BENGİ YARINLARA AÇILAN PENCERE

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Vali Ersin Yazıcı, BENGİ (Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme) Projesi kapsamında Karesi Rahmi Kula Anadolu Lisesini ziyaret etti.

KİTAP OKUMA SAATİ
Ziyarette ilk olarak Vali Ersin Yazıcı ve İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız öğrencilerle birlikte kitap okuma saatine katıldılar.
Daha sonra öğrencilerle sohbet eden Vali Yazıcı, çocukluk yıllarından öğrencilik yıllarına; günlük hayatından Valilik görevine kadar birçok konuda görüş ve düşüncelerini anlattı.
BAŞARILI OLMAK İÇİN KENDİNİZE GÜVENİN
Vali Ersin Yazıcı, öğrencilere başarılı olmaları için kendilerine güvenmelerini ve çok çalışmaları gerektiğini, bol bol kitap okudukları takdirde bilgiye ulaşmayı, bilgili olmayı ve bilginin gücüne erişmeyi öğrenebileceklerini söyledi.
YOLUNUZDAN DÖNMEYİN
Vali Yazıcı, öğrencilere birer birer söz hakkı vererek öğrencilerin ne hissettiklerini ve hangi mesleği seçmek istediklerini sordu. Birçok başarının başlangıcında hayaller olduğunu ifade eden Vali Ersin Yazıcı “Hayalleriniz varsa onlara gidin, onu yapın.  Hayal edin. Gerçek olmazsa da ulaşmak için çalışmaya devam edin. Cesurca hayal kurun. Elbette engeller çıkacak. Yolunuzdan dönmeyin. Sabırlı olun. ” şeklinde konuştu.
EN İYİ DOST: KİTAP
Öğrencilere kitap okumanın öneminden bahseden Vali Ersin Yazıcı, öğrencilerle hep bir ağızdan “En iyi dost kitaptır” diyerek, öğrencilerden her zaman için kitapların okunması sözünü aldı.
Vali Yazıcı öğrencilerle buluşması sonrası, idareci ve öğretmenlerle de bir araya gelerek, BENGİ Projesi ile okulun eğitim durumunu değerlendirdi.
BENGİ UCU AÇIK BİR PROJE
Toplantıda söz alarak BENGİ Projesi hakkında açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, “Sayın Valimizin himayelerinde başlayan ve bir sevdayla yürüttüğümüz BENGİ Projesi ile de Balıkesir’in eğitiminde yepyeni bir çığır açtığımız kanaatindeyim. Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) Projesi ile amacımız, milli ve manevi değerlerine bağlı, Atatürk İlke ve İnkılaplarını benimsemiş, kendisi ve çevresiyle barışık, insani değerleri özümsemiş nesiller yetiştirebilmek. Akademik başarıda gayet iyi noktadayız. Fakat sadece akademik başarı yeterli değil. Bizler, çocuklarımızın akademik başarısının yanında sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda da başarılarını artırmak için gayret gösteriyoruz. Bütün öğrencilerimizin mutlaka bir spor dalı ile uğraşmalarını istiyoruz. Sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetleri önemsiyor, bu tür faaliyetlerin öğrencilerimize özgüven sağlayacağına inanıyoruz. Öğrencilerimize ve özellikle meslek liselerimize kariyer danışmanlığı noktasında dokunabilirsek çok daha güzel yerlere ulaşacağız. BENGİ ucu açık bir proje. Sizlerin katacağı her güzellikle daha da büyüyecek.” dedi.
ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERMEMİZ GEREKMEKTEDİR
Başlatılan BENGİ Projesi sayesinde okullardaki başarının arttığını, bu artışın çocukların geleceğini de önemli yönde etkileyeceğini ifade eden Vali Yazıcı ise, “Yarının büyükleri olan çocuklarımızın eğitim ve öğretimi için elimizden gelen gayreti göstermemiz gerekmektedir. Tabii ki çocuklarımızı sadece eğitim ve öğretim alanında değil, kendilerini en iyi şekilde ifade edebildikleri, bilgi ve becerileri doğrultusunda sanat, spor ve birçok alanda da kendilerini geliştirmeleri için de önayak olmamız gerekmektedir. Ancak bu şekilde çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamış oluruz. Öğretmenlerin eğitimde kaliteyi yükseltmek adına il bazında ve ilçe bazında aktif çalışmalarını gördükçe gelecek adına mutlu oluyorum.” dedi.
DEĞERLER EĞİTİMİNE ÇOK ÖNEM VERMELİYİZ
Bir toplumun geleceği olan gençlere değer vermek gerektiğini söyleyen Vali Yazıcı, “Her bir çocuğumuz bizim için bir değer ve zenginliktir. Eğitim bir birey ve insanı değerli hale taşır, onu bir değer haline getirir. Şu anda çağımızda modern toplumların en çok önem verdiği eğitim, değerler eğitimidir. Değerler eğitimi olmadan diğer eğitimlerin bir kıymeti yoktur. Çocuklarımızı iyi insan olarak yetiştireceğiz. Eğitim çok önemlidir, ama değerler eğitimi daha önemlidir.”dedi.

TÜM DERSLERDE DEĞERLER EĞİTİMİNE YER VERİLMELİDİR
Ahlaklı, erdemli nesiller yetiştirmenin son derece önemli olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, “Türkiye için güzel, kendini yetiştirmiş bir nesil görmek istiyorsak küçük yaşlardan itibaren değerler eğitimine önem vermeliyiz. Okulda değerler eğitimi sadece bir branştaki öğretmenin görevi değildir. Tüm derslerde değerler eğitimine yer verilmelidir. Gelecek nesillerin sorumluluğu hepimizin omzuna yüklenmiştir. Değerler eğitimi hem velilerin hem de eğitimcilerin önemle üzerinde durması gereken bir konudur. Bu konuya önem verdiğimiz oranda millet olarak geleceğe emin adımlarla yürüyebileceğiz. Öğrencilerimize milli, manevi, ahlaki değerlerimizi kazandırmak ve bu değerler hakkında öğrencilerimizde ve toplumda farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. Bunun için akademik başarı, değerler eğitimi ve okuma konusu çok önemli.”diye konuştu.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BENGİ YARINLARA AÇILAN PENCERE

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x