BELEDİYEDEN GEÇİCİ HAYVAN BAKIMEVİ AÇIKLAMASI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bandırma Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı birim olarak faaliyetlerini sürdüren Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi hakkında geçtiğimiz hafta yayınlanan bir haberle ilgili olarak cevaben Sağlık İşleri Müdürlüğü’müzce şu açıklamalara yer verilmiştir:

“Sokak hayvanlarının beslenmesi tedavi ve bakımlarının yapılmasında Sokak Hayvanları geçici bakımevi dahil 1 Adet veteriner hekimi, 1 Adet Veteriner sağlık teknikeri, 2 Adet Veteriner sağlık teknisyeni, 3 Adet yardımcı personel olmak üzere 7 personel görev yapmaktadır. Ayrıca; 3 adet araç ile ilçe sınırları içerisinde besleme odak noktalarında kuru mama vb. besleme yapılması, vatandaşlardan gelen şikayetlere gidilmesi, yaralı ve tedaviye muhtaç sokak hayvanlarının yakalanarak barınağa getirilmesi ve tedavilerinin yapılmasıyla birlikte Sokak Hayvanları Derneği’ne haftalık olarak ilçe içerisindeki besleme odaklarında kullanılmak üzere kuru mama verilmekte, sokak hayvanları barınağımızdaki canlar gayet mutlu ve iyi bir ortamda tutulmakta ve tedavileri tamamlandığında alındıkları ortama planlı bir şekilde bırakılmaktadır.

Aşağıda belirttiğimiz üzere sokak hayvanları geçici bakımevi sorumlu yöneticimiz Veteriner Hekimdir. Veterinerin bulunamadığı zamanlarda da sırasıyla Veteriner sağlık Teknikeri, Teknisyenleri belirtilen görevleri özverili bir şekilde yerine getirmektedirler.

Belediyemiz yasa gereği gerekli hassasiyeti göstermekte barınak ve barınak dışında gerekli çalışmaları yürütmektedir.

Buna göre;

Veteriner Hekimi : sokak hayvanları geçici bakımevi ve ilçe sınırları içerisinde, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma kanunu ve Hayvanları koruma kanunu Uygulama yönetmeliği gereği Belediyelere verilen görevleri süresi içerisinde yerine getirmek, Barınak ve barınak personelinin sevk ve idaresinden bir adet veterinerimiz görevlendirilmiş, veterinerin izinli ve raporlu olduğu günler vb. görevde bulunamadığı günlerde olmak üzere, Balıkesir Büyükşehir Belediyesinden haftada iki gün en az bir veteriner hekimin ilçemizde görevlendirilerek barınağımızda kısırlaştırma, tedavi, sokak hayvanlarının kayıt işlemlerinin yapılması dahil yasa gereği tüm iş işlemler yeterli düzeyde yapılmaktadır.

Ayrıca; Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve ilçe sınırları içerisinde veteriner hekime yardımcı olmak üzere bir adet Veteriner Sağlık Teknikeri görev yapmakta -Ameliyatlar, kafes içi tedaviler, Dış şikayetler, İlk müdahale ve sokak hayvanlarının toplanması, Kafesler arası köpek aktarımı, Mamamatik ve eski çöplük mahallinde sokak hayvanlarının beslenmesi, Kemik dağıtımının yapılması, Sokak hayvanlarının tedavi ve kontrolünün yapılması, Veteriner hekimin kontrolünde dış doğaya köpek salma, Temizlik kontrolü yapılması, herhangi bir aksaklık durumunda gerektiğinde kafes temizliği ve mama dağıtımının yapılması. Veteriner hekiminin izinli, raporlu vb. olduğu zamanlarda barınak ve barınak personelinin sevk ve idaresinden sorumlu olarak görev yapmaktadır.

Sokak hayvanları geçici bakımevi Personeli iki adet Veteriner sağlık Teknisyeni Veteriner hekim ve Veteriner sağlık teknikerine yardımcı olarak Ameliyatlar, kafes içi tedavi,

Dış şikayetler, İlk müdahale ve sokak hayvanlarının toplanması, Kafesler arası köpek aktarımı, Mamamatik ve eski çöplük mahallinde sokak hayvanlarının beslenmesi, Kemik dağıtımının yapılması, Sokak hayvanlarının tedavi ve kontrolünün yapılması, Veteriner hekimin kontrolünde dış doğaya köpek salma, Herhangi bir aksaklık durumunda gerektiğinde kafes temizliği ve mama dağıtımının yapılması, Veteriner hekiminin ve Veteriner sağlık teknikerinin izinli, raporlu vb. olduğu zamanlarda barınak ve barınak personelinin sevk ve idaresinden sorumludur.

Sokak hayvanları geçici bakımevi Personeli iki adet personel Günlük olarak hergün Kafes temizliği Kafesler Mama ve su dağıtımı, dış şikayetler, ameliyatlara köpek taşıma, genel barınak temizliği, mamamatikler ve eski çöplük mahallinde sokak hayvanlarının beslenmesi mama dağıtımı, haftanın her Cuma günü kemik dağıtımının yapılması, ufak çaplı barınakta kaynak ve onarımın yapılması, araçların bakım –temizlik ve takibinin yapılması, iş işlemleri hergün yerine getirilmektedir.

Kaldı ki çevre ilçelerin çoğunda sokak hayvanları barınakları olmadığı gibi belediyemizdeki barınağın faaliyetlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için azami gayret gösterilmektedir.

Sokak hayvanlarının kuru mama ihtiyaçları tedavi giderleri ayrıca fırın ve ilçemizde bulunan kuruluşlardan temin edilen kemik-ekmek vb.de sokak hayvanlarının beslenmesinde kullanılmaktadır.

Bilinmelidir ki ilçemiz sınırları içerisindeki sokak hayvanları popülasyonunu en aza indirmek için belediyemizin tek başına bunun üstesinden dörtdörtlük gelmesinin beklenmesi en büyük haksızlık olur. Bu konuda Büyükşehir belediyesi-çevre ilçe belediyeleri-Tarım ilçe müdürlüklerinin ortak çalışması kaçınılmaz hale gelmiş, bu konuda Büyükşehir Belediyesinin veterinerlik hizmetleri ve sokak hayvanlarının toplanması ve kısırlaştırılması ve tedaviye muhtaç olanlarının tedavi edilmesi için fiilen desteği sağlanmıştır. Tedavi ve kısırlaştırmalar sokak hayvanları barınağında yapılmaktadır.

Basında; Sokak hayvanları koruma ve yaşatma derneği Başkanı Ertan TULPAR’ın yaptığı açıklamaları talihsizlik olarak görüyoruz. Her zaman Dernek Başkanına her türlü desteği verdiğimizi, eksiklik olarak görülen ve dile getirilen hususları zaten beraber ve işbirliği içinde ortadan kaldırabileceğimizi belirtmek isteriz”

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BELEDİYEDEN GEÇİCİ HAYVAN BAKIMEVİ AÇIKLAMASI

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x