BİRLİK VE BERABERLİK BAŞARIYI GETİRİR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Vali Ersin Yazıcı, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) işbirliğinde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına katıldı.
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK) başlattığı ‘DEİK Gündem Buluşmaları‘nın ilk toplantısı Balıkesir’de yapıldı.
Güney Marmara Kalkınma Ajansı, Balıkesir Sanayi Odası (BSO) ve DEİK işbirliğinde gerçekleştirilen ‘DEİK Gündem Buluşmaları‘ toplantısı Balıkesir Sanayi Odası (BSO) Konferans Salonu’nda yapıldı. Toplantıya Vali Ersin Yazıcı, DEİK Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Rona Yırcalı, Sanayi Odası Başkanı Hasan Ali Eğinlioğlu, Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula ve Balıkesirli sanayiciler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan BSO Başkanı Hasan Ali Eğinlioğlu, DEİK‘in yeni pazarlara açılmada yatırımcının akıl hocası olduğunu söyledi.
BALIKESİR’DE GÜZEL BİR ENERJİ VAR
DEİK‘i ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren BSO Başkanı Hasan Ali Eğinlioğlu, burada yaptığı konuşmada özellikle İtalya’yı örnek vererek, ihracat rakamlarının arttırılması gerektiğini söyledi. Ekonomideki bu gidişin böyle sürmeyeceğini ifade eden Eğinlioğlu, “İhracat ile ilgili çalışmalar yapmamız gerektiğini düşünüyoruz. Şuanda Balıkesir’de güzel bir sinerji var. Ekstrem bir süreçten geçiyoruz, bu şansı da iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Türkiye dünyanın 17. büyük ekonomisi, ihracatta ise 32. sırada.” dedi.
ADIM ADIM ANADOLU’YA
Toplantıda konuşan DEİK Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Üyesi Rona Yırcalı, kurulun çalışmaları hakkında bilgi verirken, sanayicilere kurulun dış ülkelerle ihracatta sağladığı faydaları anlattı.
Yırcalı, “Bu toplantımızın amacı DEİK‘i büyükşehirlerimizin dışındaki ekonomik hayatın temsilcilerine anlatabilmektir. Biz bunu daha önceki yıllarda da yapıyorduk. Fakat şimdi yeni dönemde bu konuya hız vermeye karar verdik ve Anadolu’ya açıldığımız bu projenin ilk ayağını da Balıkesir’de yapmış bulunuyoruz. Ben sizlerden gelen birisi, sizlerin de bir parçası olarak DEİK‘in ne şekilde hizmet ettiğini anlatabilmek için birkaç söz söylemek istiyorum. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu 1986 yılında; yani 32 yıl önce Rahmetli Turgut Özal’ın talimatıyla kurulmuş bir kuruluştur. 32 yıllık bir gelişmeden sonra 2014 yılında bugünkü hükümetimizin öngörüsü üzerine bu kuruluşun statüsünde bir değişiklik yapıldı. Değişik görüşler olmasına rağmen bence iyi bir girişim olmuştur ve DEİK‘in dış ekonomik ilişkilere dönük yaptığı çalışmaların bir üst kurulu halinde ve bu işle ilgili bütün kuruluşların da kurucu ve dâhil olduğu bir kuruluş haline gelmesine yön veren bir gelişme olmuştur. Kurulun 101 tane kuruluşu var. Yani 101 kuruluş bu kurulun kurucuları arasında yer alıyor. Yani gerek dernek olsun, gerek borsa, oda, resmi kuruluşlar olsun dış ekonomik ilişkilerle ilgili aklınıza gelen ne kadar kurum varsa hemen hemen hepsi kurucu olarak bu kuruluşa katılmışlar. Bugün 130 ülkeyle iş konseyi vardır. Zaten ana oluşumu iş konseyleri. Bir yönetim kurulu var, onun içinden seçilen İcra Kurulu var, bir genel sekretaryası var ve bir de Disiplin Kurulu olarak bu vazifeleri yerine getirmektedir. 138 tane iş konseyimiz, 5 tane sektör konseyimiz ve iki tane de özel konsey olmak üzere 145 kuruluşla bu işlerini yürütmektedir. Bu tabiatıyla şimdiye kadar Türkiye’de olmayan bir kuruluştur. Bu iş konseyleri ağırlıklı olduğunu ifade etmek istiyorum. Yani bir Türk sanayicisi dünyanın neresinde olursa olsun, hangi ülkeyle olursa olsun yapacağı dış ekonomik ilişkilerle ilgili herhangi bir devlet hakkında Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’ndan bilgi alabilir, katkıda bulunabileceği iş konseyleri bulunmaktadır.” diye konuştu.
GÜZEL BİR BİRLİKTELİK İÇERİSİNDEYİZ
Programda Vali Ersin Yazıcı da bir konuşma yaparak, yatırımların hayata geçirilmesiyle birlikte Balıkesir’in sanayi boyutuyla daha da güçlü bir konuma geleceğinin altını çizdi.
Vali Ersin Yazıcı Türkiye’nin büyük hedeflerine ulaşabilmesi için birlik ve beraberliğin şart olduğunu belirterek, “Böyle anlamlı, Türk ve Balıkesir ekonomisine katkı sağlayacak böyle bir organizasyonda sizlerle beraber olmaktan mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Bu kürsüyü ve bu salonu seviyorum. Bu salondan hep güzel, Balıkesir adına hoş haberler duyurduk. Güzel haberleri bu salondan, bu kürsüden almak, duyurmak hoşuma gidiyor. Balıkesir için birlik ve beraberlik içerisinde; Valilik, Büyükşehir Belediyesi, diğer belediyeleriyle, tüm sivil toplum kurum ve kuruluşlarıyla gerçekten gıpta edilecek güzel bir birliktelik içerisindeyiz. Bu durumdan dolayı gerçekten çok mutluyum. 27 yıllık bir idareci olarak; ülkenin değişik yerleri ve kademelerinde yöneticilik yapmış birisi olarak bu birlikteliğin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu birliktelik olmadığında enerjimiz ne yazık ki lüzumsuz, gereksiz, kendimizin de çok sık eleştirmesine rağmen alanlara kalıyor, gerçek manada enerjimizi tüketmemiz gereken noktaya odaklanamıyoruz. Ben kendi adıma bulunduğum yerlerde onlarca örneğini yaşamış birisiyim. Balıkesir’in bu güzel birlikteliğinin Balıkesir için güzel sonuçlar doğuracağını tüm kalbimle inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BİRLİK VE BERABERLİK BAŞARIYI GETİRİR

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x