BENGİ İLE HEP BİRLİKTE BÜYÜK HEDEFLERE

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Vali Ersin Yazıcı, BENGİ (Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme) Projesi kapsamında Karesi Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.

KİTAP OKUMA SAATİ
Ziyarette ilk olarak Vali Ersin Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız öğrencilerle birlikte kitap okuma saatine katıldılar.

Daha sonra öğrencilerle sohbet eden Vali Yazıcı, çocukluk yıllarından öğrencilik yıllarına; günlük hayatından Valilik görevine kadar birçok konuda görüş ve düşüncelerini anlattı.

KİTAP, EN İYİ DOST
Dostluk üzerine öğrencilerin görüşlerini alan Vali Yazıcı, “Kitap, en iyi dost ve en sağlıklı arkadaştır. Kitaplar bizi hiç bir zaman yalnız bırakmaz ihtiyaç duyduğumuz her an yanımızda olurlar.” şeklinde konuştu.

HAYAL ETMEK BAŞARININ BAŞLANGICIDIR
Hayal etmek başarının başlangıcıdır diyen Vali Yazıcı, “Önce hayalinizi kurun ve ardından bu hayalinize ulaşma adına adımlayın, yürüyün ve koşun. Geleceğe ilişkin mutlaka hayalleriniz vardır özellikle de sizlerin hayal gücü çok önemli. Siz hayalinizin peşinden koşun. Geçmişte de başaranlar hep hayal edenler olmuştur. Kitap okumanın hayal gücünü genişletmeye, düşüncelerini ve kendini ifade etmeye katkısı çoktur. ” diye konuştu.

HEDEFLERİ OLMAYANLARIN HAYALLERİ OLMAYACAKTIR
Hayallerin en büyük zenginlik olduğunu ve hayaller olmazsa bir yere varmanın mümkün olmayacağını vurgulayan Vali Yazıcı, “Hayal kurarken gelecekteki hedeflerinizi belirlemeniz lazım. Hayallerinizin peşinden koşun. Hedefleri olmayanların hayalleri olmayacaktır. Nitelikli insan hayallerini hedefleri doğrultusunda kurabilen insandır. ” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLER HEDEFLERİNİ ANLATTILAR
Vali Yazıcı, daha sonra öğrencilere söz vererek öğrencilik hayatları ile hedeflerini anlatmalarını istedi. Samimi bir ortamda geçen programın sonunda öğrencilerin sorularını cevaplayan Vali Yazıcı, “Bugün sizlerle beraber olmaktan son derece mutlu olduğumu ifade ediyorum.  En güzel başarıları yakalayacağınızı ümit ediyor, tekrar başarılar diliyorum. “dedi.

BU İŞ BİR EKİP ÇALIŞMASIDIR
Ziyaretinde öğretmenlerle de toplantı yapan Vali Yazıcı, ” İlimizin eğitim kalitesini yükseltme anlamında yürüttüğümüz proje ve çalışmaların en önemli parçalarından biri şüphesiz sizlersiniz. İdarecilerimiz, öğretmenlerimiz bu işe gönüllerini koydular. Öğrenciler eğitimle ilgili duyarlılar. Karşılıklı bu duyarlılığın bize başarıyı getireceğine inanıyorum. Öğrencilerimizin başarılı olmasında, millî, manevi ve kültürel değerleri benimseyerek yetişmesinde en büyük görev şüphesiz öğretmenlerimize düşmektedir. Öğretmenlerimizle, öğrencilerimizle, velilerimizle birlikte güzel bir hava yakalayarak, eğitimde başarılı bir hamle yapma gayreti içerisindeyiz. Bu anlamda hep birlikte gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. Bu iş bir ekip çalışmasıdır. ” diye konuştu.

ÖĞRENCİ-ÖĞRETMEN-VELİ İŞBİRLİĞİ
Vali Ersin Yazıcı, öğretmenlerle yaptığı sohbette, Balıkesir’in eğitimdeki başarısının arttırılmasında, öğretmenlere büyük görev düştüğünü ifade ederken, öğrencilerin üzerinde çok büyük etkisi olan ailelerin de çocuklarının eğitimiyle yakından ilgilenmesi gerektiğini de söyledi.

ÖĞRETMENLERİMİZE İNANIYOR VE GÜVENİYORUM
Eğitim ve öğretim konusunun ilin öncelikli konuları arasında yer aldığını belirten Vali Yazıcı, “Sağlıklı bir toplum ortaya çıkarmak için her şeyden önce eğitim çok önemlidir. Eğitim hayatı özveri gerektiren, inanç ve mücadele gerektiren bir iştir. Eğitimde işin adresi okullarımız. Bu sebeple, okul merkezinde; öğretmen, veli ve öğrenci ilişkisinin tesis edilmesini sağlamalıyız. Öğretmenlerimize inanıyor ve güveniyorum. Hepimizin bu hale gelmemizde öğretmenlerin emeği çok. Birlikte el ele verirsek başaramayacağımız hiçbir şey yok.” dedi.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BENGİ İLE HEP BİRLİKTE BÜYÜK HEDEFLERE

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x