orta noktalar 8 metre yükseklikte olacak. Sandviç panel kaplaması olacak. Havalar da iyi gidiyor. Havalar iyi gittiği sürece iş hızlı ilerliyor. Üstünü kapatma işlemi tamamlandığında hava koşulları çalışmaları engellemez zaten. Çalışma olabilecek en hızlı şekilde devam edecek.”

“RESMİ OLARAK HAL BİNASI STATÜSÜNDE OLACAK”
“Biz bu hal binasını resmi hal statüsüne geçecek şekilde inşa ediyoruz. Şu anda bizim 30 yere ihtiyacımız yok. 30 tane işyeri yapsak da kullanılmayacak. Ama devamındaki alan da hal binası olarak lejantlı. İhtiyaç olduğunda büyüme şansı var. Altında da depo var. Arkadan da girişi var. Çok daha verimli kullanılabilecek bir alan ortaya çıkarıyoruz. Çatı çelik konstrüksiyon üzerine sandviç panel kullanılarak inşa ediliyor. Bodrum ve ofis alanı ile birlikte bir işyeri 200 metrekare olacak. 8 esnafımız var burada. 10 tane dükkanımız var. Kalanları da ihale yöntemi ile tekrardan kiraya vereceğiz.”

“SON BİR KAT KALDI”
Altı otopark katında yaklaşık 280 araç kapasitesi var. Projesi 8 kat fakat, o şekilde çevre binalara göre yüksek olacaktı. Bu nedenle 6 kat olarak inşa ediyoruz. İleriki zamanlarda ihtiyaç olursa 2 kat daha çıkma şansımız var. Burada yine ciddi anlamda modern bir tuvaletimiz de olacak. Çarşının da en büyük ihtiyaçlarından biriydi zaten. 5’inci kat inşa ediliyor. Son bir kat kaldı. Şubat sonu gibi insanlarımızın kullanımına açık olacaktır. Burada bazı işyerleri vatandaşların. Biz onlarla anlaştık. Onların işyeri katlarını 1.5 işyeri katı olarak onlara vereceğiz. 7-8 kiracımız var. Onlara da ‘isterseniz sizi tekrar yerleştiririz’ dedik. Sözlü bir anlaşmamız var. İşlem yapmak gibi bir durumumuz söz konusu değil. Boş yer kalırsa da ihaleye çıkarız.”

“YANLIŞ ARAÇ PARKLARINA İZİN VERMEYECEĞİZ”
“İki tane asansörümüz var. Araçlar üst katlara asansörle çıkarılacak. Vatandaş aracını bekleme bölümünde bırakacak, buradan alacak. Burada görevliler olacak. Başlangıçta ücretsiz olacak ama belediyenin altındaki otopark gibi de olsun istemiyoruz. İnsanlar özel garajı gibi kullanmaya başlamışlardı. Onun için burada sembolik de olsa daha sonra ücret almaya başlayacağız. Şirket olarak belediye işletecek. 6 otopark katı olacak. Üçünü kısa süreli parklar için, diğer üçünü ise daha uzun süreli parklar için kullanacağız. Abone sistemi düşünmüyoruz. Burası çarşıya hizmet etsin ve günlük araç yoğunluğunda kullanılsın istiyoruz. Çarşıda sağa sola yapılan araç parklarını önlemek istiyoruz. Zaten katlı otoparkımız tamamlandığında sağa sola araç parklarına izin vermeyeceğiz. Çevre ve yol düzenlemelerini de gerçekleştirdikten sonra modern bir proje ortaya çıkarmış olacağız. Bu binada yer alan bütün derneklerimize hem belediye ticaret merkezinde hem de ayakkabıcılar çarşısında yer verdiğimizi ve hiçbir derneğimizi mağdur etmediğimizi de paylaşmak isterim.”

“GEÇİCİ KABUL HALA YAPILMADI, BEKLİYORUZ”
Soru üzerine Kocabaş Çayı Köprüsü’nün üstünün kapatılması süreciyle ilgili de son durumu aktaran Başkan Işık şu bilgileri verdi:

“Müdürümüz DSİ ile görüşme yaptı. Kabulünü bekliyoruz. ‘İzin yok’ dendi, izin olduğu ortaya çıktı. ‘Taşımaz’ dendi, taşıyacağı ortaya çıktı. Son olarak ıslah projesinin kabulünün yapılmadığı gerekçe gösterildi. Kabulünün yapılmasını bekliyoruz. Kabulü yapıldıktan sonra tekrar müracaat edeceğiz. Kabulün Mayıs ayına kadar yapılması zorunlu. Müteahhit 3 Mayıs 2017 tarihinde müracaat etmiş, işini tamamladığını ve kontrol yapılmasını istemiş. Burada asıl mağdur olan müteahhit. Adamın 4-5 milyon liralık teminatı var. 1 yıl içinde kabul zorunluluğu var. Mayıs’a kadar ıslah projesinin kabulü yapılırsa biz de başvurumuzu yaparız. O zaman duruma göre yeniden değerlendiririz. Amacımız tekrar aynı yere bunu koymak. Çünkü ona göre yapıldı ve o şekilde bir anlam ifade edecek.”

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BÖLGEDE 3 BÜYÜK PROJESİ DEVAM EDEN TEK BELEDİYE

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x