BERLİNDE’Kİ TIR DEHŞETİNDE ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir tırın Noel pazarına girmesi üzerine 12 kişinin öldüğü olaya ilişkin gözaltına alınan Pakistanlı delil yetersizliğinden serbest bırakıldı

Almanya’nın başkenti Berlin’in kalbi sayılan tarihi Yıkık Kilise’nin yakınındaki bir Noel pazarına dalan TIR dehşet saçtı. TIR’ın pazarda 50 ila 80 metre arasında ilerlediğine inanılan olayda; 12 kişi yaşamını yitirirken, 48 kişi de yaralandı. Ölenlerin büyük bölümünün pazarda çalışan tezgahtarlar olduğu da edinilen bilgiler arasında. Polis Berlinlileri terör saldırısına karşı uyardı.

TIR ŞOFÖRÜNÜN YANINDAKİ ŞÜPHELİ ÖLÜ BULUNDU

Saldırının ardından TIR şoförü kaçtı, yanındaki kişi ise ölü bulundu.
Berlin’de çeşitli hastanelerde tedavi altına alınan yaralıların birçoğunun ağır yaralı olduğu bildirildi. Alman polisi, sürücünün TIR’ı kasıtlı olarak hızla Noel pazarındaki kalabalığın üstüne sürdüğü görüşünde. Saldırıdan kısa süre sonra, olay yerinden iki kilometre uzaklıkta Cumhurbaşkanı Sarayı Bellevue yakınlarında bir şüpheli yakalandı. Ancak saldırıyı gerçekleştiren TIR şoförü olduğu düşünülerek gözaltına alınan Pakistanlı şüpheli, suçlamaları reddetti.

YANLIŞ ADAM

Die Welt gazetesine konuşan bir polis şefi ise “Yanlış adamı gözaltına aldık”açıklamasında bulundu. Adı açıklanmayan polis şefi, “Gerçek saldırgan silahlı ve halen kaçak. Yeni eylemler gerçekleştirebilir” dedi.

Alman basınındaki haberlerde, gözaltına alınan 23 yaşındaki şüphelinin, 31 Aralık 2015’te Almanya’ya girdikten sonra Şubat ayında Berlin’e ulaştığı ve sığınma başvurusunda bulunduğu ortaya çıkmıştı. Tagesspiegel gazetesi şüphelinin küçük suçlar nedeniyle poliste kaydı olduğunu ancak bilinen bir ‘terör örgütü bağlantısı’ olmadığını bildirmişti.

Kentin Tempolhof semtindeki mülteci yurdunda kalan saldırganın sorgusunu federal savcılık yaptı. Polis, saldırıdan hemen sonra gözaltına alınan şüphelinin kimliğini tespit edince, kaldığı mülteci yurduna baskın düzenledi. Yurtta delil arayan polis, şüpheliyle ilişkisi bulunan diğer mültecilerin ifadesine de başvurdu.

ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI

Almanya’nın başkenti Berlin’de dün akşam bir tırın Noel pazarına girmesi üzerine 12 kişinin öldüğü, 18’i ağır 48 kişinin yaralandığı olaya ilişkin tek şüpheli olarak gözaltına alınan Pakistanlı delil yetersizliğinden serbest bırakıldı.

YANINDAKİ POLONYALI’YI, SÜRÜCÜ MÜ ÖLDÜRDÜ?

TIR’ın Polonyalı sahibi, ölen kişinin kuzeni olduğunu, mal almak için Berlin’e gittiğini, Pazartesi öğlenden itibaren kuzeniyle telefon bağlantısı kuramadığını açıkladı. Saldırganın muhtemelen Polonyalı sürücüyü etkisiz hale getirdiği, ardından da TIR’ı pazar yerine sürdüğü düşünülüyor.

Alman basını, TIR’ın Polonyalı sahibinin, aracın şoförü ile Pazartesi saat 16.00’dan itibaren irtibatının kesildiğini açıkladığını yazmıştı.

SALDIRIYI DEAŞ ÜSTLENDİ

Berlin’deki kanlı saldırıya ilişkin bugün akşam saatlerinde flaş bir gelişme yaşandı. Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi. DEAŞ benzer bir terör eylemini geçtiğimiz temmuz ayında Fransa’nın Nice kentinde gerçekleştirmişti.

Kaynak : ensonhaber

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Mavi Sertifikalı Ceviz Fidanı Talebine Yetişemiyorlar başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BERLİNDE’Kİ TIR DEHŞETİNDE ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x