Bilime Yolculuk

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un talimatıyla başlatılan ve Karesi İlçe sınırları içerisinde yürütülen “Balıkesir Bir BüyükAile Oluyor” projesi kapsamında, Karesi Belediyesi’nin de öncülüğünde, Büyükşehir Belediyesi’nin himayesinde hazırlanan Bilim TIR’ı, bilim yolculuğuna çıktı.

 

Fizik, kimya ve matematik ağırlıklı 11 deney mekanizmasının yer aldığı, öğrencilerin bizzat deney yapma imkanını da bulduğu Bilim TIR’ı, Zafer İlkokulu’ndaki öğrencilerle buluştu. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da, öğrencilere bilimi sevdirmeyi hedefleyerek, bilimi ayaklarına kadar götüren TIR’ı ziyaret etti, öğrencilerle bir araya geldi. Zafer İlkokulu’nda öğrencilerin büyük sevgisi ile karşılaşan Başkan Yücel Yılmaz, imza isteyen öğrencileri kırmayarak tek tek imza dağıttı, sohbet etti. Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu da daha sonra öğrencilerle birlikte TIR’ı inceleyen ve deneyler yapan Başkan Yücel Yılmaz’ın, misafiri oldu. Bilim TIR’ının, öğrencilere, bilimin sadece derslerin bir parçası değil, hayatın bir parçası olduğunu kanıtlaması noktasında önemli bir adım olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, “Bilimi eğlenceli bir şekilde öğrencilere sevdirecek olan Bilim TIR’ımızın çocuklarımızı heyecanlandırdığını ve meraklandırdığını gördük. Bizzat kendileri yaptıkları deneylerle gündelik hayata dair bilgileri uygulamalı olarak anlatan Bilim yolculuğumuzda, çocuklarımızın bilim ve araştırmaya yönelik ilgilerini arttırmayı hedefliyoruz” dedi.

BİLİME SAYGI VE SEVGİ ARTMALI

Başkan Yücel Yılmaz, günün akşamında Bilim TIR’ında görevli olan aynı zamanda da Matematik Cepte projesinde de yer alan, Balıkesir Üniversitesi öğretim üyelerini ve öğrencileri makamında ağırladı. Konuklarına “Önemli bir işe imza atıyoruz, hepinize bu nedenle teşekkür ediyorum” diyen Yılmaz, yürütülen bu proje ile çocukların hayatında anlamlı değişikliklerin yapılabileceğini vurguladı. Öğrencilerin bilime bakışını ve saygısını arttırmak gerektiğinin altını çizen Yılmaz, “Çocukların bakış açılarını netleştirmek ve bilime olan sevgisini arttırmak açısından sizlere önemli görevler düşüyor. Bilim adamı yetiştirmek istiyorsak eğitimlere ilkokul ve ortaokulundan başlamalıyız” açıklamasında bulundu.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Balıkesir Yılda 500 Bin Adet Aşılı Ceviz Fidanı İhraç Ediyor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Bilime Yolculuk

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x