BESLENME VE GIDA İÇİN BİYOÇEŞİTLİLİK PROJESİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Başarılı kadın çiftçi Sevgi Şen, Vali Ersin Yazıcı tarafından kabul edildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2012 yılında “Biyoçeşitliliğin Korunması, Geliştirilmiş İnsan Beslenmesi ve Refah için Sürdürülebilir Kullanımı Projesi” başlatılmış olup, 2017 yılında da  “Beslenme ve Gıda İçin Biyoçeşitlilik” programı uygulamaya konulmuştur.

BESLENME VE GIDA İÇİN BİYOÇEŞİTLİLİK PROJESİ
Bu program çerçevesinde, 15 Ekim’de Ankara’da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşleri Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi ve Bakanların katıldığı Dünya Kadın Çiftçiler Günü organizasyonuna, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş eşliğinde kadın çiftçi Sevgi Şen katılmış, Balıkesir’i başarılı bir şekilde temsil etmiştir.
Ayvalık ilçesinde ikamet eden Sevgi Şen, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce uygulanan “Beslenme ve Gıda İçin Biyoçeşitlilik Projesi” kapsamında yaptığı başarıları ve Balıkesir’de birinci olması nedeniyle Ankara’da düzenlenen ödül törenine davet edildi.

BALIKESİR’İ BAŞARILI BİR ŞEKİLDE TEMSİL ETTİ
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş ve Girişimci Kadın Çiftçi Sevgi Şen’i makamında kabul eden Vali Ersin Yazıcı, “Çiftçimizi kutluyorum. Balıkesir’i başarılı ve hak ettiği bir şekilde temsil etmesi güzel bir olay. Ülkemiz tarım ülkesi biz bu tarımı daha da geliştirerek yapmamız gerekiyor. “dedi.
Çalışmaları hakkında Girişimci Kadın Çiftçi Sevgi Şen’den bilgi alan Vali Yazıcı, “Balıkesirli çiftçimizin her daim yanındayız” mesajı verdi.

BALIKESİR ÇOK VERİMLİ TOPRAKLARA SAHİP
Balıkesir’in tarımsal faaliyetler anlamında ülke ekonomisine katkısının çok yüksek olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, “Tarım, Türkiye ekonomisinin geleceği için kilit sektör konumunda. İlimiz ve bölgemiz ekonomisi için de tarımın önemi büyük. Balıkesir, hem bitkisel hem de hayvansal üretimde Türkiye’nin önde gelen illerinden birisidir.  Balıkesir çok verimli topraklara sahip. Balıkesir’de hem birçok meyve – sebze hem de endüstriyel ürünler yetiştiriliyor.  Balıkesir için hep beraber, daha büyük hedeflere koşmamız gerektiğine inanıyorum. Sağlıklı bir toplumun oluşturulmasında, halk sağlığı ve hayvan sağlığının korunması, halkın yeterli ve güvenli gıdayla beslenmesi büyük önem arz etmektedir. Bunun sağlanması devletin en temel görevleri arasındadır.” dedi.

VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA YER ALIYORUZ
Devletimizin çok önemli destekler verdiğini ifade eden Vali Yazıcı, “Gerek tarımda, gerek turizmde gerekse diğer yatırımlarda devletimiz her zaman işletme sahibi olmak isteyen vatandaşlarımızın yanında yer alıyor. Ülkemiz son yıllarda bu konularda ciddi mesafeler katetti. Balıkesir olarak bizler de sektörün gelişmesi ve desteklerden hak ettiğimizi alabilmek için üzerimize düşeni yapmak durumundayız. Devletimiz, kendi işini kurana, kendi işini yapana çok güzel imkânlar sağlıyor. TKDK tarafından üreticilere verilen hibe desteği ile üreticiler artık teknolojinin en yeni imkânlarıyla donatılmış tesislerde üretim yapıyor. Bunlar son derece güzel gelişmeler.” dedi

Gıda ve Beslenme Biyoçeşitlilik Projesi nedir?
Gıda ve Beslenme Biyoçeşitlilik Projesi, uzun adıyla Biyoçeşitliliğin Korunması, Geliştirilmiş İnsan Beslenmesi ve Refah için Sürdürülebilir Kullanımı Projesi (Mainstreaming Biodiversity Conservation and Sustainable Us for Improved Human Nutrion and Well-being Project), tarımsal biyoçeşitliliğin hızlı olarak azalması üzerine güdülen endişeler nedeniyle 2012 yılında başlamıştır. Brezilya, Kenya, Sri Lanka ve Türkiye’nin üst düzey kurumlar aracılığıyla dahil olduğu proje, beslenmeye uygun ve potansiyel yabani türler başta olmak üzere çevresel baskı, tüketici tercihleri, azalan ya da yanlış kullanılan tarım arazileri nedeniyle yok olma tehlikesi bulunan türleri korumak ve azalan biyoçeşitlilik grafiğini tersine dönüştürmeyi amaçlamaktadır.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BESLENME VE GIDA İÇİN BİYOÇEŞİTLİLİK PROJESİ

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x